Рок музика и рокерски бендови

• Креатор на темата Креатор на темата Гижо
  • Време на започнување Време на започнување
Fan na Avril, ali slusam ponesto i emo (ne sum emo inace) i toa od tie nekomercijalnite grupi kako Finch i Saosin (ustvari tie se pojse screamo). Isto taka gi slusam i Good Charlotte (prethodniot album im bese podobar), E.K.V., Red Hot Chili Peppers, Nirvana, nesto punk - Ramones, Green day, sea izvadiv album od Sex Pistols, The Cranberries isto gi mnogu sakam, Sum 41 albumot Chuk im e mnogu dobar, AFI, Avenged Sevenfold, Metallica itn. Vo glavno mesam poveke pravci na rock :)

Guns N' Roses , Slash's Snake Pit , Slash's Blues Ball , Velvet Revolver , Skid Row , Ozzy Ozbourne , Zakk Wylde , 30 Seconds to Mars , Emanuel , The Used , E.K.V , Sarlo Akrobata ! и доста други :D:D:D

Kiss ми се топ отсекогаш, се друго од рок слушам подеднакво, само Kiss бааги повеќе. :)

Не се ограничувам на еден стил во рокот, Grunge највеќе поштувам на чело со NIRVANA, Pearl Jam, од Gothic- Type O Negative, од Punk-Rock -Ramones, Green Day, од старците ги слушам Iggy Pop & The Stooges, Beatles, The Who, Jimmy Hendrix, Black Sabbath, Iron Maiden, од металот Metallica, Cradle of Filth, сите овие: Slipknot, RUN-DMC (ми се свиѓа што се првите што го измешаа рокот со рапот, и уште го прават тоа), Oasis, The White Stripes, Rammstein, Korn, Marylin Manson, RHCP, U2, Bloodhound Gang, AC/DC, Blur, Bob Marley, Coldplay, Drowning Pool, Garbage, Foo Fighters, Judas Priest, Motцrhead, The Police, Ozzy Osbourne, Presidents of the USA, Radiohead, REM, Soundgarden, The Doors, The Vines, The Pixies, Rage Against The Machine, System of a Down, Queens of the Stone Age, Queen, сигурен сум дека заборавив некоја група.

Има уште некои,од овие што ги набројав пун ми е компјутерот со нивни песни.Playlist-от ми брои 426 песни, сите рок, освен 2-3 од Michael Jackson, Flock of Seagulls, Garu Numan, Cristal Method итн.

ova gore e od gizo i sakam da ti go kazam slednovo:

:uvo:more so gi mesas metalot,gotikot i gi stavas vo rok muzika.ne mesaj i ne se narciziraj i ako veke pisuvas za rok pisuvaj isklucitelno samo za toa ne gi mesaj metalot,gotikot,pankot,rapot i pisi nekoi bendovi koa veke slusas sto ne se komercijala

Еј да и сега ти го прочитав постот за хим(и јас ги слушам де да нема недоразбирање) а тука зборуваш за некомрцијалн бендови.
Хммм многу многу многу контрадикоторно.

Не се ограничувам на еден стил во рокот, Grunge највеќе поштувам на чело со NIRVANA, Pearl Jam, од Gothic- Type O Negative, од Punk-Rock -Ramones, Green Day, од старците ги слушам Iggy Pop & The Stooges, Beatles, The Who, Jimmy Hendrix, Black Sabbath, Iron Maiden, од металот Metallica, Cradle of Filth, сите овие: Slipknot, RUN-DMC (ми се свиѓа што се првите што го измешаа рокот со рапот, и уште го прават тоа), Oasis, The White Stripes, Rammstein, Korn, Marylin Manson, RHCP, U2, Bloodhound Gang, AC/DC, Blur, Bob Marley, Coldplay, Drowning Pool, Garbage, Foo Fighters, Judas Priest, Motцrhead, The Police, Ozzy Osbourne, Presidents of the USA, Radiohead, REM, Soundgarden, The Doors, The Vines, The Pixies, Rage Against The Machine, System of a Down, Queens of the Stone Age, Queen, сигурен сум дека заборавив некоја група.

Има уште некои,од овие што ги набројав пун ми е компјутерот со нивни песни.Playlist-от ми брои 426 песни, сите рок, освен 2-3 од Michael Jackson, Flock of Seagulls, Garu Numan, Cristal Method итн.

ova gore e od gizo i sakam da ti go kazam slednovo:

:uvo:more so gi mesas metalot,gotikot i gi stavas vo rok muzika.ne mesaj i ne se narciziraj i ako veke pisuvas za rok pisuvaj isklucitelno samo za toa ne gi mesaj metalot,gotikot,pankot,rapot i pisi nekoi bendovi koa veke slusas sto ne se komercijala

Ако ми веруваш нишо не те разбрав што ми изнакажа. Среди си го постот.

И погледни го тој ист пост што го цитираш, од кој датум е :wink: и разгледај ме по останатите теми и ке ја согледаш мојата еволуција. Интернет немав пред 2-3 години, и немав многу можности да се запознаам со бендови што ми лежат, и да со го издефенириам вкусот. Не ми рипај многу.

Немој сеа да земам да се пувам со бендови што не си ги чул/а, оти е ептен ретардирано.

Ако имаш нешо да кажеш, а гледам дека имаш за "комерцијалата" да кажеш, изволте. Да видиме дали воопшто го сфаќаш тој збор.

Секое карање и офтопик моабет терајте го по ПП

Ако ми веруваш нишо не те разбрав што ми изнакажа. Среди си го постот.

И погледни го тој ист пост што го цитираш, од кој датум е :wink: и разгледај ме по останатите теми и ке ја согледаш мојата еволуција. Интернет немав пред 2-3 години, и немав многу можности да се запознаам со бендови што ми лежат, и да со го издефенириам вкусот. Не ми рипај многу.

Немој сеа да земам да се пувам со бендови што не си ги чул/а, оти е ептен ретардирано.

Ако имаш нешо да кажеш, а гледам дека имаш за "комерцијалата" да кажеш, изволте. Да видиме дали воопшто го сфаќаш тој збор.

Uste so toa detskoto, aman veke nikoj ne se trpite.

Ја мислам дека немаше никаква караница. И ја си го дадов моето мислење (јес да твоето беше личен напад) и енд оф стори. Те повикав да дискутираме за комерцијала, ти нејкеш. Тогаш седи си настрана.

Само ќе прашам, па ако има некој храбар да м даде аргументирано подржан одговор браво за него.
Која е причината поради која што поднаводници андерграунд фациве тврдат дека комерцијалата е срање? Ама сакам музички да објасните ако навистина знаете.

Се сомневам дека ќе одговори некој затоа што слушате само тоа што другарите ви кажуваат дека е добро.
Убаво кажа Гижо самите металци се негираат себеси и својата музика со тоа што пљукаат по HIM на пример. А и јас мислам така- а бе еден асален аргумент ќе биде ок само еден да прочитам. Ама не да е: затоа што се педери, затоа што се комерцијала. Ок де педери се и пејачот на џудас прист е педер ама он може да е а? Знаеме дека се комерцијала а бе дајте друга причина да видам, можам сега да набројам барем 10-ина бенда што секој што се нарекува себе рокер или металец ги слуша и сите 10 се комерцијала.

Ама ај да не ја тупам баш ме интересира дали ќе одговори некој сериозно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom