Парафискални такси

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
А зошто никој не ја спомна административната такса, т.е. веќе заминатата во историја таксена марка, а сега на уплатница, во износ од најмалку 50 ден. за било што и секаде?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
leandra заборави да нагласи дека казната за доцнење на исплата на плати важни само за приватниот сектор. :icon_lol:
Две неисплатени плати толерираат,после тоа ти повлекуваат од сметката сума за неисплатените придонеси

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
А зошто никој не ја спомна административната такса, т.е. веќе заминатата во историја таксена марка, а сега на уплатница, во износ од најмалку 50 ден. за било што и секаде?
Јас сум на електронско и ми ги собираат, па на крај на месец делкаат. Така да не ги приметувам посебно. Кој знае колку земаат месечно:facepalm:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Еден коментар под текстот.

Објавено на 18.07.2012, од jovan
Ima li poubavo od državnička rabota? Eve naprimer drugar se zaposlil vo opstina aerodrom kako redar po parkinzive,plata 25 iljadarki,masala masala. A mene ke me ebavaat sekoj den u mozok te vakvi smetki,te volku promet,te firmarina,te doprinost,te smetkovoditel sto sega ke treba da go menjavam za poskap oti državata mu zabrani da raboti.....
E draga Makedonijo,kako sto trgnala rabotata ovde ke ostanat samo penzioneri i bugetari. A jas za kratko vreme ke zatvoram firmata i ke si ja letnam so zena mi i deteto za Svedska,koj ve e*e mamu vam parazitsko i komunistično. 100e za m2 ke mi trazite li za komunalii kuka da gradam,a do mene na crno napravena hacienda od 400m2 pa platil po 1e za m2.
Makedonija e mrtva,nikoj veke ne moze da ja spasi.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
За да закажеш средба со градоначалникот на општината да разговараш треба прво да платиш некои 200-300 денари административни такси

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јас сум на електронско и ми ги собираат, па на крај на месец делкаат. Така да не ги приметувам посебно. Кој знае колку земаат месечно:facepalm:
Се јавуваат две ставки во изводот
1. МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ адм. такса - 50.00 MKD
2. МИНИСТЕРСТВО ЗА ФИНАНСИИ адм. такса - 100.00 MKD

Член од
4 јули 2012
Мислења
87
Поени од реакции
69
Социјалистички мерки кои ја намалуваат конкурентноста.
Принудно одземање на средства за ко што кажа еден форумџија погоре, за доброто на сите. Која небулоза и колку неправди се имаат направено низ историјата со таа реченица - ЗА ДОБРОТО НА СИТЕ.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Социјалистички мерки кои ја намалуваат конкурентноста.
Принудно одземање на средства за ко што кажа еден форумџија погоре, за доброто на сите. Која небулоза и колку неправди се имаат направено низ историјата со таа реченица - ЗА ДОБРОТО НА СИТЕ.
Додека го читав постот се скинав од смеење!

Kajgana Shop

На врв Bottom