Гледање во сонцето (sungazing)

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
и ова од сонцето а ? за видот беше на лекар или онака твое мислење...
болдот...претходно депресија имаше или здрав
bev na lekar, da. pred da gledav nosev naocari i mizev koga gledav duri i so niv, mi bea stanale slabi, a od gledanjeto posle nekolku meseca mi se vrati normalnoto gledanje so niv i koga otidov na ocniot mi rece deka nema potreba da gimenuvam oti ist mi bil diopterot kako koga mi gi dale ocilata. se spasiv od pogolem diopter.

veke 12-13 god sum bolen, prvo od ulcerozen kolit, posle od kron. skapav po bilnicite i epten bev razocaran, moze i depresija da se kaze. so sangejzingot mi se vrati verbata vo mene, deka mozam da izdrzam i da izdraveam, mi se vrati toa pozitivno zarce vo mene. ova go primetija i drugi, ne ti zboram samo od moe mislenje.

nema sto da te lazam, nemam korist, ti ako sakas veruvaj mi, ako sakas ne, tvoja rabota.

pozz

С

Само Човек

Гостин
bev na lekar, da. pred da gledav nosev naocari i mizev koga gledav duri i so niv, mi bea stanale slabi, a od gledanjeto posle nekolku meseca mi se vrati normalnoto gledanje so niv i koga otidov na ocniot mi rece deka nema potreba da gimenuvam oti ist mi bil diopterot kako koga mi gi dale ocilata. se spasiv od pogolem diopter.

veke 12-13 god sum bolen, prvo od ulcerozen kolit, posle od kron. skapav po bilnicite i epten bev razocaran, moze i depresija da se kaze. so sangejzingot mi se vrati verbata vo mene, deka mozam da izdrzam i da izdraveam, mi se vrati toa pozitivno zarce vo mene. ova go primetija i drugi, ne ti zboram samo od moe mislenje.

nema sto da te lazam, nemam korist, ti ako sakas veruvaj mi, ako sakas ne, tvoja rabota.

pozz
druze ako se vratis nazad ke vidis deka i jas ne sum zdrav.
placebo e se ova sum ispital
veruvam bee i mene mi bese isto, mislev od toa
nemas nades i se pojavuva novo nes i op e podobro no se bilo placebo

toa e toa ..
--- надополнето: 28 август 2012 во 18:44 ---
ne e medicina ova....okoltno dvizenje e

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419

pozz
Ја да сум на твое место би го слушал Само Човек . Типот е реномиран генетичар и знае што зборува.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.580
Поени од реакции
1.885
druze ako se vratis nazad ke vidis deka i jas ne sum zdrav.
placebo e se ova sum ispital
veruvam bee i mene mi bese isto, mislev od toa
nemas nades i se pojavuva novo nes i op e podobro no se bilo placebo

toa e toa ..
Ја да сум на твое место би го слушал Само Човек . Типот е реномиран генетичар и знае што зборува.
--- надополнето: 28 август 2012 во 18:44 ---
ne e medicina ova....okoltno dvizenje e

kako sakate mislete. nikoj ovde ne primoruva nikogo na nesto

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
kako sakate mislete. nikoj ovde ne primoruva nikogo na nesto
Дали некој ти верува е десет пати помалку битно од фактот дека се чувствуваш подобро и дека гледањето во сонце ти помогнало.

Си ја нашол својата метода и држи се за неа, зашто и како делувало е најмалку важно и супер дека споделуваш свои искуства со други заинтересирани :).

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Jas se izvinuvam sto moram na latinica,mi se izgubi ikonceto....i nemozam da go najdam.
Za temata, sakam da kazam deka za solarnata joga imav slusnato prvpat proslata godina...i malku istrazuvav i sega resiv zaedno so soprugot da se obideme da ja primenime.Vidov deka mnogu luge se zadovolni i ja preporacuvaat ovaa metoda.
Bi sakala da mi odgovori toj sto ima iskustvo i sto e vo tak ili gi pominal tie 270 dena.
Naidov na razlicni podatoci,na zemja,na pesok,na beton samo ne na treva da se stoi i bosi.E sega me interesira vo periodot na zima ke bide li prijatno bosi? Kako treba pravilno,zatoa sto jas ziveam vo kuka,imam dvor so treva,a i terasa so beton.Nekade procitav deka moze i od soba so otvoren prozor,no toa bi bilo na pod,ili treba pesok.Posto ne kupuvam vesnici a i negledam TV,kade mozam da najdam podatok koga izgreva i koga zaoga sonceto.
Zasega tolku....

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Jas se izvinuvam sto moram na latinica,mi se izgubi ikonceto....i nemozam da go najdam.
Za temata, sakam da kazam deka za solarnata joga imav slusnato prvpat proslata godina...i malku istrazuvav i sega resiv zaedno so soprugot da se obideme da ja primenime.Vidov deka mnogu luge se zadovolni i ja preporacuvaat ovaa metoda.
Bi sakala da mi odgovori toj sto ima iskustvo i sto e vo tak ili gi pominal tie 270 dena.
Naidov na razlicni podatoci,na zemja,na pesok,na beton samo ne na treva da se stoi i bosi.E sega me interesira vo periodot na zima ke bide li prijatno bosi? Kako treba pravilno,zatoa sto jas ziveam vo kuka,imam dvor so treva,a i terasa so beton.Nekade procitav deka moze i od soba so otvoren prozor,no toa bi bilo na pod,ili treba pesok.Posto ne kupuvam vesnici a i negledam TV,kade mozam da najdam podatok koga izgreva i koga zaoga sonceto.
Zasega tolku....
Mozes da stois na terasa, ama mora da "kruzi enerijata", moras da bides povrzana so zeminoto tlo, preku nesto. Vikaat deka mozelo da pustis nekoja zica od terasa i taa da bide zakopana so edniot kraj vo zemja. Ova za preku prozor, veruvam deka moze, kako sto moze i so patiki na tebe, ama efektot taka e poslab. To est, taka vikaat.
Isto, ova za vo zima, ne mozes da gledas sekoj den, nema sekoj den sonce, kolku pati mi se pogodilo da mi bide oblacno i da go preskoknam toj den. Zimno vreme, pogolemiot del od vremeto e oblacno, pa nema da mozes da gledas sekoj den. Pomegju edno i drugo gledanje mozes da napravis pauza od maksimum 3 nedeli. Dali ke bide prijatno ili ne, ne znam seuste. Ke osetam ovaa zima :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Zasega tolku....
Стисни ги на тастатурата шифт и алт заедно ќе ти смени афтоматски...(y)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Да споделам и јас мое мислење бидејки гледам доста ве интересира ова гледањево во сонце... (значи ова е мое мислење ништо повеќе)
Сонцето е извор на енергија дефинитивно, извор на живот... неговото зрачење има и позитивни и негативни влијаниа во зависност од тоа дали си изложен кога има штетно зрачење(дали било тоа озонската дупка да е причина или самото сонце кога е во најсилно влијание низ текот на денот) или пак кога има позитивно зрачење кое дава витамин Д... Е сега гледањето во сонце сабајлечки и на зајдисонце е добро и препорачливо бидејки тогаш сонцето не е ич штетно и е супер што ем е рај за очите ем си уживкаш ем се пуниш со витамини и енергија која е потребна за здрав организам... Точно е дека е и можно подобрување на видот... Е сега митот дека со тоа нема да имаш потреба да јадеш е само мит и голема глупост која не би требало да и се верува доколку имаш здрав разум и малце интелигенција;) ... Ниту пак дека е незнам каква спиритуална дисциплина... само лаги кои се продаваат многу лесно во масата(толпата)... Значи мое мислење е дека гледање на сонцето не треба да се прави како што пишува погоре со некој си точни термини и дисциплини на точно определено време па незнам боси, не на трева бетон ово оно... глупости... абе човеку стани си рано на сабајле ако ти е ќеф и уживај во природата и во изгрејсонцето глеј го колку си сакаш, а не да го буљаш... уживај го не ни мора да го гледаш осети го... Сончај се малце... То е то у глобала... без фантазии и митови...:)
Поздрав...

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Да споделам и јас мое мислење бидејки гледам доста ве интересира ова гледањево во сонце... (значи ова е мое мислење ништо повеќе)
Сонцето е извор на енергија дефинитивно, извор на живот... неговото зрачење има и позитивни и негативни влијаниа во зависност од тоа дали си изложен кога има штетно зрачење(дали било тоа озонската дупка да е причина или самото сонце кога е во најсилно влијание низ текот на денот) или пак кога има позитивно зрачење кое дава витамин Д... Е сега гледањето во сонце сабајлечки и на зајдисонце е добро и препорачливо бидејки тогаш сонцето не е ич штетно и е супер што ем е рај за очите ем си уживкаш ем се пуниш со витамини и енергија која е потребна за здрав организам... Точно е дека е и можно подобрување на видот... Е сега митот дека со тоа нема да имаш потреба да јадеш е само мит и голема глупост која не би требало да и се верува доколку имаш здрав разум и малце интелигенција;) ... Ниту пак дека е незнам каква спиритуална дисциплина... само лаги кои се продаваат многу лесно во масата(толпата)... Значи мое мислење е дека гледање на сонцето не треба да се прави како што пишува погоре со некој си точни термини и дисциплини на точно определено време па незнам боси, не на трева бетон ово оно... глупости... абе човеку стани си рано на сабајле ако ти е ќеф и уживај во природата и во изгрејсонцето глеј го колку си сакаш, а не да го буљаш... уживај го не ни мора да го гледаш осети го... Сончај се малце... То е то у глобала... без фантазии и митови...:)
Поздрав...
A sto e so faktot deka mnogu lugje tvrdat deka se izlecile od teski bolesti, samo od vitamin D e toa?

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Поздрав...
Јас ич не би сакала да го изгубам апетитот за јадење,затоа што тогаш би била коска и кожа хахааа
:(

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
A sto e so faktot deka mnogu lugje tvrdat deka se izlecile od teski bolesti, samo od vitamin D e toa?
Прочитај повеќе за тоа што ти нуди сонцето од неговото позитивно зрачење(плус многу од болестите се психолошки под афтосугестија создадени проверен факт така да со тоа што си верувале дека ке оздрават... како што си ја создале болеста така и си ја одсоздаваат плацебо ефекат)...
--- надополнето: 28 август 2012 во 23:58 ---
Абе види од друга страна океј е тоа што си веруваат во нешто и убаво им е од тоа... но бидејки сум таков човек јас... нејќам фантазии сакам реалност... зошто да ми биде убаво и да се лечам психички со верувања:confused: ... кога можам да уживам во реалноста и плус да бидам среќен без никаква причина(што според мене е вистинска радост... таа безпричинската, што извира одвнатре:))

Kajgana Shop

На врв Bottom