Фан клуб: МЗТ Скопје

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Ако МЗТ помине само со парична казна ќе треба да бидат задоволни, зашто за ваков инцидент може сезонава во јадранска лига да ја одигра и пред празни трибини. На Чековски не му гинат неколку натпревари неиграње...

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Ако МЗТ помине само со парична казна ќе треба да бидат задоволни, зашто за ваков инцидент може сезонава во јадранска лига да ја одигра и пред празни трибини. На Чековски не му гинат неколку натпревари неиграње...
Абе зашто да ги казнат,не организираше Фиба...:vozbud:Пријателска како пријателска,нема кој да ги казни...

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
абе каква казна можат за тавкото да ни се фатат ...
Можат да ни се фатат пошто е пријателска, да беше организирано од ФИБА од сите натпреварувања ќе беа избацени и двете екипи.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Можат да ни се фатат пошто е пријателска, да беше организирано од ФИБА од сите натпреварувања ќе беа избацени и двете екипи.
Далман
Let me just finish by saying this, toughness for me is defined by doing the right thing. Protecting your teammates is a part of that. But when you decided to spit on another player or try to bring a chair into a fight, you have crossed the line. That stuff should never in any case be a part of this game.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
брат ако беше на утакмицата виде црнецот и гнидана арсиќ цело време провоцираа ... штом тодоров тргна прво да се пресмета со црнецот што останува за чековски :)

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Срамота е ова за шампионскиот тим на нашата држава,верувам дека била испровоцирани,но за ваква реакција нема објаснување.И судиите се можеле да го прекинат овој натпревар порано,не дај боже после оваа МЗТ да биде казнет.Имам само пофалби за ликот кој за време на тепачката си шутираше на кошот,браво царе:icon_mrgr:

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Срамота е ова за шампионскиот тим на нашата држава,верувам дека била испровоцирани,но за ваква реакција нема објаснување.И судиите се можеле да го прекинат овој натпревар порано,не дај боже после оваа МЗТ да биде казнет.Имам само пофалби за ликот кој за време на тепачката си шутираше на кошот,браво царе:icon_mrgr:
Абе што зборите вие бе,какви казни на пријателски натпревар ?:tapp::pos::pos:Ова не беше војна,па ајде казни од обединети нации.:D

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Сите сме силни на домашен терен нели?Замислите да се играл мечот во Украјна?Што очекувате утре,кога нашиот клуб ке гостува на некоја друга екипа,да бидат вака пречекани?Да влегува во терен кој сака и да се тепа?Го осудувам секој ваков потег се надевам дека оваа е последното нешто вакво што ке се случи на нашите паркети.

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Далман
Let me just finish by saying this, toughness for me is defined by doing the right thing. Protecting your teammates is a part of that. But when you decided to spit on another player or try to bring a chair into a fight, you have crossed the line. That stuff should never in any case be a part of this game.
Све е океј тоа, али ФИБА не толерираат тепачки, и да беше организиран натпреваров од нивна страна сигурно ќе го јадеа и двете екипи.
брат ако беше на утакмицата виде црнецот и гнидана арсиќ цело време провоцираа ... штом тодоров тргна прво да се пресмета со црнецот што останува за чековски :)
Криви се украинците знам, и они ќе го јадеа ради тепачката али МЗТ ради организацијата, тоа сакам да кажам.
Бидна што бидна, идеме понатаму и нека земат некое центариште пошто на Гече почнаа да му пукаат коските од еден удар. :D

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Без разлика што е пријателски натпревар, делегатот мора да испрати извештај до ФИБА.
Пред две години Кина и Бразил одиграа пријателски натпревар на кој се случи слично сценарио. И тука ФИБА не беше организатор на натпреварот. Подоцна тројца играчи на Кина и тренерот беа суспендирани а имаше и парични казни.
http://wwos.ninemsn.com.au/article.aspx?id=8105404
http://msn.yallakora.com/english/news/Details.aspx?id=144344&Catid=2

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Сите сме силни на домашен терен нели?Замислите да се играл мечот во Украјна?Што очекувате утре,кога нашиот клуб ке гостува на некоја друга екипа,да бидат вака пречекани?Да влегува во терен кој сака и да се тепа?Го осудувам секој ваков потег се надевам дека оваа е последното нешто вакво што ке се случи на нашите паркети.
Нашата екипа сигурно нема да се однесува како дивјациве, да вреѓаат и да маваат лактови нон стоп, така да нема да дојде до оваа ситуација сигурно.
Кажи ми, тебе некој да те пцуе, да ти удира лактови, да те плука како би изреагирал?
Ќе му кажеш фала а ?

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Чековски лично и мене ми е одвратен сега,не знае ни тој да се однесува ако сме веќе кај тоа.Свати еднаш дека тоа не е на улица па да се пуштиш и да се тепаш.
Замисли што би било кога би се случило вакво нешто на натпревар од Јадранската Лига?Какви би биле последиците?
И тие сељаци не ги толерирам,ако се веќе поканети да играат пријателски меч,не гледам зошто провоцираат и удараат?

Член од
19 октомври 2010
Мислења
576
Поени од реакции
344
Чековски лично и мене ми е одвратен сега,не знае ни тој да се однесува ако сме веќе кај тоа.Свати еднаш дека тоа не е на улица па да се пуштиш и да се тепаш.
Замисли што би било кога би се случило вакво нешто на натпревар од Јадранската Лига?Какви би биле последиците?
И тие сељаци не ги толерирам,ако се веќе поканети да играат пријателски меч,не гледам зошто провоцираат и удараат?
Дечко што збориш бе... Сликата твоја кажува све!!! Па Барселона и Реал Мадрид на секоја утакмица има минимум по 2-3 тепачки и што сега? Тоа нивното е улица, нашето не е? Не соли памет, се случува ова во секој спорт, има провокации и све, али еднаш пука филмот.... трпи, трпи, трпи, па не се трпи веќе... со симнати од планина не се игра баскет!

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Во Јадранска лига како прво ниту еден играч нема да се осуди да го плукне противникот а не па да се пушти да се тепа бидејќи знаат кои ќе бидат последиците, а како второ судиите нема да дозволат да има било какво кошкање, провокации и слични работи.

Kajgana Shop

На врв Bottom