Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како може темава за атеисти да е ставена у религија па религија означува верување во нешто , знаши они самите се верници и веруваат во атеизамот и скептицизмот ..врти сучи пак излегува дека се верници :D
Имаш позитивно и негативно верување........овие се негативци :pos:

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Имаш позитивно и негативно верување........овие се негативци :pos:
или следат некој западњачки трендови демек цоол си ако се декларираш како таков а од филозофски аспект досега ниеден да го прашаш зашто незнае да се искаже или сакам кажам незнам речам све научници и психолози ама во обратен контекст на муабетов :facepalm:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
или следат некој западњачки трендови демек цоол си ако се декларираш како таков а од филозофски аспект досега ниеден да го прашаш зашто незнае да се искаже или сакам кажам незнам речам све научници и психолози ама во обратен контекст на муабетов :facepalm:
Не бе..........индоктринација од училишните денови, иако изгледа дека е мода.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како ти во училишни денови што беше индоктринитран во христијанство?
Не, не сум бил индоктириниран во христијанството од страна на училиштата........повеќе би рекол од средината. А атеист, сссссс седи бе, најтврдокорен сум бил....ама имало Господ :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не, не сум бил индоктириниран во христијанството од страна на училиштата........повеќе би рекол од средината. А атеист, сссссс седи бе, најтврдокорен сум бил....ама имало Господ :D
Седи бе агностик (ѓомити), ти ли ќе кажуваш. Најтврдокорен христијанин си бил. Знам те пушко кад си пиштољ била.....
Море и два цола, ама сепак не е 6 да си помодар последниве 20 год, да се мерите кој е поголем христијанин а појма немате што е тоа.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Стари,во тој случај мислам дека е подобро да продолжиш со поставување на математички загатки:D Така сите ќе те разбираат...и деца од 10 годинки,вака џабе се натегаме со твоите "мудрости".
Тесла тврди дека 1+1+1=3

Истото го тврди и библијата...

А само за тебе...не само 2+2= 5 имам и дека 1+1= 3
Абе брат..религија е ова , све се може...:pos:
--- надополнето: 30 август 2012 во 18:43 ---
. По 658ми јубилеен пат те прашувам, Која е трета религија во светот?
Еве ке те удостојам со одговор...АРЕИЗМОТ со тендеција за 1 место...
знаеш зошто...поголеми догмичари и материјалисти не сум видел...слепо верувате во чичкови Маркс

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тесла тврди дека 1+1+1=3

Истото го тврди и библијата...

А само за тебе...не само 2+2= 5 имам и дека 1+1= 3
Абе брат..религија е ова , све се може...:pos:
--- надополнето: 30 август 2012 во 18:43 ---

Еве ке те удостојам со одговор...АРЕИЗМОТ со тендеција за 1 место...
знаеш зошто...поголеми догмичари и материјалисти не сум видел...слепо верувате во чичкови Маркс
За трета религија те прашувам (не рачунајќи го атеизмот, пошто не е религија) читај малце

Тебе ти е чичко Маркс, прашај си ја Шароска што си учел

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
За трета религија те прашувам (не рачунајќи го атеизмот, пошто не е религија) читај малце

Тебе ти е чичко Маркс, прашај си ја Шароска што си учел
Грешка си брат...атеизмот е религија , само што не сте свесни за тоа....:P

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Грешка си брат...атеизмот е религија , само што не сте свесни за тоа....:P
Па грешка си, еве и да е атеизмот религија (немој ти мене за свесност, појма немаш ти за тоа) сепак не е трета. Појма немаш, седи, единица.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Појма немаш, седи, единица.
Не фотокопирај море..тоа се мои финти...
ич не сте оргинални мајку му...како овци сте ...што еден направи, сите тоа..:свиркам:
--- надополнето: 30 август 2012 во 18:54 ---
Па грешка си, еве и да е атеизмот религија (немој ти мене за свесност, појма немаш ти за тоа) сепак не е трета. Појма немаш, седи, единица.
ке ти ставам петка ако ми објасниш што е свест кај човекот...и колку минути си ти свесен дневно...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom