Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па нормално јас бев... Мој беше целиот нацрт план за тоа како да изгледа и ентериерот и екстериерот, а архитектот само ја манифестираше мојата замисла...:P
Џабе се вадиш од гомната сега...
кажи дали го знаеш архитектот на куќата каде живееш..?
Без метафори и уметности..
еве да ти помогнам...
поима немаш кој ја проектирал куќата а живееш во неа...
Тој направил план, ја изградил со помош на некоја градежна фирма, таткоти ја купил и ти живееш во неа....
значи, и покрај тоа што ти поима немаш кој бил архитектот, ти живееш во неа и таа постои...:P

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Џабе се вадиш од гомната сега...
кажи дали го знаеш архитектот на куќата каде живееш..?
Без метафори и уметности..
еве да ти помогнам...
поима немаш кој ја пројетирал куќата а живееш во неа...
Тој направил план, ја изградил со помош на некоја градежна фирма, таткоти ја купил и ти живееш во неа....
значи, и покрај тоа што ти поима немаш кој бил архитектот, ти живееш во неа и таа постои...:P
Еј незнаеш па збориш... стварно целиот нацрт план(се разбира на грубо ниво) го смислив јас и и го кажав на проектантот кој нели работи со тие нешта па го склопи се така убаво од темел, арматури, целиот ентериер(распоедот на собите) скалите за горниот спрат, горната плоча, распоредот на собите од горниот спрат(кој јас после за време на градењето го сменив и додадов поткровје во склоп со двете соби од вкупно три спални и едно купатило, потоа кровот со громобранот(кој треба да го доправам овие периоди јас лично бидејки не е нај нај направен не штити многу добро од гром бидејки не е убаво склопен како мрежа да се спојува од сите страни па се до внатрешноста во земја каде е поврзан со арматурата на куката и се испразнува во земјата, е горе на кров не се поврзани убаво едни со други) струјата е правена исто така според тоа како што имав замисла јас кој штекер и која сијалица каде ке седи, кујната и се друго како ке биде поврзано со струја... итн итн... а за плаќање се разбира дека татко ми плати предузимач... инаку сега е понова куќата неколку години, така да нели како што викаат некои мудреци(поднаводници) куќа се гради цел живот- абе немој, така викаш зошто не си имал пари да ја изградиш торко еден...:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еј незнаеш па збориш... стварно целиот нацрт план(се разбира на грубо ниво) го смислив јас и и го кажав на проектантот кој нели работи со тие нешта па го склопи се така убаво од темел, арматури, целиот ентериер(распоедот на собите) скалите за горниот спрат, горната плоча, распоредот на собите од горниот спрат(кој јас после за време на градењето го сменив и додадов поткровје во склоп со двете соби од вкупно три спални и едно купатило, потоа кровот со громобранот(кој треба да го доправам овие периоди јас лично бидејки не е нај нај направен не штити многу добро од гром бидејки не е убаво склопен како мрежа да се спојува од сите страни па се до внатрешноста во земја каде е поврзан со арматурата на куката и се испразнува во земјата, е горе на кров не се поврзани убаво едни со други) струјата е правена исто така според тоа како што имав замисла јас кој штекер и која сијалица каде ке седи, кујната и се друго како ке биде поврзано со струја... итн итн... а за плаќање се разбира дека татко ми плати предузимач... инаку сега е понова куќата неколку години, така да нели како што викаат некои мудреци(поднаводници) куќа се гради цел живот- абе немој, така викаш зошто не си имал пари да ја изградиш торко еден...:D
Брат , па неоди тоа така.....
во нормалниот свет, архитектот ке ја проектира куќата, има градежна фирма што ќе ја изведе градбата, со геометри, мајстори , армирачи....потоа ке најде и дизајнер кој ке ја среди внатрешноста со плочки, паркет и намештај а потоа ја дава на агенција да је продаде...
Доваѓа купувач во агенцијата и ако му се свиѓа ,ќе ја купи и ќе си живее цел живот среќно во неа....
Значи, купувачот што ќе живее во куќата, воопшто не го интересира кој бил архитект, и покрај тоа што знае дека тој постои, дека архитектот го проектирал сето тоа....
Зарем ова не е исто и со природата?
Некој сето тоа го проектирал....

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
во нормалниот свет, архитектот ке ја проектира куќата, има градежна фирма што ќе ја изведе градбата, со геометри, мајстори , армирачи....потоа ке најде и дизајнер кој ке ја среди внатрешноста со плочки, паркет и намештај а потоа ја дава на агенција да је продаде...
Доваѓа купувач во агенцијата и ако му се свиѓа ,ќе ја купи и ќе си живее цел живот среќно во неа....
Значи, купувачот што ќе живее во куќата, воопшто не го интересира кој бил архитект, и покрај тоа што знае дека тој постои, дека архитектот го проектирал сето тоа....
Не грешка си... Јас не купив куќа туку си купив плац и си изградив куќа каква што сакам јас... И архитекото што јас го изнајмив го интересира кој сум јас бидејки ќе треба да земе пари од мене... сакам да кажам дека јас сум тој што сум си ја дал грубата замисла и план како да изгледа и каква да биде куќата( да сум се разбирал од архитектура како професионалец ке сум си го проектирал целосно) Значи јас сум си го замисли ова тело(привремен дом) како ке изгледа какво ке биде и да биде по мој вкус и јас си живеам во него сега... доколу некој друг ти го направил тоа тело(привремен дом) ти нема да имаш целосна слобода на негово користење едино ако си платиш со сопствена крв...;) И да исто е и со природата, некој сето тоа го проектирал а тој некој е самата природа...( ако кажеме дека има нешто повеќе од самата егзистенција, од самото постоење и тоа нешто е причината за тоа постоење... следува прашањето кој го создал тоа нешто, и можеме да кажеме x го создал тоа нешто кое пак ја создало целата егзистенција, епа кој го создал тој x за да го создаде нештот за да тоа нешто ја создаде реалноста... и така адинфинитум... регресија се вика тоа и е нешто абсурдно)... затоа... Нешто како проектант на целото постоење кој е одвоен од самото постоење е невозможно и нереално... Нема почеток и нема крај...:) И ме мрзи веќе ај батали...:P

M

Muranyi

Гостин
Ај сеа,ти ќе му кажеш на Гурџи за тоа кој е архитект на твојата куќа.Ма глупост,не одело тоа така(дај напрај му мерак,кажи дека си платил архитект):pos:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ај сеа,ти ќе му кажеш на Гурџи за тоа кој е архитект на твојата куќа.Ма глупост,не одело тоа така(дај напрај му мерак,кажи дека си платил архитект):pos:
Па да платив... и се заебав во изборот на архитект, што поган човек беше само гледаше како да не заебе... али рака на срце што беше добар во работата беше...:D
П.С. Ова веќе заличуваат на атеистички муабети...:pos:

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Пошто за религија не ве бива.....а и темите за христијаните и за исламот се затворени.....
ова е само за атеисти

-20 = -20
16-36=25-45
42-2x4x9/2 = 52-2x5x9/2 ako dodademe eden broj i na dvete strani ravenstvoto ne se menuva /+(9/2)2
42-2x4x9/2 + (9/2)2 = 52-2X5X9/2 +(9/2)2 / √ kvadraten koren i na dvete strani
√42-2x2x9/2+(9/2)2=√52-2x5x9/2+(9/2)2 binom na kvadrat (а-b)2=a2-2xaxb+b2
√(4+9/2)2= √(5+9/2 )2 / eliminirame kvadraten koren i na dvete strani so kvadratot
4+9/2 = 5+9/2 /-9/2
4=5
2+2=5

42 е 4 на квадрат и другите 2ки се квадрати

Браво човече.
Веке чим си почнал докажи и дека 0/0=2
И продужи понатаму има еден куп вакви загатки.
Само едно прашање што мислиш дека е целта на овие загатки и кои ги поставуваат.

S

Sagan

Гостин
дали ако нема религии , ќе постои атеизмот..
прашање чисто мислење ваше кој сака да се лади туш имате
зошто се потребни религии,атеизам, телемити и сл. срања
Атеизмот е непостоење, отсуство (на верување во бог/ови). Не сметам дека ова отсуство било како е поврзано со постоењето на теизмот и религиите. Антитеизмот е активната контра на теизмот и тој не би постоел ако нема религии.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Тоа за обичен народ така функционира :D.

Инаку се знае си купуваш плац, седнуваш со жена ти да видиш колку илјади евра ќе одат на кујна, слики, плочки (у принцип она се ќе каже како сака а ти само викаш ок и спремаш картицата :D) после правите груб план на собите (и пак она кажува што каде ќе биде а ти се слагаш :D) и кога го имате грубиот план одобрен од жена ти се вика архитект и го прави планот :D . После си викаш пријател градежен инжинер му плаќаш и он ти ги брка работите а жена ти контролира некаде да не и утнале плочки или некој лустер место у спална у дневна да и монтираат :D.

Нека каже ОШО ловерот ако не е така јас еден ден ќе се самобанирам од форум :icon_lol:.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Инаку се знае си купуваш плац, седнуваш со жена ти да видиш колку илјади евра ќе одат на кујна, слики, плочки (у принцип она се ќе каже како сака а ти само викаш ок и спремаш картицата :D) после правите груб план на собите (и пак она кажува што каде ќе биде а ти се слагаш :D) и кога го имате грубиот план одобрен од жена ти се вика архитект и го прави планот :D . После си викаш пријател градежен инжинер му плаќаш и он ти ги брка работите а жена ти контролира некаде да не и утнале плочки или некој лустер место у спална у дневна да и монтираат :D.
Значи жената е дизајнерот. Знаев јас дека бог мора да е женско :D

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844

Нека каже ОШО ловерот ако не е така јас еден ден ќе се самобанирам од форум :icon_lol:.
У право си али ти пак можеш ако сакаш да си се самобанираш онака да направиш пауза еден ден од форумов ххехехе:D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
У право си али ти пак можеш ако сакаш да си се самобанираш онака да направиш пауза еден ден од форумов ххехехе:D
Не смеам, ќе испуштам фудбал или одбојка со форумџии а плус потвди дека ние сме архитекти ама жените ни се главни :D.

Пс. Му ја уништи поентата на Џурџи срам да ти е :pos:

С

Само Човек

Гостин
Атеизмот е непостоење, отсуство (на верување во бог/ови). Не сметам дека ова отсуство било како е поврзано со постоењето на теизмот и религиите. Антитеизмот е активната контра на теизмот и тој не би постоел ако нема религии.
браво, саглам одговор...е сега мое мислење е дека на форумов има више антитеисти него атеисти..

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Браво човече.
Веке чим си почнал докажи и дека 0/0=2
И продужи понатаму има еден куп вакви загатки.
Само едно прашање што мислиш дека е целта на овие загатки и кои ги поставуваат.
Добро што ме свативте.....

не знаев дека се толку интелигентни атеистиве.....:P
--- надополнето: 28 август 2012 во 14:04 ---
Прашање до атеистиве:
Да не отидовте сите на црква да славите Богородица?

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Добро што ме свативте.....

не знаев дека се толку интелигентни атеистиве.....:P
--- надополнето: 28 август 2012 во 14:04 ---
Прашање до атеистиве:
Да не отидовте сите на црква да славите Богородица?
Тешко тоа... ја мислам дека ни христијаниве не идат(само ептен постарите) камо ли атеистиве...:D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom