Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
x=?
y=?
trebese da mi gi kazes broevite......:pos:

Еј ти си стварно забеган.

10 годишно дете бре ќе ти ги погаѓа броевите нон-стоп. Свесен ли си за тоа?
--- надополнето: 26 август 2012 во 02:15 ---
И така gurdjieff ја батали математиката на која потроши 15 години.

Од утре заврти на хемија.

Гарант се што кажал Тесла е ХЕМИЈА.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
И пак да се вратам на моето прашање, од каде што започна се заради без веза коментарот на gurdjieff!
Прашање: Што ќе правите вие атеисти денес (недела)? Што имате во план?

Член од
7 август 2011
Мислења
4.941
Поени од реакции
15.047

За пола саат ќе си легнам. Утре од сабајле ќе станам да трчам на кеј. После трчање веројатно ќе читам книга, па ќе ручам. После ќе гледам ливерпул-сити, а вечерта ќе идам на Вардар-Тетекс. Кога ќе заврши утакмицата ќе искочам со друштво.
Дали почитуваниот верник е задоволен со мојот одговор ??

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
И пак да се вратам на моето прашање, од каде што започна се заради без веза коментарот на gurdjieff!
Брат , ке заборавев да ти кажам што ке правиме ние религиозните..
Поагање во 10ч....правац Венеција
Пиење кафе на Сан Марко со клавир и виолина (нели универзумот е музика)
Ручек на Понте Алто...шпагети ало скољо, и едно бранзино со добро шардоне,,,,
потоа правац Лидо....на купање
Приквечер, вракање во Венеција и за вечера пица...обично ја јадам со горгонзола....
Добра медитација а?

M

Muranyi

Гостин
Денес во план ми е да одмарам по дома цел ден,ионака не можам ништо да планирам зашто сум на повик од работа.Ќе читам некоја книга,можеби и некој филм ќе изгледам,а вечер ќе трчам на кеј да изгорам некоја калорија:D
П.С.И ете го другарчето,убаво си пиша ти синоќа дека е наш:pos:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Гледаш колку е лесно кога дирекно се одговара со малку текст...
Нормално, мора да има прашање на крајот, тоа ти е несвесниот дел кај тебе, но добро, ќе поработиме и на тоа...
Благодарам за одговорот во секој случај
Јас постојано велам дека сите сме исти...
Човештвото Пред Се!

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Гледаш колку е лесно кога дирекно се одговара со малку текст...
Нормално, мора да има прашање на крајот, тоа ти е несвесниот дел кај тебе, но добро, ќе поработиме и на тоа...
Благодарам за одговорот во секој случај

Јас постојано велам дека сите сме исти...
Човештвото Пред Се!
Исти се само овците... па и тие не се само така мислат и сакаат да бидат колку само да се чувствуваат дека припаѓаат негде од страв да не останат сами на себе со празни раце и небитни и избледени мисли... тешко нив... :(

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Имаш ти девојка, жена...?
Од ова што го кажа ќе помислам дека немаш девојка...
Ако имаш, зборуваш глупости од инает или пак не си разбрал што велам или пак не си разбрал зошто таа и ти сте заедно. :cautious:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Имаш ти девојка, жена...?
Од ова што го кажа ќе помислам дека немаш девојка...
Ако имаш, зборуваш глупости од инает или пак не си разбрал што велам или пак не си разбрал зошто таа и ти сте заедно. :cautious:
А што јас и она сме заедно затоа што сме исти... не бе срцка баш напротив бидејки сме различни си се допунуваме... ;)
А изгледа ти не си ме разбрал што сакам да кажам... али нема везе не ти замерувам...(y)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.199
Гледаш како сите сме исти... и јас со жена ми сме заедно бидејќи сме различни и се надополнуваме. И што сега јас и ти сме две исти и осамени овци во помала група?
Подобро Човештвото Пред Се отколку боговите....

Се бориме „како браќа“ насекаде, освојуваме, се спојуваме... уживаме, плачеме, страдаме, деца правиме... умираме...
И ти ми велиш не сме исти. Овци сме биле... еми и овците се цицачи и се исти ко нас...
Се е врзано едно со друго нели... само на различно рамниште и зависи од каде гледаш и како...

Не сме исти во размислите само... тоа е добро, затоа има и напредок де :)

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Гледаш како сите сме исти... и јас со жена ми сме заедно бидејќи сме различни и се надополнуваме. И што сега јас и ти сме две исти и осамени овци во помала група?
Подобро Човештвото Пред Се отколку боговите....

Се бориме „како браќа“ насекаде, освојуваме, се спојуваме... уживаме, плачеме, страдаме, деца правиме... умираме...
И ти ми велиш не сме исти. Овци сме биле... еми и овците се цицачи и се исти ко нас...
Се е врзано едно со друго нели... само на различно рамниште и зависи од каде гледаш и како...

Не сме исти во размислите само... тоа е добро, затоа има и напредок де :)
ОК... исти сме во суштината, онаа најсуштинска суштина која е извор на целата вселенска бескрајна суштина во која што сите суштествуваме... но таа суштина се изразува различно низ секој прозор било тоа да е човек, овца или цвет... или можда некој небесен прелет на ѕвездена прашина создавајќи нов свет... Но кога размислуваш како овца е тогаш се ограничуваш себе си и си го затвараш прозорот и стануваш слеп за убавините во недоглед... Ок.....ок (y)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom