Samsung на Apple ќе треба да му плати 1 милијарда долари

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ќе пробам АППЛЕ како што викаш,ама ти изгледа не си пробал самсунг,галакси 2 или 3,штом викаш дека биле тешко срање,крцкале,лупале,трокирале или незнам што.ако си фанатик на АППЛЕ немора да маваш со камења кон други,посебно не на самсунг од кој АППЛЕ го јаде у последно време..
Да го јаде, 1 милијарда и плус!
а имам пробано и самсунг, не лично мој, на колега и многу ниски оцени за самсунг галакси с мислам дека беше. ХТЦ ми се многу повеќе допаѓа.
И јас не мавам со камења кон други, туку само сум против шљамсунг што копира.

Да го јаде, 1 милијарда и плус!
а имам пробано и самсунг, не лично мој, на колега и многу ниски оцени за самсунг галакси с мислам дека беше. ХТЦ ми се многу повеќе допаѓа.
И јас не мавам со камења кон други, туку само сум против шљамсунг што копира.

Што ископирал дај кажи не само да трескаш зелени како американциве

Море од кај ги најде овие информации дека Apple први користеле DDR 3 и SSD ?
Пратам што се дешава и како одат работите.
еве пример кога го земав macbook white 2010 год имав ддр3 меморија 2 гига. Тогашните лаптопи (хп, ацер, асус, дел) најчести конфигурации им беа со ддр2. И баш тоа време гуглав да им ги видам најјаките конфигурации (пример елите боок од хп) беше со ддр2 меморија. Значи не сакам да кажам дека аппле измислиле, туку меѓу први почнале, ако не и први.
--- надополнето: 26 август 2012 во 19:42 ---
Што ископирал дај кажи не само да трескаш зелени како американциве
слика вреди 1000 зборови ;)37a8b2d0ediphone.jpg.jpg

Пратам што се дешава и како одат работите.
еве пример кога го земав macbook white 2010 год имав ддр3 меморија 2 гига. Тогашните лаптопи (хп, ацер, асус, дел) најчести конфигурации им беа со ддр2. И баш тоа време гуглав да им ги видам најјаките конфигурации (пример елите боок од хп) беше со ддр2 меморија. Значи не сакам да кажам дека аппле измислиле, туку меѓу први почнале, ако не и први.
--- надополнето: 26 август 2012 во 19:42 ---

слика вреди 1000 зборови ;)Прегледај го приврзокот 48101

Нема никакви допорни точки со Iphone

Ако ги гледаш Apple нив сите некој ги копира според нив, истото го направија и со Windows пред 20 години

Нема никакви допорни точки со Iphone

Ако ги гледаш Apple нив сите некој ги копира според нив, истото го направија и со Windows пред 20 години
нене лошо си ме разбрал..некој погоре напиша дека Аппле како Аппле фирма производите им користеле застарен хардвер и ги продавале као многу поскапо. Па во тој контекст одговорив дека не е така и ....
не мислев дека ајфон користи ддр3 и ссд диск :)

Точно, имаш право. Една слика 1000 зборови.

070116_lg_iphone.jpg

Аппле се први кои почнаа ддр3 меморија да користат која е со поголема фреквенција а со тоа и многу побрза. Аппле се први кои почнаа да користат ССД дискови
:pos::pos::pos:
Оди бе легни си жити све, поима немаш.

Точно, имаш право. Една слика 1000 зборови.

070116_lg_iphone.jpg

:pos::pos::pos:
Оди бе легни си жити све, поима немаш.

Apple Newton 1993 година (не верувам дека си слушнал)
А ти изгледа си доктор на науки, а? Па имаш многу појма..као..
newtonbig2.jpg

ја не кажав дека личи..паметен си.. пробај да сфатиш што сум сакал да кажам.
А што сакаше да кажеш дека тие направиле први вакво нешто?
Ајде кажи да па да ти (до)кажам колку поима немаш.

Да не мислеше дека ова е привот tablet ? или pen computer.
не мислев тоа. туку 93 година ме интересира Шљамсунг до кај биле со развитокот на нивните смартфони/таблети? или биле фокусирани на фрижидери и клими можда. А можда и миксери.

А што сакаше да кажеш дека тие направиле први вакво нешто?
Ајде кажи да па да ти (до)кажам колку поима немаш.

Да први они направиле вакво нешто барам ја така мислам ова е првото нешто што испаднало 80 години
tablet3.png

не мислев тоа. туку 93 година ме интересира Шљамсунг до кај биле со развитокот на нивните смартфони/таблети? или биле фокусирани на фрижидери и клими можда. А можда и миксери.
Ти кажав пак предходно, ке ти кажам пак, ОДИ ЛЕГНИ СИ, ПОИМА НЕМАШ.

Шљамсунг во тоа време 93 го броеле приходот од нивниот GridPad од 1989, додека апле правеле copy => paste на истиот, па потоа го претставиле како нешто невидено дотогаш. :facepalm::facepalm:
Еб*те ајдуците, и тие нашле да тужат за копирање.:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom