Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.
С

Само Човек

Гостин
Ако поентата ти е дека тие ја искрувуваат вистината, кој е критериумот според кој треба јас или некој друг да ја свати "вистинската порака" кога ќе прочита: "Ако ги сакаш твоите најмили повеќе од Исус, не си достоен за Него (а само преку него можеш во рајот)"?
Што треба да значи ова според тебе, и зошто твојата верзија треба да биде поверодостојна?
не ја искривувааат, не ја ни знаат...слепо си веруваат
друг пат за тоа што значи она
затоа што не е слепа верба мојата...уопште не е верба у прашање

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
не ја искривувааат, не ја ни знаат...слепо си веруваат
друг пат за тоа што значи она
затоа што не е слепа верба мојата...уопште не е верба у прашање
Истото ќе го рече за тебе ова и свештеникот со кој разговарав, и кој за цитатот ми потврди дека е порака љубовта кон Исус да биде пред се останато, пред љубовта кон твоите родители, твоите деца, твојата жена.....
Како ти ја откри вистината, која свештенициве не ја знаат?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е суштината у тоа да изиграваш паметњакович :facepalm:
Точно, значи далеку си од суштината, не изигравај паметњаковиќ
..........како и да е, ти кажав искуството се брои, се друго е илузија.
И опет точно, симни си ги илузиите.
Да ги прашам атеистите ова убаво е или не?
Баш ме интересира колку ви е отворена Visuddha.
Тоа убаво? :pos: никаква врска нема со петтата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Zasto se pojavuvas sekogas koga go nema Gurdjief, i obratno koga toj e tuka, tebe te nema.:P

Na smeni li rabotite?

Ili e nesto drugo posredi....
Пак погрешен заклучок...
Ние не сме како вашиот чопор....каде еден таму сите.

Ако имаш барем малку интелигенција, ке сватеше дека Само Човек има многу по благ речник од мојот....исто како и OSHO-Lover, дури и се трудат да ви објаснуват, додека јас не се трудам многу многу да ме сватите, кој разбрал ..разбрал...кој не, негов проблем
дури знам и да навредам...никогаш лично, него само како целина...

нашата религија ни дава потполна слобода во понашањето и изразувањето, ни дала слободна воља (чиста) што би рекол Хептаграм XI....:P....хепта, ке ме примиш ли кај вас?...;)....мора да факам врски...овие од ошо не ме сакаат повеке....како изгубена овца сум...:(
--- надополнето: 27 август 2012 во 10:25 ---
До тука се слагам, али би надополнил Live and let live... затоа што може твојата волја да се меша во туѓи животи е тука не се слагам... башка ако размислиш малце подлабоко што волја имаме ние само привремена и привидна... ко демек сме се родиле на планетава со сопствена волја а... Додека си заспан(не-свесен) можеш да мислиш дека имаш воља но само си се лажеш себе си, многу други фактори влијаат на тебе иако ти не си свесен за тоа... Вистинската (што би рекол ти чистата) волја се појавува како прозивод на тотална присутност(свесност)...(y)
Што се гребеш кај хепта....
каква слободна воља какви бакрачи....далеку сте и ти и он од ВОЉАТА...

С

Само Човек

Гостин
Тоа не е одговор.Пробај да го водиш разговорот од христијански аспект.Бог е безгрешен и бесмртен,капиш?:)
Ти каде му ја наоѓаш грешката на Исус?
toa e crkoven aspeklt, imaginarna edinka koja zivee na nebo i te gleda

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
С

Само Човек

Гостин
Ако поентата ти е дека тие ја искрувуваат вистината, кој е критериумот според кој треба јас или некој друг да ја свати "вистинската порака" кога ќе прочита: "Ако ги сакаш твоите најмили повеќе од Исус, не си достоен за Него (а само преку него можеш во рајот)"?
Што треба да значи ова според тебе, и зошто твојата верзија треба да биде поверодостојна?
zasto ima smisla mojata verzija duri i za ateistite, ne vklucuva verbi rajovi

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Прашање до атеистиве....пошто ги нема оние за христијаните и исламот:

Зошто човек не може да го види Бог?

Не се признаваат одговори од типот....затоа што не постои...
--- надополнето: 27 август 2012 во 10:36 ---
eve sum, se prepustiv na plivanje
водна медитација а...

мислам дека и ти не знаеш одговор на прашањето за атеистите...зошто не можеме да го видиме Бог....:P

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
....хепта, ке ме примиш ли кај вас?...;)....мора да факам врски...овие од ошо не ме сакаат повеке....како изгубена овца сум...:(
Јас не би гарантирал за тебе, а мислам и друг не би. Извини... и не мора да фаќаш врски, кој те излага тоа? Ти гледаш како е во Македонија за да дојдеш до работа и мислиш и ова е исто?
Не си се информирал доволно...

И велиш не се трудиш многу да објаснуваш, многу ти е гајле кој како те разбрал :)
Браво :)
Многу силен ти :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Пак погрешен заклучок...
Ние не сме како вашиот чопор....каде еден таму сите.

Ако имаш барем малку интелигенција, ке сватеше дека Само Човек има многу по благ речник од мојот....исто како и OSHO-Lover, дури и се трудат да ви објаснуват, додека јас не се трудам многу многу да ме сватите, кој разбрал ..разбрал...кој не, негов проблем
дури знам и да навредам...никогаш лично, него само како целина...

нашата религија ни дава потполна слобода во понашањето и изразувањето, ни дала слободна воља (чиста) што би рекол Хептаграм XI....:P....хепта, ке ме примиш ли кај вас?...;)....мора да факам врски...овие од ошо не ме сакаат повеке....како изгубена овца сум...:(

Povtorno odgovaras samo na oftopik prasanje.

Kaj si na temata za Tesla. Se povlece.

Mene ne si mi interesen povekje (ako uopste nekad si bil) za seriozna diskusija.
--- надополнето: 27 август 2012 во 15:16 ---
....како изгубена овца сум...:(

E, da:(

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Не се признаваат одговори од типот....затоа што не постои...
:facepalm::facepalm::facepalm:

Тамн ке помислам дека го достигна врвот ти пак ке изненадиш. :facepalm:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Кој ти вели дека не може? Излези надвор малку, со висење по форумов ништо нема да видиш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom