Гледање во сонцето (sungazing)

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Прочитај повеќе за тоа што ти нуди сонцето од неговото позитивно зрачење(плус многу од болестите се психолошки под афтосугестија создадени проверен факт така да со тоа што си верувале дека ке оздрават... како што си ја создале болеста така и си ја одсоздаваат плацебо ефекат)...

Абе види од друга страна океј е тоа што си веруваат во нешто и убаво им е од тоа... но бидејки сум таков човек јас... нејќам фантазии сакам реалност... зошто да ми биде убаво и да се лечам психички со верувања:confused: ... кога можам да уживам во реалноста и плус да бидам среќен без никаква причина(што според мене е вистинска радост... таа безпричинската, што извира одвнатре:))
Ова ситиот на гладниот му кажува дека не му се јаде туку му се причинува :D.

Или да ја убедуваш девојка ти дека не ја боли стомак од ПМС туку си замишља ;).

М

Мартин`

Гостин
Глупости се ова барем јас не верувам.. гледањето цицки би имало подобар ефект во секоја смисла па и здравствена :D

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Глупости се ова барем јас не верувам.. гледањето цицки би имало подобар ефект во секоја смисла па и здравствена :D
Па што мислиш што си замислуваат док гледаат во сонцето(мислам за машките, женскиве нешто друго:D)
--- надополнето: 29 август 2012 во 00:13 ---
Ова ситиот на гладниот му кажува дека не му се јаде туку му се причинува :D.

Или да ја убедуваш девојка ти дека не ја боли стомак од ПМС туку си замишља ;).
Не бе... кој ја нееее:cautious: :D

С

Само Човек

Гостин
Дали некој ти верува е десет пати помалку битно од фактот дека се чувствуваш подобро и дека гледањето во сонце ти помогнало.

Си ја нашол својата метода и држи се за неа, зашто и како делувало е најмалку важно и супер дека споделуваш свои искуства со други заинтересирани :).
и јас го имав искуството

ти велам дека е болшит, веклков го промовира кко член на окултно друштво

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Досега од плацебо ефект некој да поправил вид не сум чул, а примерот го кажав во претходниот пост (таткоми моментално гледа и чита без наочари, потполно поправен вид).
А мислите дека сите стари народи на кои сонцето им било врховен бог, дарител на живот, здравје, благосостојба имале плацебо ефект кој траел илјадници години!?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
и јас го имав искуството

ти велам дека е болшит, веклков го промовира кко член на окултно друштво
Неколку форумџии кои ги знам кажаа дека им помогнало, нив им верувам.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Досега од плацебо ефект некој да поправил вид не сум чул, а примерот го кажав во претходниот пост (таткоми моментално гледа и чита без наочари, потполно поправен вид).
А мислите дека сите стари народи на кои сонцето им било врховен бог, дарител на живот, здравје, благосостојба имале плацебо ефект кој траел илјадници години!?
Видот го подобрува тоа е и докажано научно... има и технологии направено со помош на светлина и разни бои да се третира видот...

С

Само Човек

Гостин
оки многу сте љубезни ...

очигледно сте здрави

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
оки многу сте љубезни ...

очигледно сте здрави
Абе па ти море што си се фатил ко слеп за стап да плукаш толку по ова:P ... човеку одиш од крајност во крајност... има и во ова нешто позитивно доклоку имаш интелигентен апроуч кон нештото...(y)

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
кои луѓе....велков има излечено кажува, НЕ очи у очи ми кажа

едно нешто кажи ТЕШКО шо излечиле
Прво да не разбериш погрешно, првпат слушам дека некој или институција во МК го промовира гледањето во сонцето (таткоми читаше од српска книга од некој доктор од Војводина).
Главното прашање ми е ти шо промовираш? Фарацевтската мафија?!?!
Шо ти пречи толку во метода која е природна и од која нема зијан ако се применува?

С

Само Човек

Гостин
Абе па ти море што си се фатил ко слеп за стап да плукаш толку по ова:P ... човеку одиш од крајност во крајност... има и во ова нешто позитивно доклоку имаш интелигентен апроуч кон нештото...(y)

ова не е алтернативна медицина...туку религија индиска...
знам оти бев со луѓе кои го промовираа
--- надополнето: 29 август 2012 во 00:59 ---
Прво да не разбериш погрешно, првпат слушам дека некој или институција во МК го промовира гледањето во сонцето (таткоми читаше од српска книга од некој доктор од Војводина).
Шо ти пречи толку во метода која е природна и од која нема зијан ако се применува?
е видиш, јас ти советувам алтернативна медицина.
ова не е тоа

и да прашањето- зависи за што, у глобал не

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
ова не е алтернативна медицина...туку религија индиска...
знам оти бев со луѓе кои го промовираа
Не е индиска религија... туку е метод кој потекнува од стара прастара индија кога тогашните луѓе си ги бушеле челата каде мислеле дека се наоѓа третот око и со помош на сонцето верувале дека ќе достигнат некакво си просветлување и кристализирање на третото око...
Но... како што кажав доколу се тргне на страна целиот тој мамбо џамбо циркус и се земе "методот" со научна основа и со уживање како што кажав погоре тогаш ќе имаш корист од него... исто како што би имал корист од здраво сунчање...(y)

С

Само Човек

Гостин
ми пречи тоа што некој болен ко мене ќе се заебе ко јас

Kajgana Shop

На врв Bottom