Гледање во сонцето (sungazing)

Член од
6 август 2012
Мислења
123
Поени од реакции
39
Gledanje vo sonceto ili solarna joga-
Se zapocnuva so 10 sekundi direktno gledanjevo sonceto i toa prviot saat po izgrevot ili pak posledniot saat na zaoganje,bidejki togas gledanjeto vo sonce e najbezbedno.Sekoj nareden den se zgolemuva po 10 sekundi.
posle gledanjeto vo sonce zadolzitelno treba da se zatvorat ocite odredeno vreme dodeka ne isceznat razlicnite boi koi vi se pojavuvaat.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Gledanje vo sonceto ili solarna joga-
Se zapocnuva so 10 sekundi direktno gledanjevo sonceto i toa prviot saat po izgrevot ili pak posledniot saat na zaoganje,bidejki togas gledanjeto vo sonce e najbezbedno.Sekoj nareden den se zgolemuva po 10 sekundi.
posle gledanjeto vo sonce zadolzitelno treba da se zatvorat ocite odredeno vreme dodeka ne isceznat razlicnite boi koi vi se pojavuvaat.
шо бенефити доби ??

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Можам да ви кажам за директен пример на чоек кој го завршил циклусот на гледање во сонцето.
Не е некој за кој сум чул или читал, туку мојот роден татко. На 59 години има идеален крвен притисок. Имаше оштетена кичма и скоро изгубен осет на стапалото од едната нога, сега ја движи и осетот е вратен. Мене ми беше најинтересно кога еден момент на средина на циклусот почна да не гледа добро со наочарите кој ги носеше цело време, всушност видот му се поправаше и моментално неноси наочари ниту за читање. Има уште еден куп подобрувања кои ги осеќа: работа на срце, желудник, психички мир...
Толку е задоволен од тоа шо го доби, шо има убедено барем уште 10 лица да почнат да гледаат во сонцето.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Можам да ви кажам за директен пример на чоек кој го завршил циклусот на гледање во сонцето.
Не е некој за кој сум чул или читал, туку мојот роден татко. На 59 години има идеален крвен притисок. Имаше оштетена кичма и скоро изгубен осет на стапалото од едната нога, сега ја движи и осетот е вратен. Мене ми беше најинтересно кога еден момент на средина на циклусот почна да не гледа добро со наочарите кој ги носеше цело време, всушност видот му се поправаше и моментално неноси наочари ниту за читање. Има уште еден куп подобрувања кои ги осеќа: работа на срце, желудник, психички мир...
Толку е задоволен од тоа шо го доби, шо има убедено барем уште 10 лица да почнат да гледаат во сонцето.
A dobro ja procitav postapkata kako ide samo edno nemie jasno , sekoj den nema sonce a sto koga e oblacno vremeto narocito zimoska ?

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
A dobro ja procitav postapkata kako ide samo edno nemie jasno , sekoj den nema sonce a sto koga e oblacno vremeto narocito zimoska ?
Продолжваш со времето каде си застанал наредниот сончев ден, па макар било и по еден месец.

Член од
5 мај 2012
Мислења
10
Поени од реакции
2
Nemam praktikuvano solarna joga, a imam golema zhelba da pochnam. Ja prochitav postapkata na prvata strana i mi e potrebno mislenje za nekoi prashanja, od tie shto veke praktikuvaat solarna joga: 1. Prochitav nekoj soveti deka e potrebno da se praktikuva solrna joga, na koja i sledi predhodno uzemjuvanje na energijata. Gledav edno video od prezentacija na Slaganja Velkov kade shto kazha deka mozhe da se izvrshi uzemjuvanje drzhejki se za nekoja cevka od radijator (bidejki tie se uzemjeni) ili da se stoi na kutija so pesok dodeka se gleda vo sonce. Me interesira shto mislat upatenite vo solarna-joga, dali ke ima efekt so priblzhen intenzitet dokolku praktikuvam solarna-joga stojki vo kutija so pesok kaj mene na terasa, otkolku da stojam negde nadvor na zemja? 2. Prochitav isto vo postapkata, deka e podobro da se gleda kombinirano, nekolku dena od sabajle, pa pota nekolku dena na zajdisonce. Dali ako gledam samo na zajdisonce, bidejki ne go vakam sonceto na izgrevanje od kaj mene, ke go namali znachitelno benefitot steknat od praktikuvanjeto na sangejzin kaj mene? 3. Dali e podobro da se pochne so praktikuvanje negde na prolet, bidejki sega skoro e esen, denot se namaluva, vremeto ke bide so po tmurno, a so toa i se gubi rutinata da se gleda pochesto vo sonce koja e pozhelna?

С

Само Човек

Гостин
Nemam praktikuvano solarna joga, a imam golema zhelba da pochnam. Ja prochitav postapkata na prvata strana i mi e potrebno mislenje za nekoi prashanja, od tie shto veke praktikuvaat solarna joga: 1. Prochitav nekoj soveti deka e potrebno da se praktikuva solrna joga, na koja i sledi predhodno uzemjuvanje na energijata. Gledav edno video od prezentacija na Slaganja Velkov kade shto kazha deka mozhe da se izvrshi uzemjuvanje drzhejki se za nekoja cevka od radijator (bidejki tie se uzemjeni) ili da se stoi na kutija so pesok dodeka se gleda vo sonce. Me interesira shto mislat upatenite vo solarna-joga, dali ke ima efekt so priblzhen intenzitet dokolku praktikuvam solarna-joga stojki vo kutija so pesok kaj mene na terasa, otkolku da stojam negde nadvor na zemja? 2. Prochitav isto vo postapkata, deka e podobro da se gleda kombinirano, nekolku dena od sabajle, pa pota nekolku dena na zajdisonce. Dali ako gledam samo na zajdisonce, bidejki ne go vakam sonceto na izgrevanje od kaj mene, ke go namali znachitelno benefitot steknat od praktikuvanjeto na sangejzin kaj mene? 3. Dali e podobro da se pochne so praktikuvanje negde na prolet, bidejki sega skoro e esen, denot se namaluva, vremeto ke bide so po tmurno, a so toa i se gubi rutinata da se gleda pochesto vo sonce koja e pozhelna?
не ни почнувај...нема бенефит

С

Само Човек

Гостин
Нели ти беше едно време сангејзер...?
mhm eksereiment
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:09 ---
Zashto taka mislish, eve ima dosta luge na forumov so sprotivstaveno mislenje?
i se zdravi luge i BILE zdravi
ne veruvas ?? zemi lek koj namaluva insulin i gledaj...ke imas li normalen seker
ili zemi za visok pritisok lek... ako ti e normalen javi se
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:15 ---
http://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/07/22/people-stare-at-the-sun-on-purpose/
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:17 ---
velkov poima nema od medicina ...licenca odzemena

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
mhm eksereiment
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:09 ---

i se zdravi luge i BILE zdravi
ne veruvas ?? zemi lek koj namaluva insulin i gledaj...ke imas li normalen seker
ili zemi za visok pritisok lek... ako ti e normalen javi se
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:15 ---
http://sciencebasedlife.wordpress.com/2011/07/22/people-stare-at-the-sun-on-purpose/
Ти гледам освен во генетика, едуциран си и во други научни области. Може ли со инсулинот да се активира генот за невидливост, или можеби оној за зрачење светлина?

С

Само Човек

Гостин
Ти гледам освен во генетика, едуциран си и во други научни области. Може ли со инсулинот да се активира генот за невидливост, или можеби оној за зрачење светлина?
neznam..ali ti si def. neostvarena osoba
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:29 ---
Savle

Змејко и

Гледачот Дуле од Велес
Член од
10 април 2005
Мислења
1.103
Поени од реакции
1.419
neznam..ali ti si def. neostvarena osoba
--- надополнето: 27 август 2012 во 20:29 ---
Savle
Имајќи ја во предвид твојата експертиза во генетика, можеш ли да посочиш кој ген не ми чини што не сум остварен?

И не сум Савле.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.575
Поени од реакции
1.875

1. mozes i taka vo kutija so pesok. najubavo e bos na zemja, ama toa e retko, oti zemjata e ladna, osven letno vreme. mozes i bez toa zazemjuvanje, ama poarno e so nego. jas ne praveve zazemjuvanje, gledav koga mozev bos, i pak mi deluvase, samo pobavno vo odnos sporedeno so drugite.

gledaj koga sakas. cim ne mozes nautro, gledaj navecer, kako ti odgovara. koga ke mozes i togas i togas, smeni od vecer vo utrinsko gledanje a na zaoganjeto samo gledaj so zatvoreni oci, nekolku minuti, da te fati.

3. pocni sega, ne e problem. koga mozes ke gledas, ne e problem dali pocnuvas leto ili zime. samo ne zaboravaj da se obleces koga ke bide ladno, i koga ke si na pogolema minutaza. ne gubis nisto.

С

Само Човек

Гостин
dodeka redovno gledav, stanav i vegetarijanec za 2 meseca :)
navistina, prestanav da imam potreba da jadam meso, a jas sum golem mesar. isto taka prestanav da pijam i gazirano i alkohol koj i onaka e go piev.
me terase na salati i prirodni sokovi i voda, imav poveke energija so pomalku spienje.
mi se podobri i vidot, no sosema malku.
psihicki imav mn napredok, super mi bese.
se shto nabrojav si ostana, osven toa so jadam pak meso, oti nemam gledano moze 3-4 meseca, anglija bas ne mi dava prilika da gledam :)
pozdrav
и ова од сонцето а ? за видот беше на лекар или онака твое мислење...
болдот...претходно депресија имаше или здрав

Kajgana Shop

На врв Bottom