Одмазда

Член од
11 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
74
Ајде кажи, какво е чувството, имај предвид дека наштетуваш на некој тука имаме контрадикторност-зарем тоа ти пружа задоволство??
збориме за некој што ми наштетил и му враќам
--- надополнето: 27 август 2012 во 02:02 ---
Не ни тврдев дека те познавам, малце глупо би било да е така, со оглед на тоа што имам прочитано еден твој пост. Само одговорив на тоа што го имаше пишано.
Ван сите стандарди не си, колку и да таа изјава тебе ти делува привлечно поради романтично-бунтовничкиот контекст кој со себе го носи.
А ако е вистина дека одмаздата и те како те исполнува онда морам да ти кажам, без никаква лоша намера дека тоа е проблем. Ако е вистина дека си извршила некоја одмазда и дека филингот од истата ти донел толкава сатисфакција која предизвикала кај тебе мотивација за репетиција на истиот филинг, онда пак - тоа е проблем.
Иако не верувам дека е баш така како што кажуваш, туку повеќе, муабетов е направен да послужи како доказ за твојата оргиналност, сепак, размисли - зашто толку те исполнува одмазда?
Не ќе да е до темпераментот.
ало збориме за payback,кога враќам за нешто што ми направиле лошо и те како е сатисфакција дај прати малце треба ли да се повторувам

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810

ало збориме за payback,кога враќам за нешто што ми направиле лошо и те како е сатисфакција дај прати малце треба ли да се повторувам
Па ти сама се повторуваш без никој да побара од тебе. Еве Black Guard те праша какво е чувството, ти не одговараш, повторуваш нешто што веќе си кажала. Јас те прашав зашто те исполнува, ти пак исто.
Пратиме ние, ти ни се изгуби нешто во муабетот.

П.С. Башка (сега приметив) и потписот ти пулсира со некоја негатива. Зошто?

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882

Дали ти би поставила телефонски разговор на јутуб со засрамувачка содржина доколку ти се пружи таква прилика како начин на одмазда, дали ти би поставила разговор од фб на јутуб како начин на одмазда. Кон личност која што те повредила ? Да за тоа е потребно храброст за да се направи прашањето би било дали си воопшто доволно храбра да направиш такво нешто ?

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.635
Поени од реакции
31.850
Дали ти би поставила телефонски разговор на јутуб со засрамувачка содржина доколку ти се пружи таква прилика како начин на одмазда, дали ти би поставила разговор од фб на јутуб како начин на одмазда. Кон личност која што те повредила ? Да за тоа е потребно храброст за да се направи прашањето би било дали си воопшто доволно храбра да направиш такво нешто ?
Да слушаме нешто во стилот на ,, Кај ми е Сонцето " :P валјда сега ,,Кај ми е тигрето"

B

Black Guard

Гостин

Те разбирам ама те прашав за чувството-какво е,опиши ја таа сатисфакција затоа погоре потенцирав имај предвид дека и ти наштетуваш, некој страда поради тебе,мора да си од вмбло.;)

Peterson15

A TryHard
Член од
20 мај 2012
Мислења
169
Поени од реакции
188
Не враќам. Само памтам да не случајно утре, други ден личноста ми се прави искрен/а другар/ка, да имам шо да им залепам у фаца.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тие луѓе се најбедното нешто кое може да постои.........дното е висина за нив.
За да постираш лични и дикскриминирачки работи, не е потребна храброст, потребна е БЕДА....од најлош вид.
Најдобрата одмазда за овие патетични, гнасни и подмолни безрбетници е да ве видат со дигната глава, да ве видат посилен токму поради тој нивен чин. Успехот е најдобрата одмазда за таквите кутри изговори од луѓе.......

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Тие луѓе се најбедното нешто кое може да постои.........дното е висина за нив.
За да постираш лични и дикскриминирачки работи, не е потребна храброст, потребна е БЕДА....од најлош вид.
Најдобрата одмазда за овие патетични, гнасни и подмолни безрбетници е да ве видат со дигната глава, да ве видат посилен токму поради тој нивен чин. Успехот е најдобрата одмазда за таквите кутри изговори од луѓе.......
Прочитај што напишала членката на која што и беше наменето прашањето.
Беда мислам дека е премногу благ збор. но акав таа да ми одговори но го избегнува одговорот.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прочитај што напишала членката на која што и беше наменето прашањето.
Беда мислам дека е премногу благ збор. но акав таа да ми одговори но го избегнува одговорот.
Било кој случај, кога некој мисли дека ќе се воздигне така што ќе повреди или понижи некој друг, е акт на бедник, акт на мизерија......Таквите влекачи незаслужуваат ништо друго освен презир.

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Одмаздата можеби е слатка, ама кратко трае. Што останува откако ќе се одмаздиш? Ништо празнина и огорченост. Со секое одмаздување таа празнина се шири и човек останува без душа, без способноста да простува себично чувајќи ги емоциите за себе и насочувајќи ги истите кон себе. Најискрено ниту сакам да се одмаздувам а не ни планирам бидејќи колку и да е "добро" тоа речиси еротско чувство кое ја проследува, нема да ми вреди ништо ако цел живот го поминам во горчина

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Одмаздата можеби е слатка, ама кратко трае. Што останува откако ќе се одмаздиш? Ништо празнина и огорченост. Со секое одмаздување таа празнина се шири и човек останува без душа, без способноста да простува себично чувајќи ги емоциите за себе и насочувајќи ги истите кон себе. Најискрено ниту сакам да се одмаздувам а не ни планирам бидејќи колку и да е "добро" тоа речиси еротско чувство кое ја проследува, нема да ми вреди ништо ако цел живот го поминам во горчина
Ја прв пат слушам одмаздата да е споредена со еротика или со било што сексуално.

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
За оние кои одмаздата ги исполнувала...значи вие живеете со цел некој наводно да ви згреши за да може да си најдете причина и начин како да се исполните? :facepalm:
Ега се изнаживеете на веков,па може и ке се наполните до крај некогаш.:cautious:

Многу ми изгледа краток животот за да одвојам време некому да се одмаздувам.
Да,пробувам понекогаш некому да му покажам каде ми згрешил и да побарам одговор зошто,за да увидам со што сум го потикнала на таков чекор,но далеку од тоа дека ке му се одмаздувам ако дефинитивно сфатам дека тоа го направил ис чиста мира и без конкретна цел.
Но да почнам да кројам планови за одмазда,или да чекам соодветен момент како да возвратам со иста мера,Не.
По кејф ке ми е ако го натерам да свати каде згрешил отколку да си ја трујам душата со одмазди и омрази.
Не го знам задоволството од одмаздувањето и не верувам дека некогаш ке посакам да го знам.
Едноставно се дистанцирам од таквиот тип на луге и не ги сакам во мојот потесен круг.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Се испомеша темава и поими, некој ја споредија одмаздата со завист со љубомора, со потреба.
Исто имаше и истаквување на лични карактеристики.
Ајде поедноставно да биде, да дефинираме што е Одмазда зошто воопшто се појавува потреба од одмазда.Постои паралелно со човештвото се јавува од најрана возраст па се среќава и кај личности кој што се на смрна постела и единствена цел им е одмаздата, и на умирање жалат зошто не се одмаздиле.
Дали одмаздољубивите личности се Злобни личности ?

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
ODMAZDATA E REZULTAT NA BES NASOCEN KON NEKOJ ILI NESTO BIDEJKI TOJ NEKOJ ILI NESTO MU NAPRAVILO NESTO LOSO VO ZIVOTOT I OD TOA SE JAVUVA POTREBATA ZA ODMAZDA

Kajgana Shop

На врв Bottom