Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да ги прашам атеистите ова убаво е или не?
Баш ме интересира колку ви е отворена Visuddha.

С

Само Човек

Гостин
Zasto se pojavuvas sekogas koga go nema Gurdjief, i obratno koga toj e tuka, tebe te nema.:P

Na smeni li rabotite?

Ili e nesto drugo posredi....
тврдењево е базирано напоследните 30мин...
--- надополнето: 26 август 2012 во 20:53 ---
Оф леле црна Земјо кој те гази!
Држи се ти Земјо што лебдиш во Бездната :)
ете така- гледаш не е тешко ...се надвам дека ти го смисли

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Не е воопшто тешко, тешкото е да се глуми да се биде како вас... нападни, судии, да пробувате сакразам а тоа да е всушност бедно навредување... и нормално ти и боди и слични да осудувате и да дрндате за другите кога немате ваши зборови да прашате или кажете нешто на темата.ч

И пак не разбрав со која цел го правите тоа...
Што, се грижите за другите? Јас мислам дека вие не се грижите за никој. По година дена читање на вашите постови, освен да оставите некој впечаток на тоа како сте подобри од атеистите, бидјеќи тие се МНООООГУ лошо нешто на планетата, ништо друго не добивме...

Страшно...
Де ајде сега отекувај ме :) Да бидеш последен со кажаното... ајде... те провоцирам да идеш до другата ти крајност :)
Да ми објасниш каков сум јас за овие 30 мин... Ц ц ц ц ... абе одете читајте си ги книгите, пијте си го пивото и е* си ги жените.
Не ги судете атеистите...

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
заебаваш нели
Не, имаше пред година и нешто организирано предавање на двајца свештеници од МПЦ, и бев да слушнам што имаат да кажат. Откако завршија, ги прашав дали имаат неколку минути да поразговараат.
Немора да значи дека мора да си религиозен за да разговараш со свештеник. :)

С

Само Човек

Гостин
Не е воопшто тешко, тешкото е да се глуми да се биде како вас... нападни, судии, да пробувате сакразам а тоа да е всушност бедно навредување... и нормално ти и боди и слични да осудувате и да дрндате за другите кога немате ваши зборови да прашате или кажете нешто на темата.ч

И пак не разбрав со која цел го правите тоа...
Што, се грижите за другите? Јас мислам дека вие не се грижите за никој. По година дена читање на вашите постови, освен да оставите некој впечаток на тоа како сте подобри од атеистите, бидјеќи тие се МНООООГУ лошо нешто на планетата, ништо друго не добивме...

Страшно...
Де ајде сега отекувај ме :) Да бидеш последен со кажаното... ајде... те провоцирам да идеш до другата ти крајност :)
Да ми објасниш каков сум јас за овие 30 мин... Ц ц ц ц ... абе одете читајте си ги книгите, пијте си го пивото и е* си ги жените.
Не ги судете атеистите...
прочитај што напиша и види кој суди
--- надополнето: 26 август 2012 во 22:02 ---
Не, имаше пред година и нешто организирано предавање на двајца свештеници од МПЦ, и бев да слушнам што имаат да кажат. Откако завршија, ги прашав дали имаат неколку минути да поразговараат.
Немора да значи дека мора да си религиозен за да разговараш со свештеник. :)
мислев дали си сериозен со тоа што им поверува..,.и јас и ти имаме ист став кон свештениците , не си им поверувал, не

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
прочитај што напиша и види кој суди
Ама ти пак гледаш од другите, за другите...
Не секое куче знае да ја следи трагата :)
Не секој човек знае како со друг човек...
Зошто се заморуваш со мене? Тебе ти пишував овие два дена? Ти се повика да ме судиш и да се заморуваш со мене?
Не се заморувај со другите и нивните дела.

Ете јас пробав да бидам како вас, да навредувам, да пробам со сарказам кој што е поеќе навреда кон другиот што нема исто мислење како вас, да зборувам се и сешто како еден вид „највисока мудрост“ само со разбирање, никако со логика, да дејствувам со срцето но не и со умот... но не бидува.
Глупо ми е... не сум јас тоа.
Ќе си бидам свој. Хептаграм :)

M

Muranyi

Гостин
ако буквално го толкуваш ова не си ништо подобар од глупав поп, но знам дека си поинтелигентен и дека е ова само е инат кон христијанин ...за тоа ќе мора да најдеш некој друг јАС не.

пс. не читајте , разбирајте
Ок,те разбирам што сакаш да кажеш.Ама Исус требал да има предвид за сите,и за паметните и за помалку паметните,за да можат сите да го разберат и да веруваат во него.Затоа останувам на тоа,буквалистички превод на Библијата:DИли Рајот е резервиран само за паметните?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
мислев дали си сериозен со тоа што им поверува..,.и јас и ти имаме ист став кон свештениците , не си им поверувал, не
Ако поентата ти е дека тие ја искрувуваат вистината, кој е критериумот според кој треба јас или некој друг да ја свати "вистинската порака" кога ќе прочита: "Ако ги сакаш твоите најмили повеќе од Исус, не си достоен за Него (а само преку него можеш во рајот)"?
Што треба да значи ова според тебе, и зошто твојата верзија треба да биде поверодостојна?

С

Само Човек

Гостин
Ок,те разбирам што сакаш да кажеш.Ама Исус требал да има предвид за сите,и за паметните и за помалку паметните,за да можат сите да го разберат и да веруваат во него.Затоа останувам на тоа,буквалистички превод на Библијата:DИли Рајот е резервиран само за паметните?
исус згреши и го убија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom