Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.979
Поени од реакции
45.283
ако е договорена цената пред 19 часот и постигнат договор меѓу клубовите постои можност....
Nope, ne postoi, sledi gi milannews za ovie raboti, transfer periodot za Milan i za site klubovi e zavrsen, do 7 treba site oficijalni dokumenti da bidat predadeni i Se da bide gotovo, da go napravele toa Milan u 7 i 5 ke se znaese za ova, a ne pa sea posle 40 minuti, neznam koj e sajtot sto go najavi toa, milannews se najrelevantni za vakvite raboti, oni nisto nemaat najaveno, ko Spasov kaj nas sto pisal za Dzeko, a toa vrska nema.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Точно е бе....од возбуда и името му го згрешиле Yanga B’biwa :D

Член од
14 октомври 2007
Мислења
2.674
Поени од реакции
2.731
Значи ова НЕМОЖЕШ да го речеш подмладување. Подмладување знаеш како се прави.. Како Реал кога дојде Перез. Како Челзи летово. Како Баерн имзинативе години... Милан не прави подмладување ... а и крај краева тоа подмладување што го величите толку, лани Швајнштајгер зема ЛШ или Дрогба зема. Требаат прави играчи тоа што сака Галијани да го направи од просециве ... ама јбг неможе бе за кило семки да направи тим конкурентен на горе наведениве.

Значи достате со новиот Милан ако е овој нов Милан прво Галијани нека се откаже од функцијата после јас ќе се откажам од следење на Милан. Ете ти доказ дека очекувате планини новиот Милан... кој нов Милан бе Траоре Констант Пацини Ачерби Кркич :place: Кој нов Милан кого дупите вие... Знаеш колку ми е криво што вака зборите се пречкртува една цела историја на клубот ради ова ваше подмладување... немојте ова се е само не нов Милан.

Кој трансфери од 40 милиони...Гуарин 11 милиони, Переира 10 милиони, Снајдер 15 милиони, Касано за беспари, Џером Боатенг 13 милиони, Робен 20 милиони, Манџукиќ 15 милиони, Лусио беспари, Азамоа 9 милиони, Лихштајнер 10 милиони, Пирло беспари, Видал 11 милиони, Исла 10 милиони, Кавани 17 милиони, Пандев беспари, Ван Перси 24милиони, Кагава 17 милиони, Луиз 25, Рамирез 22, Оскар 20, Иванович 9 ... ееее знаеш колку можам да редам
Брате ги спомнуваш подмладувањата на Реал и Челзи, а ме прашуваш кои играчи од 40 милиони.. Да не набројувам кого и колку зеде Реал после Перез, па исто и Челзи.. Ти кажав, јас ја согледувам реално сегашнава ситуација, знам дека Милан моментално не може да направи ТАКВО подмладување, затоа пробувам да најдам позитивна страна на нашите трансфери вакви какви што се и после будала ме праат.
Милан НЕ МОЖЕ да изведе такво подмладување и готово! Тоа знаеме кој го може.

Вие тука ми зборите дека ја согледувате иднината, гледате црнила кога се работи за Милан во иднината, ми зборите за минатите генерации и за тоа колку биле златни, сите плачат по нив, а никој како да не сака да ја види сегашноста. Таа не ми се допаѓа ниту мене, ама таа е таа и готово. Милан направи подмладување на начин на кој единствено можеше да си го дозволи. Секој тим има свои периоди на криза и верувам дека Милан ќе излезе од оваа.

Според мене и ваквото подмладување си има свој жар. Звучи отрцано, ама, треба да си многу голем мајстор да изведеш такво нешто со многу помалку средства од големците. Многу е лесно со буџет од 200 милиони да излезеш и да правиш екипа.

Од овие што си ги спомнал, да бидеме реални, ако не сите, 80% да беа донесени во Милан, кога беа земени од друг тим, овде ќе се мрчеше и хејташе. Немој молим те Манџукиќ да го ставаш во јако подмладување. Немој да се заебеш со Азамоа и Исла зошто прво треба да видиме што ќе биде од нив, а и стандард туѓото е послатко па Гуарин и Переира се бољи трансфери од Де Јонг и Монтоливо или кој и да е. Многу од овие што си ги спомнал се дискутабилни, прво заради тоа што тек треба да се видат, а второ затоа што сигурен сум дека ако дојдеа во Милан ова лето, ќе владееше истиов скептицизам што владее сега. Се знае како се надминува тој скептицизам: Фалкао, Хумелс, Хулк и чао пријатно, се друго од старт хејтано ќе биде.

Скептицизмот и песимизмот кои се прозивод на лошата енергија која се створи околу Милан, се проблем меѓу навивачиве. Ќе видиш дека ситуацијата не е толку лоша колку што сите се плашат дека ќе биде.

P

PewDiePie

Гостин
Одличен трансфер маркет за нас,си ги продадовме единствените светска класа играчи и ги заменивме со просеци. Си отидоа легендите ги заменивме со АМАТЕРСКИ ИГРАЧИ.

Ова жално бе,ова е трагикомично,ова е брука невидена и нечуена. Па во време на Лео пак имавме барем еден светска класа играч. А сега што имаме ?
Имаме констант,траоре,јепес,анте,бонера.......да продолжам ли.
ГО ИМАМЕ БОАТЕНГ КАКО ПОЛУШПИЦ ејјјј местото кај што игра играчот што највеќе знае да игра фудбал во тимот:pos: ццц хахахаха
Па уште ќе ќења ќелавицата борба за скудето сакал ? хахах па тој среќен нека е ако играат Лига Европа со овој состав бе. Најсериозен сум,не сум ни разочаран дека не зедоа некој јак,само сум реален,со овој состав нема л.ш.
Алегри или е ретардиран или ги дупи во здрав мозок сите со јепес и бонера во прв состав,зошто осеќа дека ќе го избркаат,плус со галијани ептен се закошкаа цело време контра си одат.

Нека си иде и јас би си идел после вакво трасфер лето.

Ова беше моментот бе,сега кога си отидоа СТАРЦИТЕ,кога се собраа пари,сега се купуваа играчи за наредни 10 години,е. И после ќе го дупат просеците нема да сакаат да си идат,па нека те дупат келаво копиле,и јас да сум мезба а да гледам дека еден ЦРЕП ЦРЕПОСАН игра пред мене ќе останам да се борам за место. А и што пак некој ко антонини ќе донесеа.

Нема бе милан веќе изгуби осет со реалноста,со времето,не можеш ти да направиш тим од неквалитетни играчи,од позајмени играчи,од отпадоци. Не иде бе,не иде така !
Си го изгубил цел тим,сакаш смена на генерации ??? Ова го правиш,го купуваш Лорис за 10 мил,го купуваш Кришито за 15 мил,го купуваш Мванга за 9 мил,не му го продолжуваш договорот на неспособниот фламини и со земаш Аквилани за 1 мил.,земаш добро технички потпован полушпиц,земаш играч ко Стротман што знае и да копне и да додаде,го земаш за 20-25 мил Џеко(кој се утепа од плачење да дојде кај нас)или Љоренте за 20 или па еј,еве луда идеа зошто не го позајмиш Керол за без пари ? А не да плаќаш 7 мил. за ист таков играч само постар.
Шо ? Немаш слободни еу места,ау заборавив ги истроши на Касиљас овај Габриел и Пике овај Запата.

Знаете зошто во милан нема смена на генрации и нема квалитетни играчи ? Зошто горе прво треба да има смена итоа од корен,фала им на старите ама веќе незнаат што прават и не сакаат да вложат,е таму смена треба да има.

Искрено и од се срце им посакувам да не видат ни лига европа догодина.

Се читаме во некои подобри времиња миланези,со некој друг состав,за овој не вреди да се трошат зборови.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.182
Ultra aко го критикуе милан, и моменталните дешавки не значи дека не го сака или не навива за него, туку дека сака милан да го види back in the old days, нешто што сите го сакаме.
бидете реални и престанете да веруете дека овој милан е моќен да направи нешто. Ќе си скратите и време и нерви. поздрав.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.236
Поени од реакции
14.528
Имам пишувано дека од Фан клуб ’Милан’, треба да се преименуваме во Фан клуб ’Куку - леле’. Сега му е мајката, ајде да поднесеме петиција. :) Ќе имаме и рангирање: 1) лигав(ење); 2) плачко; 3) кукач; 4) лелекач; 5) куку-лелекач (како и да се пишува :)); 6) хистеричен; 7) пред самоубиство. :D

Дајте бе насмејте се! Ако сакате може и виц да ви кажам. :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317
У курац да ида свите, и да испоумра од некоја тешка мутација на ебола и дијареа, да се истопа до смрт крвот да им го ебем цигански !!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Да да Љоренте за 20 мил тоа беше пред да се појави интерес од големи клубови. Ќе видиш сега Тотенхем за колку ќе го купат. Исто и Лорис.
Едно време Чави Гарсија го меркавме имаше цена од 15 мил сега се вмешаа Сити и одма цената му е 25 мил.
Исто и Оскар детето го сакавме уште пред една година и вредеше максимум 10 мил сега 25 мил.
Ќе видиме од следна сезона финансиски фер плеј, па дали ќе има трансфери од над 20 мил. ;)
Ако не ви се навива за овој тим смените го навивајте за ПСЖ и Сити они имаат скапи трансфери и дали ќе поминат групна фаза и дали ќе ја освојат домашната лига тоа е прашање. :ROFLMAO:

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.763
Поени од реакции
11.752
Единствен добар трансфер летово е Де Јонг и до некаде Монтоливо.
Другото се е за никаде, трансфер периодов многу лош. (n)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
ајде величете ги Берлускони и Галијани пак..

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.236
Поени од реакции
14.528
Ultra aко го критикуе милан, и моменталните дешавки не значи дека не го сака или не навива за него, туку дека сака милан да го види back in the old days, нешто што сите го сакаме.
бидете реални и престанете да веруете дека овој милан е моќен да направи нешто. Ќе си скратите и време и нерви. поздрав.
Па работата е во тоа што ние се надеваме во иднина Милан да направи нешто, ова сезона никој нема големи очекувања. Некои на ова гледаме како на болно излезно решение. Вакво нешто требаше да се направи уште пред три сезони, ма требаше веднаш после освојувањето на ЛШ во 2007 година. Милан живееше во заблуда, на емоции, билдање на плати и продолжување на договори, како врв на се дојде и финасиската криза.

На што се надевам? Милан да престане да трупа загуби, да купи/направи свој стадион, а со тоа ќе мора да дојдат и трансфери. Се надевам дека нема целосно да изостанат трасферите до средувањето на прашањето за стадионот. Да се види што може да направи ова група, пточно кој играч има нешто во него, а потоа постепено да се пополнуваат дупките со млади играчи или солидни трансфери додека да се најде некое подолгорочно решение. Па дури и оние што се жестоки приврзаници на Берлу да го продаде клубот, треба да се задоволни од овој потег затоа што вака полесно ќе се најде некој кој ќе сака да го купи.

Сега не ми е јасно зошто се натрупаа толку играчи, но најверојатно веќе во јануари, а сигурно наредното лето ќе расчистат со неколку.

Член од
16 август 2007
Мислења
1.934
Поени од реакции
1.679
Го научивмо мие Галијани само тоа више не пали. Сега може сакаше со ДеЈонг да ни замачка очи?
Јонг е одличен играч ама неможе само со него да се реши проблемот на цел тим. Друга работа..
.. Што се дешава со Алегри ? Небеше мрднат претходниве сезоне. Па Бонера да се здобие со лоша повреда, Алегри би бил у состојба да се самоубие. СТРАШНО!! Треба да си дебил и ќор па да ги играш Бонера/Јепес пред Запата и Мексес каков и да бил ќељав дебел сакат.
Од 1 до 5 давам слаба 3ка за трансвер периодов. Ипак се работа за Милан.

Kajgana Shop

На врв Bottom