Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Јас го имав истиот проблем,па се изнервирав и откуцав седум знаци исти и лозинка и ми успеа,за чудо хахааа;)

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Ја отворив страната.
Кога ги внесов стариот јузер и пасворд ме префрли на станата за регистрација. Таму се регистрирав со нови податоци.
Несватив дека стариот јузер и пасворд ги искористиле за идентификација.
Искрено кога ми се појави мојот профил целиот бев со прашалници. :):oops:
Истото ми се случи и мене, направив акаунт со хотмеил адреса, не внесов никакви податоци (име, презиме, конто и слично) и откако заврши целиот процес, се логирав со новото корисничко име/лозинка и бум, моите податоци :D
--- надополнето: 29 август 2012 во 02:47 ---
сакам да направам статицна ИП адреса ... знае некој коклу се плати за ова ?
Користење на статичка IP адреса - опцијата не е достапна за Optic пакетите 354 ден./месечно

--- надополнето: 29 август 2012 во 02:48 ---
Што треба да направам за да можам да си проверам лимит.. Пишувам таму нов јузер пасс.. маил.. и на крја ми вика податоците се погрешни.. милион пати пробав
Оди на линков https://moj.telekom.mk/MojTelekomAccount/IdentifikacijaADSL.aspx, креирај профил, логирај се со истиот и ќе можеш да провериш.

Член од
5 август 2008
Мислења
6.012
Поени од реакции
5.333

dai

Член од
30 јануари 2012
Мислења
96
Поени од реакции
95
не мозам да користам статична ип адреса ако имам оптик ???

Член од
16 август 2007
Мислења
1.933
Поени од реакции
1.673
По истекување на промотивниот период, фудбалските натпревари од Лигата на Шампиони и од Лига Европа ќе бидат достапни во Мax Sport + пакетот за 199 денари месечно. Покрај натпреварите од двете лиги, Max Sport + пакетот ги вклучува и спортските канали Sport klub, Sport klub +, Extreme sports, Motors TV и ESPN classic.
Освен со Max Sport + пакетот, содржините од Лигата на Шампиони и од Лига Европа ќе можат да се следат и преку новововедената услуга Pay Per View (или плати за да погледаш), при што секој од натпреварите, поединечно ќе биде достапен за гледање по цена од 99 денари, со вклучен ДДВ.Корисниците на Македонски Телеком и на T-Mobile ќе имаат ексклузивна можност да ги следат сите натпревари од Лигата на Шампиони и од Лига Европа. Па така, во вторник преку сите платформи, натпреварите од Лигата на шампиони ќе се гледаат на посебни канали, коишто се реализирани во соработка со Арена Спорт од Србија, а се ексклузивно достапни само за корисниците на Македонски Телеком и на T-Mobile. Во среда и четврток, покрај еден натпревар кој ќе се емитува на првиот канал на МТВ, кој исто така им е достапен на сите MaxTV корисници, на посебните канали ќе бидат обезбедени дури и до 8 натпревари дневно, повторно достапни на сите платформи и ексклузивно за корисниците на Македонски Телеком и на T-Mobile.
Во секој случај корисниците на MaxTV ќе имаат можност БЕСПЛАТНО да гледаат до 5 натпревари од најпрестижните европски натпреварувања - ЛШ и ЛЕ.
1 натпревар во вторник од Лигата на Шампионите – Arena Sport1
1 натпревар во среда од Лигата на Шампионите – МТВ 1
1 или 2 натпревари во четврток од Лига Европа (поради постоење 2 термини, некогаш ќе има 1, некогаш 2 натпревари) – Arena Sport 1
1 натпревар во четврток од Лига Европа – МТВ 1.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ако може некој да ми каже, имам три макс пакет, и 8 дена ме оставија без интернет конекција, макс тв и телефонска линија. Секој ден им се јавувам ме лажеа денес утре денес утре.. Што можам највеќе да направам ? Не сакам да им платам за месецов, буквално ме вратија во среден век.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Значи колку што разбрав 200 денари за спорт пакетот. Сега е 100. Што се случува со постојниот, ако не сакам да го вклучам новиов, ама сакам да останам на постојниов, само со СпортКлуб, без Арена. Не ми е јасно, автоматски ќе не префрлат на 200?

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Значи колку што разбрав 200 денари за спорт пакетот. Сега е 100. Што се случува со постојниот, ако не сакам да го вклучам новиов, ама сакам да останам на постојниов, само со СпортКлуб, без Арена. Не ми е јасно, автоматски ќе не префрлат на 200?
Не колку што сватив пошто имас бејсик и плус пакет едниот излеа ќе остане 100че а другиот 200. :)

P

Princ

Гостин
Ако може некој да ми каже, имам три макс пакет, и 8 дена ме оставија без интернет конекција, макс тв и телефонска линија. Секој ден им се јавувам ме лажеа денес утре денес утре.. Што можам највеќе да направам ? Не сакам да им платам за месецов, буквално ме вратија во среден век.
И мене ми се случи истово, само јас 3 недели ги чекав да средат проблемот и после за тие 3 недели ми тргнаа од сметка (околу 1/4 од нормалното ми наплатија).

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
И мене ми се случи истово, само јас 3 недели ги чекав да средат проблемот и после за тие 3 недели ми тргнаа од сметка (околу 1/4 од нормалното ми наплатија).
Абе да ама пак не е ферски, воопшто не би требало да им платиш за тој месец. Тие тебе те оштетуваат во секоја сфера, јас на пример имам многу работи кои ги извршувам онлајн, на домашен не можат да ме бараат, телевизија ништо.
И на крај само да ти ги извадат тие денови кај што си немал нет не доаѓа во предвид. Значи кога ќе им текне на нив тогаш ќе ти го направат без разлика дали имаш ти потреба или не.
Ако е така зошто јас на пример 20 дена сум на одмор не користам ништо, ај и тие нека ги извадат од цената.
Да не им платам овој месец па да видиме дали другпат ќе ме вртат така. За 24 часа максимум треба да го направат.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Абе да ама пак не е ферски, воопшто не би требало да им платиш за тој месец. Тие тебе те оштетуваат во секоја сфера, јас на пример имам многу работи кои ги извршувам онлајн, на домашен не можат да ме бараат, телевизија ништо.
И на крај само да ти ги извадат тие денови кај што си немал нет не доаѓа во предвид. Значи кога ќе им текне на нив тогаш ќе ти го направат без разлика дали имаш ти потреба или не.
Ако е така зошто јас на пример 20 дена сум на одмор не користам ништо, ај и тие нека ги извадат од цената.
Да не им платам овој месец па да видиме дали другпат ќе ме вртат така. За 24 часа максимум треба да го направат.
Во право си, пиши приговор обавезно и барај си го тоа што го пиша тука. Друг начин нема...

Kajgana Shop

На врв Bottom