Масони

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Не бе, само си прашувам :)
И како го избирате?
Има гласање или слично...сте гласале ли...како оди процедурата?
Со гласање. Секоја ложа има свои претставници што гласаат (не ги знам на македонски титулите) - Junior Warden, Senior Warden, Worshipful Master, како и секој Past Master (значи секој што некогаш бил WM). Се бира од луѓе, кои претходно биле избрани да бидат офицери во Големата Ложа (т.е. не е импулсивен процес, секој да може да се кандидира, туку треба години и години да посвети на тоа).

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
RoughRider - Матеј 5... многу поучни работи има таму...
Blagodaram na posocuvanje :) Pogresiv vo postot i moe e da si ja priznaam greskata.Poradi izbegnuvanje na konflikti jas bi prodolzil da se obrazuvam na tema Masonerija ,no ke izbegnuvam konverzacii vo idnina za da nema nesakani komentari :)).Lugeto ovde se premnogu osetlivi na nekoi prasanja ,pa provociraat i navreduvaat :)

Член од
19 август 2008
Мислења
848
Поени од реакции
130
Не е прашањето дали некој друг провоцира и навредува, а како ние самите возвраќаме на тоа. Не можеме да ги промениме другите, но можеме да се промениме себе си. Апстиненцијата не не спречува да грешиме, само го одлага грешењето... :)

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Sakam da posocam na edno nesto ... zosto tolku se macat masonite so site tie nivni igri koga znaat deka ke bidat porazeni ? Ili vekje pametot im go ima nekoj iscicano i vekje ne se tie samite sto bile nekogas i sega se vodeni od PROSVETLENIOT :) sto i toj samiot znae deka i toj e proteran i deka koga i da e pak ke mu bide sudeno i pak ke go proteraat WTF :D znaci nemoze toj gnasen reptil da se smiri ... ustavri kako ke se smiri koga i samiot kaza deka vo se moze da go pobedi covekot no nikako vo edno nesto - MIROT -

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Sakam da posocam na edno nesto ... zosto tolku se macat masonite so site tie nivni igri koga znaat deka ke bidat porazeni ? Ili vekje pametot im go ima nekoj iscicano i vekje ne se tie samite sto bile nekogas i sega se vodeni od PROSVETLENIOT :) sto i toj samiot znae deka i toj e proteran i deka koga i da e pak ke mu bide sudeno i pak ke go proteraat WTF :D znaci nemoze toj gnasen reptil da se smiri ... ustavri kako ke se smiri koga i samiot kaza deka vo se moze da go pobedi covekot no nikako vo edno nesto - MIROT -​
Масоните не се мачат и замараат со игри и нешто сл (за разлика од популарното мислење ) .Тие се надградуваат како личности константно ,што не можам да го кажам за оние кои по цел ден трагаат по причина за да мразат некого ,чисто за да им биде интересен денот ;)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Масоните не се мачат и замараат со игри и нешто сл (за разлика од популарното мислење ) .Тие се надградуваат како личности константно ,што не можам да го кажам за оние кои по цел ден трагаат по причина за да мразат некого ,чисто за да им биде интересен денот ;)
Одамна не сум прочитал вака длабокоумен и вистинит пост. Така е, масоните се надградуваат константно, чак и кога спијат, или недај боже, кога се во кома. Така се наштелувани, за самонадградба односно селфапгрејд. И таа надградба не само што е константна, туку е и целодневна, и се одвива секад, а најчесто увек. Масоните не се мачат и замараат, него се релаксираат и одмараат. Чисто за да им биде интересен денот.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Одамна не сум прочитал вака длабокоумен и вистинит пост. Така е, масоните се надградуваат константно, чак и кога спијат, или недај боже, кога се во кома. Така се наштелувани, за самонадградба односно селфапгрејд. И таа надградба не само што е константна, туку е и целодневна, и се одвива секад, а најчесто увек. Масоните не се мачат и замараат, него се релаксираат и одмараат. Чисто за да им биде интересен денот.
Антоние напиша:
Многу длабокоумен човек си бил (y)(y)(y)(y)(y)(y)
Поентата ми беше дека не постои заговор како што сите тврдат.Сите се параноични и се мислат дека некој заговара против нив и бараат причина да мразат некого и да напаѓаат некого .Прочитај го коментарот над мојот и после нека ти текне зошто реплицирав.Секој масон има одредени обврски во својата ложа,кои секако не се да учествува и да креира заговори ,тоа ми беше поентата Мудрецу ;)

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Многу длабокоумен човек си бил (y)(y)(y)(y)(y)(y)
Поентата ми беше дека не постои заговор како што сите тврдат.Сите се параноични и се мислат дека некој заговара против нив и бараат причина да мразат некого и да напаѓаат некого .Прочитај го коментарот над мојот и после нека ти текне зошто реплицирав.Секој масон има одредени обврски во својата ложа,кои секако не се да учествува и да креира заговори ,тоа ми беше поентата Мудрецу ;)
А-ха сега ми е потполно јасно! Твојата реплика да ти била правовремена и целно оправдана. Плус, смајлињава свршија работа. А кои се тоа сите бе? Кои се тие параноичните? Дај кажи да ги решиме одма. Него, твоето одушевување од масонеријата е се'уште неаргументирано. Ти вети реферат за лепотата на масонеријата и оп -- те снема. Шо така бе?

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Не мислам баш да реплицирам и нашироко да објаснувам на луѓе како тебе кои не заслужуваат да им се објасни и кои цело време провоцираат ,нема да паднам на твоите провокации извини ,види го само Боди ме напаѓа дека сум бил Илуминат ахахахахахах.Параноичните се сите оние кои веруваат дека постои светски заговор и кои имаат алогични размислувања за денешната политичка сцена ,распределбата на парите,,,светската контрола '' и сл.Ете тие се параноиците
--- надополнето: 1 септември 2012 во 12:55 ---
Инаку моите аргументи ќе ги наведам во мојата апликација за членство во масонеријата ,тогаш кога ќе одлучам дека е време да аплицирам за членство.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Не мислам баш да реплицирам и нашироко да објаснувам на луѓе како тебе кои не заслужуваат да им се објасни и кои цело време провоцираат ,нема да паднам на твоите провокации извини ,види го само Боди ме напаѓа дека сум бил Илуминат ахахахахахах.Параноичните се сите оние кои веруваат дека постои светски заговор и кои имаат алогични размислувања за денешната политичка сцена ,распределбата на парите,,,светската контрола '' и сл.Ете тие се параноиците
Види, ти кажа дека си далеку посупериорен во познавањето на оваа тема од мене. Се разбира, таквата твоја изјава инстантно предизвикува почит и доверба во твоите исцрпни познавања. Сепак, малку е себично од твоја страна што не ги споделуваш твоите огромни познавања на темава. Шо се вика, неферски е.

Сеа глеам си едитирал. Ајде, аирлија нека тие апликацијата. И за деца да си исчекаш!

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
--- надополнето: 1 септември 2012 во 12:55 ---
Инаку моите аргументи ќе ги наведам во мојата апликација за членство во масонеријата ,тогаш кога ќе одлучам дека е време да аплицирам за членство.
Значи според тебе нема заговори,се си е ок? Масоните постојат за добро на човештвото?
Кажи ми само кулите во Њу Јорк се срушија поради огнот?
Зграда 7 се сруши поради пожар на 3 спрата?

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Значи според тебе нема заговори,се си е ок? Масоните постојат за добро на човештвото?
Кажи ми само кулите во Њу Јорк се срушија поради огнот?
Зграда 7 се сруши поради пожар на 3 спрата?
Масоните помогнале досега на човештвото на 10,000,000,000 начини .А заговори постојат само не глобални ,постојат заговори за пад на цената на акциите на некоја компанија помеѓу институциионалните трговци(повеќето да продадат огромен дел и тоа да предизвика пад на цената ,за потоа да може некој нивни страничен фонд да откупи голем дел акции по ниска цена ,а потоа кога тие одново ќе ги откупат акциите цената да се покачи имаш мал милион примери за вакви нелегални тргувања),постојат заговори за добивање на одреден тендер ,постојат заговори за предизвикување масовна параноја (преку теории на заговор) ,постојат заговори за зголемување на цената на одредени добра (од страна на повеќе производители ) ,постојат заговори за остварување на некои други бизнис и сл интереси ...
Ако мислиш дека 9 /11 е инсајдер работа ,тогаш нема потреба повеќе да дискутираме .;););)
--- надополнето: 1 септември 2012 во 14:57 ---
Сеа глеам си едитирал. Ајде, аирлија нека тие апликацијата. И за деца да си исчекаш!
A Тапетару во интерес на темата (за да не ја загадуваме со непотребни постови ) ти пратив приватна порака .Нема потреба од цинизам и недостојност.

Username1

шо е бе?
Член од
2 март 2012
Мислења
585
Поени од реакции
551
Масоните помогнале досега на човештвото на 10,000,000,000 начини .А заговори постојат само не глобални ,постојат заговори за пад на цената на акциите на некоја компанија помеѓу институциионалните трговци(повеќето да продадат огромен дел и тоа да предизвика пад на цената ,за потоа да може некој нивни страничен фонд да откупи голем дел акции по ниска цена ,а потоа кога тие одново ќе ги откупат акциите цената да се покачи имаш мал милион примери за вакви нелегални тргувања),постојат заговори за добивање на одреден тендер ,постојат заговори за предизвикување масовна параноја (преку теории на заговор) ,постојат заговори за зголемување на цената на одредени добра (од страна на повеќе производители ) ,постојат заговори за остварување на некои други бизнис и сл интереси ...
Ако мислиш дека 9 /11 е инсајдер работа ,тогаш нема потреба повеќе да дискутираме .;););)
--- надополнето: 1 септември 2012 во 14:57 ---

A Тапетару во интерес на темата (за да не ја загадуваме со непотребни постови ) ти пратив приватна порака .Нема потреба од цинизам и недостојност.

Бидејки не одговори на прашањето,болдираното ми кажува дека си убеден у најголемата глупост и лага кажана од американците,а тоа е дека 9/11 е дело на талибанци,а не на Буш мали и компанија.
Со самото тоа што си убеден у тоа,ти си кратковид,или носиш превез како на коњите што им ставаат да гледаат само право и доле у земја,односно не подалеку од носот.
Веројатно си и убеден дека поскапувањата на глобално ниво (горива,храна итн) е резултат на голема побарувачка,а не на манипулација од истите тие кои ги величите и мислите дека можете да станете дел од нив.
Жално е децата на твоа возраст уште сега да се толку испрани во мозокот,и толку ограничени во размислувања и гледишта.
како што кажа,нема потреба повеќе да дискутираме,затоа и те прашав за 9/11,да видам до кај ти црпе црпката.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Бидејки не одговори на прашањето,болдираното ми кажува дека си убеден у најголемата глупост и лага кажана од американците,а тоа е дека 9/11 е дело на талибанци,а не на Буш мали и компанија.
Со самото тоа што си убеден у тоа,ти си кратковид,или носиш превез како на коњите што им ставаат да гледаат само право и доле у земја,односно не подалеку од носот.
Веројатно си и убеден дека поскапувањата на глобално ниво (горива,храна итн) е резултат на голема побарувачка,а не на манипулација од истите тие кои ги величите и мислите дека можете да станете дел од нив.
Жално е децата на твоа возраст уште сега да се толку испрани во мозокот,и толку ограничени во размислувања и гледишта.
како што кажа,нема потреба повеќе да дискутираме,затоа и те прашав за 9/11,да видам до кај ти црпе црпката.
Ако ти мислиш дека 9/11 е дело на Буш и компанија тогаш тебе црпката не ти работи сигурно .Иначе поскапувањето на продуктите е поради тоа што има голема побарувачка за нив ,а мала понуда (образувај се прочитај малку Економија и сфати ) .

Kajgana Shop

На врв Bottom