Селебрити лудило. Како гледате на оваа појава?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Не знаев како точно да ја крстам темава, ама мислам дека дефинитивно местото и е во овој подфорум. Одамна ме зачудува човековото лудило кога станува збор за познативе, а дечково дополнително ме мотивира да ја отворам темава.

На еден од одговориве се изнасмеав. Ми се допаѓа неговата песна, ја слушнав за радио, не запамтив како се вика, ама добра е? WTF?!?:pos::pos:

Не дека циркусов е од сега. Уште за време на Битлси и Елвис Присли, обожавањето на познатите оди до толкави крајности, што луѓе паѓаат во несвест ако им мафне некој. Ми текнува на снимките со Мајкл Џексон мафта со раката од еден прозор, долу едно чудо луѓе во транс и паѓаат како покосени зашто леле мори мајко Џексон им мафнал.

Мислам видете го однесувањево на луѓево на видеово:

Овде има материјал за работа на еден куп психолози. До кое ниво дојдовме ако блесок на камера, насловна страна и улога ни се доволни некого да го сметаме за божество? Дел од нив се неписмени, припрости, не знаат да сврзат две реченици, а ликот во јавноста им го креира цел ПР тим. Жените се поголемиот дел од приказната тука, апсолутно ги посочувам за главен виновник за лудилото по селебрити луѓево. Опседнуваат хотели, се траскаат од земја, плачат, паѓаат во несвест.

Што треба за луѓево да разберат дека истите само си ја вршат работата во која се добри? Што прави луѓево да се однесуваат без никаква самопочит во овие моменти? И патем, само јас ли имам впечаток дека вакви будалаштини на Балканов нема шанси да се случат. Не верувам дека ќе доживеам жена да падне во несвест, зашто некој и мафнал со рака. Сме имале ние актерски легенди и музички ѕвезди, ама до волку мрднати работи не верувам да се случиле на овие простори. Тоа води до друго прашање. Постои ли можност ова селебрити лудило да почне да се случува и кај нас, мислам генерално на Балканов, или уште сме отпорни на ова?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
На кратко, Glory hunting retards.

Неможам да поднесам луѓе што се трескаат од земја на славни ликови, какви и да биле.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Не постоело, хм.... Шо правиме со една девојка од мојот клас во средно далечната 2002, која си ги пресече вените ради Јован Јованов?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не постоело, хм.... Шо правиме со една девојка од мојот клас во средно далечната 2002, која си ги пресече вените ради Јован Јованов?
Глупоста кај индивидуите фанови не може да биде единствен предуслов за слава кај луѓето кои се јавни личности.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.162
Поени од реакции
828
БИЗНИС,кратко и јасно,само што младиве мислат дека на славниве ликови им е грижа за нив,а всушност нив им е грижа у глобала само за профитот и за она што треба да го одработат според договорот кој го потпишале со на пр.дискографските куќи кои ги застапуваат.
Инаку,оние кои паѓаат во несвест,според мене,се ангажирани од некоја агенција за замајување на јавноста.И самиот Фројд има правено обсервации на оваа тема,седејќи на некој балкон и набљудувајќи ја разулавената маса одозгора која демонстрирала и лумпувала долу на улиците! Оние кои ги менаџираат ваквите "лудила" кон селебритите,добро знаат дека младите тинејџери се најдобра роба за обработување,додека со постариве и оние над 30 и кусур години не им оди воопшто.Најдобар доказ за ова сум самиот јас,а и таквите како мене,кога бев тинејџер за малку ќе ја истепав мајка ми затоа што ми го скина постерот од Axl Rose,мислам денес тоа ми е смешно,ама тогаш не ми изгледаше воопшто така.Така да,сево ова го знаат и големите спин-мајстори на селебрити-секторот,останатото ви е добро познато,поздрав :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741
На кратко, Glory hunting retards.

Неможам да поднесам луѓе што се трескаат од земја на славни ликови, какви и да биле.
Ќе бидеш стабилизиран ако ти се појави Федерер или Лима? :D
Нема да се трескаш од земја ама, збунки :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ќе бидеш стабилизиран ако ти се појави Федерер или Лима? :D
Нема да се трескаш од земја ама, збунки :D
Нема, ќе се израдувам, нормално и ќе видам импресиониран, ќе пробам да се поздравам или да се сликам, ама нема да си кубам коси, и да се колам со обезбедување, да се гурам и слично за да се сликам со нив, а најмалце од све само за да гледам фигура од 100 метри одалеченост, тоа дефитивно НЕ!

Плус овој тип на луѓе го прават тоа за било кој ПОЗНАТ што ќе го видат, иако не им значи ништо во животот, едноставно се палат на слава, и пари, живеат за други тоа е тоа.

O

Orion.

Гостин
mob [mɒb]

a. a riotous or disorderly crowd of people; rabble
или по нашки - раја:)

Фактички се уште постои поделбата на луѓето по класи, селебрити и раја. Смешното е што рајата денес за разлика од историјата, сама се доведува во инфериорна положба

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
А јас пак неможам да сфатам,како можат жениве толку да се трескаат од земја за се што ќе прочитаат во Свет или Теа како и да беше таа....кога ќе слушнам со какви емоции го кажуваат тоа-Ииии,10 иљади евра цеца купила маица,Ииии,каква јахтта купила Карлеуша,едноставно си викам...

wtf wtf wtf

K

kalimer0

Гостин
Тоа е човечката природа - да се биде во центар на внимание а ако не се може - да се биде до оној кој е :)

B

Borg_Drone

Гостин
И патем, само јас ли имам впечаток дека вакви будалаштини на Балканов нема шанси да се случат. Не верувам дека ќе доживеам жена да падне во несвест, зашто некој и мафнал со рака. Сме имале ние актерски легенди и музички ѕвезди, ама до волку мрднати работи не верувам да се случиле на овие простори. Тоа води до друго прашање. Постои ли можност ова селебрити лудило да почне да се случува и кај нас, мислам генерално на Балканов, или уште сме отпорни на ова?
Па јас мислам дека постои, иако не е толку силно застапена оваа лудост но, сепак, со тенденции да се засили влијанието на оваа глупост и кај нас......нажалост.
Јас никогаш не сум ги почитувал овие личности; порано можеби како дете кога не разбирав некои работи и кога сум бил ептен мал што е и нормално нели, но во сегашно време откако почнав да ги согледувам многу подобро работите на ова гледам гледам искрено со жалење и со одвратност.
Прво, сите овие што се трескаат од земја не разбираат дека токму тие нивни идоли т.е. славни ѕвезди перат пари и се вклучени во доста мафијашки зделки со цел да се заработат што е можно повеќе пари и не изгледаат баш онака како што се прикажуваат во јавноста.
Јас сметам дека таа лудост е одамна појавена кај нас, зошто сите овие глупости потекнуваат од Америка и ова не го велам зошто сум некојси човек кој е социјалистички ориентиран.Кај нас на пр. не е во таа форма застапено ова лудило зошто оваа генерација на луѓе е воспитувана од генерација која била приврзана повеќе на традиционалните вредности на нашето општество, а нашите традиционални вредности се разликуваат многу од американските.Но, благодарение на се позастапеното влијание на Америка ширум светот овие работи за многу брзо време и кај нас ќе станат реалност.

Г

Грејвдигер

Гостин
Го гледав видеото и се' уште не можам да ги сфатам тоа луѓето, посебно тоа тинејџерките (па и од постарите... секоја чест на исклучоците). Која им е потребата да се биде во центарот на вниманието и да и се нафрлаат на некоја рандом (наводно) позната личност?

Замислете вакво нешто да се направело кај нас, па 90% од тинејџерките на возраст од 13 - 16 години би се мавале со боксови во ... (ај да не ја претерувам многу :icon_lol:). Уште па и изјавуваат дека му го слушнале првиот сингл или колку бил одличен во Спајдермен? Вeит, ват...? :) :facepalm:

Баш сакам да јаа видам реакцијата на сите „пи*иња“ од типот на овие подолу кога дознаеле дека типот уствари е далеку од позната фаца. Ама затоа сега благодарение на нив, си доби место помеѓу пославните личности. :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Баш денес го правевме овој муабет во друштвото, посебно во Америка го имаат овој проблем.
Мислам дека еве на пример ако се работи за пејач, несигурни личности преку песните и музиката се пронаоѓаат и си наоѓаат измислени заеднички точки со изведувачот, затоа што имаат потреба некој да ги сфати и мислат дека пејачот ги сфаќа и си прават филмови во глава.
Претежно се работи (барем според мене) за несигурни личности, со ниска самодоверба, самотници, кои се осеќаат како степски волци, па мислат дека ете барем има некој сличен на нив, односно си прават филм дека тоа е така.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Тоа е единствено случај, таква крајност, само кај женската популација. Никогаш ни еден маж, во ни еден случај, не паѓал во трансеви за никаква "селебрити" ситуација (можеби освен хени металциве шо пичка менуваат за албум).
Е сега прашањето на кое треба да се концентрираме зошто жените!? Јајце клетките збеснуваат во тинејџерските години, и по секоја цена и на било кој начин сакаат да бидат оплодени од алфа мажјак ( во модерна смисла алфа), па се однесуваат така ретардирано како последица на тоа, или сепак е некаков психо-опшествен момент!? Мада јас гласам за првиот природен момент...феномен :coffee:

Kajgana Shop

На врв Bottom