За што загина брат ми?

V

viktora

Гостин
Загина за Македонија така? - Ова е најголемата лага што некогаш од 2001 е напишана.

Загинатите загинаа за држава делена на пола, загинаа за рамковен договор, загинаа за вработување на лице кои немаат прво одд во администрација, загинаа за главниот град да е поделен на пола, загинаа за АРМ да им се поклонува пред гробот(да им се запали гробот) на загинатите на учк, загинаа за пола Полиција да е УЧК, загинаа за министри и пратеници да се команданти од УЧК, загинаа за коалиција да правиме со тој што се закануваше дека ке го гранатира Скопје и ке го срамни дури да испуши една цигара, загинаа за ебениот орел да се вее во пола од општините во МК, загинаа за радикален исламизам да ни убие 5 деца на сред ден и да не се расчисти убството, загинаа за закон за нас а за нив ништо, Загинаа за вониците на УЧК на крајот бидат ослободено со наши автобуси и под наша полициска заштита............Загинаа оти беа на погрешно место во погрешно време, загинаа оти беа дел од сценарио кое мораше да ја зафати земјата, бидејќи логично од сите 6 држави оваа остана без војна, 2001 и ја дадоа таа војна, која беше сценирана од почеток до крај, не од некој друг туку од тие кон кои сега се стремиме да се приклучиме, тие кои ни се прават најголеми пријатели а овде ни донесоа само гробишта и мртви тела да закопуваме на наши браќа. Секоја чест на загинатите но вие бевте дела од големо сценарио на голема Лага која во ја скуваа "Најголемите пријатели" - понаивен народ од нашиот нема...затоа ке не дупат од секоја страна...............
Тоа е денешната реалност.Но дечкото постави едно прашање на кое му одговорив.Еве би ти одговорил е тебе на твоево.
Да не бил брат му, да не бил брат ми да не бил брати да немало кој да ја брани татковината во 2001,што денеска ќе се случуваче со нас и нашата татковина дали некој се запрашал?
Ти ке беше забулена,јас утре петочно ќе идев да се клањам во џамија,сите ќе одевме да вадиме документи во тирана,мајчин јазик ќе ни беше шќиптарскиот,на европското првенство во кошарка ке се вееше двоглавијот гавран,не пола НЕГО ЦЕЛО Скопје ќе беше накитено со тој исти проклет двоглав гавран,новите таблици немаше да бидат СК него Sh итн,итн,итн.................
Повторно ќе повторам ДА НЕ БЕШЕ БРАТМУ;БРАТ МИ,НАШИТЕ БРАЌА денеска многу полошо ќе беше.Но и за денешнава ситуација не сме ние криви Америте ни нажаа дека таарот за овие 10-15год таков ни бил,да ти ебам среќата.Ако се најде некој маж кој би војувал со шќиптариве и успат да ги бомбардира NY,DC, London,Pariz јас ќе бидам петар пан и ќе полетам од радост.
Барем еднаш размислете што би било во 2001 кога би немало кој да ја брани татковината.
Е порати ова погинаа нашите браќа!

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Тоа е денешната реалност.Но дечкото постави едно прашање на кое му одговорив.Еве би ти одговорил е тебе на твоево.
Да не бил брат му, да не бил брат ми да не бил брати да немало кој да ја брани татковината во 2001,што денеска ќе се случуваче со нас и нашата татковина дали некој се запрашал?
Ти ке беше забулена,јас утре петочно ќе идев да се клањам во џамија,сите ќе одевме да вадиме документи во тирана,мајчин јазик ќе ни беше шќиптарскиот,на европското првенство во кошарка ке се вееше двоглавијот гавран,не пола НЕГО ЦЕЛО Скопје ќе беше накитено со тој исти проклет двоглав гавран,новите таблици немаше да бидат СК него Sh итн,итн,итн.................
Повторно ќе повторам ДА НЕ БЕШЕ БРАТМУ;БРАТ МИ,НАШИТЕ БРАЌА денеска многу полошо ќе беше.Но и за денешнава ситуација не сме ние криви Америте ни нажаа дека таарот за овие 10-15год таков ни бил,да ти ебам среќата.Ако се најде некој маж кој би војувал со шќиптариве и успат да ги бомбардира NY,DC, London,Pariz јас ќе бидам петар пан и ќе полетам од радост.
Барем еднаш размислете што би било во 2001 кога би немало кој да ја брани татковината.
Е порати ова погинаа нашите браќа!
ТИ одговорив, ќе беше како и сега, сценариото ке беше исполнето, како што и беше со војна и без војна сценарионто се исполни, тие ги добија правата што си ги бараа во целост, загинатите само загинаа ништо повеќе.....ние - ние не добивме ништо, напротив изгубивме, пошто се работеше за тоа тие да ги добијат правата и ги добија - сега се задоволни но бараат уште повеќе...до каде ќе оди - ќе видиме....

B

Black Guard

Гостин
не од некој друг туку од тие кон кои сега се стремиме да се приклучиме, тие кои ни се прават најголеми пријатели а овде ни донесоа само гробишта и мртви тела да закопуваме на наши браќа. Секоја чест на загинатите но вие бевте дела од големо сценарио на голема Лага која во ја скуваа "Најголемите пријатели" - понаивен народ од нашиот нема...затоа ке не дупат од секоја страна...............
Не се тие бе што пишуваш, тие се последните кои сакаа Македонија да отиде во граѓанска војна додека цела логистика им е овде исто паѓа во вода и тезата со Бомбардирањето само за арачиново оти пак они беа тука и пред да ја нападнат Југославија од тетовско лансираа беспилотни летала да извидуваат над Косово баш памтам Германци беа лансираа УАВ од мобилна платформа т.е камион и имаше посебен договор со НАТО, ама кога видоа дека "нашиве" се неспособни и НЕЌАТ т.е Одолговлекуваат(памтиш куманово колку вртеме беше без вода-ДА беше наместено ама од НАШИ за да за да крадат скоро 800 милиони чиста пара-државата беше водена од Бугарин кој јавно изјави дека сакаше да ја даде таа теритторија за која загинаа бранителите-не покажувајте со прст кон други, лесно е да обвиниш друг за сопствената неспособност или колективна Глупост на народот.
--- надополнето: 30 август 2012 во 13:26 ---
Za ovie zaginale site do sega.
И дарт вејдер и анакин скајвокер:facepalm:

V

viktora

Гостин
ТИ одговорив, ќе беше како и сега, сценариото ке беше исполнето, како што и беше со војна и без војна сценарионто се исполни, тие ги добија правата што си ги бараа во целост, загинатите само загинаа ништо повеќе.....ние - ние не добивме ништо, напротив изгубивме, пошто се работеше за тоа тие да ги добијат правата и ги добија - сега се задоволни но бараат уште повеќе...до каде ќе оди - ќе видиме....
И на слепиот и на глувиот и на немиот им е јасно дека не се права во прашање него големи држави.Во косово им успеа кај нас не.Не се сложувам со тоа дека би било исто кога не би имало кој да се бори во 2001.Чист пример е косово.Дали исто би било денеска да би останала српската војска во Косово?Исто, дали по 2001 би било исто како денес ако тогаш македонската војска би се повлекла од тие територии?

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
И на слепиот и на глувиот и на немиот им е јасно дека не се права во прашање него големи држави.Во косово им успеа кај нас не.Не се сложувам со тоа дека би било исто кога не би имало кој да се бори во 2001.Чист пример е косово.Дали исто би било денеска да би останала српската војска во Косово?Исто, дали по 2001 би било исто како денес ако тогаш македонската војска би се повлекла од тие територии?
А како ќе дојдат до држава???
Нормално прво права, да се кренат горе и потоа автоматски е нивно....2001 добија права кој ги уживаат дупло до денес, затоа ти кажав за понатаму ќе видиме, а и онака некои места се нивни, места каде МК Полиција нема, места каде Мк јазик не е познат....полека си ги остваруваат плановите....

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Не се тие бе што пишуваш, тие се последните кои сакаа Македонија да отиде во граѓанска војна додека цела логистика им е овде исто паѓа во вода и тезата со Бомбардирањето само за арачиново оти пак они беа тука и пред да ја нападнат Југославија од тетовско лансираа беспилотни летала да извидуваат над Косово баш памтам Германци беа лансираа УАВ од мобилна платформа т.е камион и имаше посебен договор со НАТО, ама кога видоа дека "нашиве" се неспособни и НЕЌАТ т.е Одолговлекуваат(памтиш куманово колку вртеме беше без вода-ДА беше наместено ама од НАШИ за да за да крадат скоро 800 милиони чиста пара-државата беше водена од Бугарин кој јавно изјави дека сакаше да ја даде таа теритторија за која загинаа бранителите-не покажувајте со прст кон други, лесно е да обвиниш друг за сопствената неспособност или колективна Глупост на народот.
Radusa 2001 god.posle povlekuvanjeto i napadot vrz punktovite se povlekovme 3 km.juzno gore nakaj karaulata Caska sekoj den se pravese smena od razlicni stanici doagaa luge sobirno mesto bese p.s. gorce .petrov , eden den jas bev vo taa prva smena koja trebase da napravi pat vo sumata i da se stancionira polozbata za ponatamosno izviduvanje i dejstvuvanje , no pri samoto pristignuvanje na mestoto zabelezivme crn helikopter na nato od stranata na kosovo koj lebdese na momenti a na momenti pravese kratki krugovi , po nekolku minuti od koga se povlece helikopterot od toa mesto i najverojatno si zamina vo negovata baza pocnaa od kkaj seloto da deluvaa KZK so minofrlaci i haubici nad nas .Mnogu jasno i cisto se znaese koj im gi dade tie kordinati koj bese vinoven za se kako i tuka taka i mnogupati bea podpomagani od vojnicite na kfor od kosovska strana ..

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Radusa 2001 god.posle povlekuvanjeto i napadot vrz punktovite se povlekovme 3 km.juzno gore nakaj karaulata Caska sekoj den se pravese smena od razlicni stanici doagaa luge sobirno mesto bese p.s. gorce .petrov , eden den jas bev vo taa prva smena koja trebase da napravi pat vo sumata i da se stancionira polozbata za ponatamosno izviduvanje i dejstvuvanje , no pri samoto pristignuvanje na mestoto zabelezivme crn helikopter na nato od stranata na kosovo koj lebdese na momenti a na momenti pravese kratki krugovi , po nekolku minuti od koga se povlece helikopterot od toa mesto i najverojatno si zamina vo negovata baza pocnaa od kkaj seloto da deluvaa KZS so minofrlaci i haubici nad nas .Mnogu jasno i cisto se znaese koj im gi dade tie kordinati koj bese vinoven za se kako i tuka taka i mnogupati bea podpomagani od vojnicite na kfor od kosovska strana ..
Прочитајте го ова

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
--- надополнето: 30 август 2012 во 13:26 ---

И дарт вејдер и анакин скајвокер:facepalm:
--- надополнето: 30 август 2012 во 13:57 ---
Black Guard зошто 800 милиони ?

V

viktora

Гостин
А како ќе дојдат до држава???
Нормално прво права, да се кренат горе и потоа автоматски е нивно....2001 добија права кој ги уживаат дупло до денес, затоа ти кажав за понатаму ќе видиме, а и онака некои места се нивни, места каде МК Полиција нема, места каде Мк јазик не е познат....полека си ги остваруваат плановите....
Потполно се сложувам со тоа што го напиша,но дали една Франција која има неколку града со по неколку милјони жители во кои само 10% се Французи би помислила дека би можела да изгуби територија?Дали Америка би изгубила територија во некои градови каде на белец и полицаец им е забранет влезот?Дали Албанија се плаши дека би го изгубила јужниот дел каде што повеќе се Грци,или во Преспа каде се Македонци?Денес се такви времиња на поделби каде сите идат со своите,никој не се меша.Умре братство и единство.Така и кај нас самите албанци се изолираат и си прават сопствени гета.
Денес е модерно време па и они следат мода;)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Потполно се сложувам со тоа што го напиша,но дали една Франција која има неколку града со по неколку милјони жители во кои само 10% се Французи би помислила дека би можела да изгуби територија?Дали Америка би изгубила територија во некои градови каде на белец и полицаец им е забранет влезот?Дали Албанија се плаши дека би го изгубила јужниот дел каде што повеќе се Грци,или во Преспа каде се Македонци?Денес се такви времиња на поделби каде сите идат со своите,никој не се меша.Умре братство и единство.Така и кај нас самите албанци се изолираат и си прават сопствени гета.
Денес е модерно време па и они следат мода;)
Франија е командована од Франција
Сад се командовани од Сад
Албанија миленичиња на Сад
Грција милениче на Сад и ЕУ

Македонија - место каде секој може да прави што сака. Командована и од Еу и од Нато и од Сад.

Тоа ти е разликата, ние не сме светска сила како Сад, Франција, Русија, Кина, Германија.....

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Radusa 2001 god.posle povlekuvanjeto i napadot vrz punktovite se povlekovme 3 km.juzno gore nakaj karaulata Caska sekoj den se pravese smena od razlicni stanici doagaa luge sobirno mesto bese p.s. gorce .petrov , eden den jas bev vo taa prva smena koja trebase da napravi pat vo sumata i da se stancionira polozbata za ponatamosno izviduvanje i dejstvuvanje , no pri samoto pristignuvanje na mestoto zabelezivme crn helikopter na nato od stranata na kosovo koj lebdese na momenti a na momenti pravese kratki krugovi , po nekolku minuti od koga se povlece helikopterot od toa mesto i najverojatno si zamina vo negovata baza pocnaa od kkaj seloto da deluvaa KZK so minofrlaci i haubici nad nas .Mnogu jasno i cisto se znaese koj im gi dade tie kordinati koj bese vinoven za se kako i tuka taka i mnogupati bea podpomagani od vojnicite na kfor od kosovska strana ..
Toчно е ова,и кога Лавовите на Љубе се собираа на последна петка нова во Ѓорче 2 надлетуваа хеликоптери на НАТО,еден од војниците дури и ги опцу во стил еве ги овие шиптаролижачиве сега ќе пренесат колку сме и со што сме опремени :sneaky:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Toчно е ова,и кога Лавовите на Љубе се собираа на последна петка нова во Ѓорче 2 надлетуваа хеликоптери на НАТО,еден од војниците дури и ги опцу во стил еве ги овие шиптаролижачиве сега ќе пренесат колку сме и со што сме опремени :sneaky:
Kako nema da bide tocno koga na site mozni krizni zarista sum bil sum ucestvuval direktno vo borbite se znam i se sum gledal samo malkumina od javnosta ja znaat vstinata ...od kade im bea stingerite i crnite streli sto mislite od kade gi nabavuvaa i koj im gi davase na uckite za cista sreka sto bea neuki i neznaea da gi koristat inace ke pretrpevne ogroman zaguba

V

viktora

Гостин
Франија е командована од Франција
Сад се командовани од Сад
Албанија миленичиња на Сад
Грција милениче на Сад и ЕУ

Македонија - место каде секој може да прави што сака. Командована и од Еу и од Нато и од Сад.

Тоа ти е разликата, ние не сме светска сила како Сад, Франција, Русија, Кина, Германија.....
Да,не сме светска сила и други не кумандаат.Но Србите не ја признаваат црквата,Бугарите нацијата и јазикот,Грците буквално ништо не ти признаваат,Албанците све ти признаваат но и све сакаат да ти земат.Накратко на секој му одговара да ја нема Македонија.Тогаш по чива воља опстојуваме двајсетикусур години.Овие да се соберат заедно додека кажеш кекс ќе не снема.Кој толку не сака?Кој толку не пази а никој и ништо сме?
Патем најголемите царства и империи побрзо паѓале од помалите.На пример СССР колку територија изгуби.Така да не те чуди еден ден Америка или Франција да треснат на нос.

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Да,не сме светска сила и други не кумандаат.Но Србите не ја признаваат црквата,Бугарите нацијата и јазикот,Грците буквално ништо не ти признаваат,Албанците све ти признаваат но и све сакаат да ти земат.Накратко на секој му одговара да ја нема Македонија.Тогаш по чива воља опстојуваме двајсетикусур години.Овие да се соберат заедно додека кажеш кекс ќе не снема.Кој толку не сака?Кој толку не пази а никој и ништо сме?
Патем најголемите царства и империи побрзо паѓале од помалите.На пример СССР колку територија изгуби.Така да не те чуди еден ден Америка или Франција да треснат на нос.
Опстојуваме по воља на Сад, но пази не дека сме пријатели туку тоа базата што е во главниот град, ние сме им стратешка важност за нив, од тука тие имаат контрола на Балканот, ако ја немаат овде, друг некој ке им ја земе таа контролата а има сили што чекаат на тоа, затоа мора тие овде да опстојуваат, прво ја ослабнаа така др=авата што не може да се справи со обични убијци, крадци, и сега газди се овде нивни пиони, а тие се тие лесни во мозокот, уназадени и лесни за манипулација, знаеш кои се тие не мора да ти кажам.....затоа опстојуваме, а ако САД тресне на глава, тогаш моли се да дојде некој кој ке ни даде барем нешто , да не биди полошо.

Kajgana Shop

На врв Bottom