Рок музика и рокерски бендови

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
The Making Of-Silverchair

Убав документарец за како се кова добра музика.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Death Magnetic од Металика ке излезе на 12 септември .. еве ги имињата на песните

01. That Was Just Your Life
02. The End Of The Line
03. Broken, Beat & Scarred
04. The Day That Never Comes
05. All Nightmare Long
06. Cyanide
07. The Unforgiven III
08. The Judas Kiss
09. Suicide & Redemption
10. My Apocalypse

Оригиналниот кавер !

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Пак Unforgiven, нели се доста 2 верзии побогу?!

Ова како очаен ремикс на траки на кои им минало времето. Инаку, следна е Master of Puppets: The saga goes on...

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Пак Unforgiven, нели се доста 2 верзии побогу?!

Ова како очаен ремикс на траки на кои им минало времето. Инаку, следна е Master of Puppets: The saga goes on...
Немора да се јаде гомна од чиста природа за да се јадело.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Не мора да значи дека ќе биде во сличен стил на претходните 2.
Од тоа што може да се слушне на нет, песните се многу...поразлични(во недостаток на подобар збор) од претходните албуми.

И мене ми е чудно зошто баш тројка...ама па зошто да не, може да испадне и супер да е.

FlOwEr gIrL

ҳҲҳlove my sunshineҳҲҳ
Член од
8 август 2008
Мислења
344
Поени од реакции
13
long live rock! \m/ Ако на некој му треба вокал..... нека ми пише :)
П.С. Имам искуство...:pos2:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Како што гледав по интервјуа ова она .. лугето рекоа дека ке биде нешто од стилот на Џастис и Мастер (шо мене не ми се веруе) .. во албумот ке има една инструментална и една балада (веројатно Unforgiven III) .. слушнав мало делче од песната али не се знае дур не го издадат албумот па да ја чуеме цела ! Ја мислам дека албумов нема ни Џ од Џастис .. али ако нишо друго барем Дет Магнетик звучи како интересно име .. бар за мене ! И пичка му матер жал ми е шо не им бев на концерт ..

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Немора да се јаде гомна од чиста природа за да се јадело.
Добро бе Гижо, од 300000 зборови во англискиот јазик, не можеле подобро име да најдат од Unforgiven III?

Нели е доста? Зошто пак ја повикуваат таа песна?

Дајте нешто ново, со нови имиња за почеток, а звукот го сакаме од Justice for All или Master-от.

Инаку, само вака ќе се повтараат.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Сосема кул име. Не ја разбирам огорченоста. Имаш 9 нови имиња, и еден римејк на кого неможе да му се мења името зошто тоа си е името.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Гижо, сметаш дека е паметно на секое да се вадат римејк песни од прошли албуми?

Тоа ти е исто како филмовите шо ги ваѓаат, освен кај Кум не сум видел некое продолжение да е подобро од првиот дел.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Ја не гледам лошо. Ако е лоша песната може да се збори.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Океј, и Ace of Spades, или Born to be wild се добри песни, па нема Ace of Spades II или Born to be wild II, или недај Боже III.

Не е поентата дали е добра песната или не, туку дали треба по милион верзии да се прават. Доволно е една, максимум две.

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Според што тоа се доволни? Не слушаш cover верзии на стари песни?

Муабетот ми е, немојте да го фурате трендот на вреѓање на Металика кои западнаа у гомна, и сеа и те како искрено сакаат да се извадат. Имаат бајаги свежа крв со Трухиљо кој е феномен со 3ти прсти на бас. Затоа почекајте си, не се прајте паметни.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Океј, и Ace of Spades, или Born to be wild се добри песни, па нема Ace of Spades II или Born to be wild II, или недај Боже III.

Не е поентата дали е добра песната или не, туку дали треба по милион верзии да се прават. Доволно е една, максимум две.
Да но на пример Ace Of Spades има многу обработки од други сртисти, а јас се уште не знам дали некој воопшто успешно ја обработил unforgiven.

Kajgana Shop

На врв Bottom