Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Luke 14:26 ----- If anyone comes to me and does not hate father and mother, wife and children, brothers and sisters—yes, even their own life—such a person cannot be my disciple.
Еве ти,прочитај што кажал Исус.Човекот е сериозен,што има тука нејасно?
Дали некој го разбира ова горе напишаново или ке треба да го објаснувам:D...? еве еден хинт се работи за психологија на човекот... ајде чекам од вчера...:coffee:

M

Muranyi

Гостин
Дали некој го разбира ова горе напишаново или ке треба да го објаснувам:D...? еве еден хинт се работи за психологија на човекот... ајде чекам од вчера...:coffee:
Јас моето мислење ти го пишав.Не е страшно и ти да го споделиш своето:)

Kiro Hametovski

Sniffericious
Член од
11 декември 2005
Мислења
1.685
Поени од реакции
43
ту бре до кај сте ја донеле темава. Бачко ако некој е атеист не значи дека не верува во ништо, дека не знае да разликува добро од зло или правда од неправда. Значи дека не е ПОБОЖЕН ебате. аТЕИЗАМ, значи не верувам во богови и такви возвишентства, ја можам да верувам у нешто друго, така да вербата сама по себе не е верба кон нешто над човекот.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
ту бре до кај сте ја донеле темава. Бачко ако некој е атеист не значи дека не верува во ништо, дека не знае да разликува добро од зло или правда од неправда. Значи дека не е ПОБОЖЕН ебате. аТЕИЗАМ, значи не верувам во богови и такви возвишентства, ја можам да верувам у нешто друго, така да вербата сама по себе не е верба кон нешто над човекот.
Штом го спомна човекот не е лошо да напишеш нешто за тоа што и кој е човекот.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Па да де, на мојот блог има убаво објаснето што е што и како со својата чиста волја. Убаво би било да си го надополниш знаењето, да прочиташ.... убаво е објаснета телемата (волја на македонски) таму, без мешање на тоа свесен, не свесен, богови и слични одбивни стварчици :)

С

Само Човек

Гостин
Luke 14:26 ----- If anyone comes to me and does not hate father and mother, wife and children, brothers and sisters—yes, even their own life—such a person cannot be my disciple.
Еве ти,прочитај што кажал Исус.Човекот е сериозен,што има тука нејасно?
ако буквално го толкуваш ова не си ништо подобар од глупав поп, но знам дека си поинтелигентен и дека е ова само е инат кон христијанин ...за тоа ќе мора да најдеш некој друг јАС не.

пс. не читајте , разбирајте

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па да де, на мојот блог има убаво објаснето што е што и како со својата чиста волја. Убаво би било да си го надополниш знаењето, да прочиташ.... убаво е објаснета телемата (волја на македонски) таму, без мешање на тоа свесен, не свесен, богови и слични одбивни стварчици :)
Kaj се залета бе Хептаграм........не можеш да научиш за вољата, читај си ти секој ден ако сакаш ;)
Aххххх Кроули колку ли се превртува во гробот......

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ја реков објаснувања, не да научиш... за да научи ќе треба да работи. Зарем јас не велам ПРАКСА на телема темата? Зарем на блогот не вришти секој пост со : ПРАКСА?
Не ме заморувај бе, досаден. Разбирај го соговорникот не ми кисни зад петици бесцелно... напорен.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ја реков објаснувања, не да научиш... за да научи ќе треба да работи. Зарем јас не велам ПРАКСА на телема темата? Зарем на блогот не вришти секој пост со : ПРАКСА?
Не ме заморувај бе, досаден. Разбирај го соговорникот не ми кисни зад петици бесцелно... напорен.
Te разбирам јас, ама ти не се разбираш самиот......

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Te разбирам јас, ама ти не се разбираш самиот......
МАРШ да учиш, не ми досадувај... едно та исто.
Како од ист буквар да читате сите. Само за другите се грижите колку разбираат, наместо да се заморувате со самите себе.
МАРШ!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Како од ист буквар да читате сите. Само за другите се грижите колку разбираат, наместо да се заморувате со самите себе.
МАРШ!
Губиш живци старче......не е полезно тоа.:)
Може треба негде на одмор да фатиш, те исцедиле глупостите оваа година :)

С

Само Човек

Гостин
МАРШ!
лајкот е за простотилокот и некултурата... браво за праксата која те научи да се „контролираш„

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ти не ме читаш? МАРШ ...
Оди твоите бладања кај другарчињата од маало и момите маалски да ги шириш и да им објаснуваш како ти разбираш а тие не се разбираат.
Оди бркај жени не ми досадувај кога не ме сфаќаш што пишувам. Не можам да дискутирам со некој што не ме ниту чита ниту сфаќа.

Кој идиотизам. Но кога се дозволува идиотизам постојано без да се контролира, тоа е...

МАРШ да учиш реков :)
--- надополнето: 26 август 2012 во 20:33 ---
лајкот е за простотилокот и некултурата... браво за праксата која те научи да се „контролираш„
Само пробувам да видам како е... Не сум до толку изнервиран, не се грижете.
Аман :)

Вие постојано се препукувате и навредувате, јас еднаш и веднаш на колец.
Аман, бидете милостиви во вашата осуда... Судете како самите на себе да си судите... бидете фер.

П.С. Гледате колку е бедно кога друг го прави она што вие веќе година дена го правите?
Ах...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ти не ме читаш? МАРШ ...
Оди твоите бладања кај другарчињата од маало и момите маалски да ги шириш и да им објаснуваш како ти разбираш а тие не се разбираат.
Оди бркај жени не ми досадувај кога не ме сфаќаш што пишувам. Не можам да дискутирам со некој што не ме ниту чита ниту сфаќа.

Кој идиотизам. Но кога се дозволува идиотизам постојано без да се контролира, тоа е...

Нели е време по некогаш и да уживаш а не да учиш?
Него батали друго, смири си ги старечките живци, пивни си пиво да речеме.....си се утупил многу у задње време.
Нити се контролираш, ни пазиш што пишуваш....ова од што те знам ти го пишувам, не за друго.
Ај да ти посакам да оздравиш побрзо :)

С

Само Човек

Гостин
Ти не ме читаш? МАРШ ...

--- надополнето: 26 август 2012 во 20:33 ---

Само пробувам да видам како е... Не сум до толку изнервиран, не се грижете.
Аман :)

Вие постојано се препукувате и навредувате, јас еднаш и веднаш на колец.
Аман, бидете милостиви во вашата осуда... Судете како самите на себе да си судите... бидете фер.

П.С. Гледате колку е бедно кога друг го прави она што вие веќе година дена го правите?
Ах...
сарказам и простотилак не е исто...за првото треба IQ

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom