Среда: 29/08 (17.00h)
Турново - Металург
Брегалница - Шкендија
Работнички - Пелистер
Напредок - Силекс
Ренова - Вардар
Четрврток 30/08 (17.00h)
Тетекс - Дрита
Добро само на мене ми е поконкурентна лигава од лани? Реално Вардар Шкендија и Металург отскокнуваат со квалитет Брегалница Ренова Пелистер и донекаде Работнички идат после нив ама фората е што тешко ќе се вадат бодови на гостувањата кај овие екипи. Сепак мислам дека Вардар ќе помине најдобро на гостувањата а истите ќе бидат сопки за Металург и Шкендија.
Интересно коло за издвојување се Брегалница - Шкендија,Работнички - Пелистер и Ренова - Вардар.
Брегалница - Шкендија оваа утакмица ќе открие многу работи за понатака. Брегалница е доста амбициозна и добар старт имаа се до гостувањето во Битола. Реално ги сметам за плашлив тим Брегалница и неможат да се носат со улога фаворит. Тоа го докажаа и против Пелистер јас мислам дека со тој состав требаше да се вратат барем со нерешено од Битола. Не се лоши задржаа добар дел од ланската екипа имаше едно циганче што не играше лани во Ѓорче памтам Ристе им се погоди бајаги а за аргентинецот никаде немам сретнато како се снајде. Шкендија направи некои потези у последен момент, али мислам дека тоа ќе ги чини бодови во неколку наредни кола, ма да во Тетово нема да имаат проблеми со другите екипи. Типувам на Брегалница поради неуиграноста на Шкендија...
Работнички - Пелистер играа една пријателска и слабо се покажа Работнички, ама во Битола беше така да не е некое мерило оваа ја издвоив зошто мислам дека ќе биде убава и ќе има голови. Ќе биде интересно и навивање ако има ос Чкембари. Него стана официјално тоа дека сепак Работнички ќе настапува на градски или у маџари? Типувам на реми 2-2
Ренова - Вардар против сите тетовски тимови е тешко да се игра на нивни терен, али со Ренова лани ни дома не ни идеше. Очекувам пак мачење на Вардар до душа сега и неколку повреди не мачат Хименез Ранѓелковиќ, но се враќа Темелков и очекувам да се иде на цврстина во редина и да играат Темелков и Оса (Оса бледа партија имаше против Напредок лоши пасови непретцизни стартови, ама му беше прв натпревар што го почна од почеток до сега) и другиот дел од составот зависи играчите што ќе ни бидат на располагање. Не ја типувам лани 2 пати типував утакмица Ренова Вардар и ништо не бидна.
Турново - Металург мислам дека лесно ќе помине Металург со Турново, нереални ми беа резултативе што ги извади Турново до сега така да очекувам сега да издишат...
Напредок - Силекс страшна утакмица
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
не остајте заебанции оваа утакмица многу ќе им значи понатака пошто тука негде помеѓу овие две екипи ќе се одлучува за опстанок. Битна им е утакмицава и на двете екипи.
Тетекс - Дрита ја очекувам првата победа на Тетекс годинава...