Што е религија?

• Креатор на темата Само Човек
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Што е религија?
Веќе е поставено тоа прашање (тоа е темата и е пишувано за тоа). Прегледај ја темава...
Ако немаш што да кажеш мудро, молчи... и смени ја темата.

Take care и се надевам дека разбираш што ти зборувам.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
15. Оти јас сум совршен, бидејќи Не сум; и мојот број е девет според будалите; но со праведните сум осум, и еден во осум: Што е битно, оти јас сум навистина ниеден. Царицата и Кралот не се од мене; оти тука е следната тајна.
не ми одговори....не се врти во круг и не ме напаќај само...одговори конкретно...го разбираш ова или не?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
не ми одговори....не се врти во круг и не ме напаќај само...одговори конкретно...го разбираш ова или не?
Ти одговорив...
ЕВЕ ТИ И ЛИНК! Ма не ти давам линк, сам да си најдиш... и да научиш да читаш.
Ти мене не ме читаш, ти никој не читаш по се изгледа, затоа и верглаш во лер на сите теми...
Штета... ти нема потреба да поставуваш прашања... прво ќе научиш нешто за темиве каде што ги силуваш сите со своите размисли...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти одговорив...
ЕВЕ ТИ И ЛИНК! Ма не ти давам линк, сам да си најдиш... и да научиш да читаш.
Ти мене не ме читаш, ти никој не читаш по се изгледа, затоа и верглаш во лер на сите теми...
Штета... ти нема потреба да поставуваш прашања... прво ќе научиш нешто за темиве каде што ги силуваш сите со своите размисли...
Ги банираа темите каде ти со твојата секта и атеистите ги силуваа другите со нивните коментари и пропаганди...
боли а...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.253
Поени од реакции
12.265
Ги банираа темите каде ти со твојата секта и атеистите ги силуваа другите со нивните коментари и пропаганди...
боли а...
На оваа тема ти одговорив... ц ц ц... ми те изеде телемата млад човеку...ако, и треба така. :) Преку болка ќе ми ти се прероди умот можеби. Да смениш медитација а богами и религија... уживање во животот. (y)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
боли а...
Ај што сме секта - у реду убаво препозна.

Ај што Хепта ни е почесен претседател и тоа го позна.

Ај што ги силуваме другите со наши коментари - тоа го препозна.

Ај што модераторите ја препознаа нашата секта и тоа го уочи.

Ама живо ме интересира што пропаганда ширевме и сеуште шириме?

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
Веќе е поставено тоа прашање (тоа е темата и е пишувано за тоа). Прегледај ја темава...
Ако немаш што да кажеш мудро, молчи... и смени ја темата.

Take care и се надевам дека разбираш што ти зборувам.
sto e religija verba na covestoto so vselenata veruvanje vo nesto natprirodno vo koe jas veruvam
--- надополнето: 25 август 2012 во 07:47 ---
боли а...
Ne veruvam vo sekti .........jas sum hristijanka i veruvam vo mojot isus.......ne sum svesna kolku pati mi pomognale molitvite kon nego nameneti
a sekti nikako toa ne

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ама живо ме интересира што пропаганда ширевме и сеуште шириме?
Pogledni koj ti stavi lajk....@Хептаграм XI и Ipsissimus ...сектата на кроули...најголеми пропагатори ...
скоро скоро како муслиманите...:pos:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ne veruvam vo sekti .........jas sum hristijanka i veruvam vo mojot isus.......ne sum svesna kolku pati mi pomognale molitvite kon nego nameneti
a sekti nikako toa ne
Ти помогнале молитвите?

Знаеш дека Бог направил план? Знаеш дека однапред се предвидел? Можеш да објасниш како може молитвата да ти помогне, ако таа се коси со Божјиот план? Милсиш дека Бог ќе го менува планот само затоа што ти го замоли?

:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти помогнале молитвите?

Знаеш дека Бог направил план? Знаеш дека однапред се предвидел? Можеш да објасниш како може молитвата да ти помогне, ако таа се коси со Божјиот план? Милсиш дека Бог ќе го менува планот само затоа што ти го замоли?

Имаш ли одговор на прашањето...Што е религија?
Доста сереше по сите теми и само цинички ....
кажи го твоето мислење , а не само цинизам да употребуваш
Ако не те интересира религијата...пат под нозе

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Ставрогин е банирна од темата поради континуиран оф-топик + доделени казнени поени за навредливиот речник.

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
Ти помогнале молитвите?

Da tocno e bog napravil plan,no bog e milostiv toj e nas tatko na site moj ,tvoj,ama bas na site i zatoa ponekogas znae da ja uslisa molitvata,sigurno nisto strasno ne si doziveal i zatoa vaka zboris,golem respekt i pocituvanje imam kon tebe no ako znaes od dno na dusa da se molis taa ke bide uslisana.....toa se sluci izatoa znam deka molitvata e najgolemo nesto bidejki taa e povtorno megu nas,a bese na rabot na smrtta sega zivee vtor zivot....sega ke reces toa bil negov plan....no za da bide taka treba dase potrudi da nauci da se moli ne samo za sebe tuku za site bidejki site luge se isti koj i da go bucnes ke piotece krv,koj i da se rasplace solza ke potece....bidi mi pozdraven no mene mi pomagaat molitvite se hranam

M

Muranyi

Гостин
Da tocno e bog napravil plan,no bog e milostiv toj e nas tatko na site moj ,tvoj,ama bas na site i zatoa ponekogas znae da ja uslisa molitvata,sigurno nisto strasno ne si doziveal i zatoa vaka zboris,golem respekt i pocituvanje imam kon tebe no ako znaes od dno na dusa da se molis taa ke bide uslisana.....toa se sluci izatoa znam deka molitvata e najgolemo nesto bidejki taa e povtorno megu nas,a bese na rabot na smrtta sega zivee vtor zivot....sega ke reces toa bil negov plan....no za da bide taka treba dase potrudi da nauci da se moli ne samo za sebe tuku za site bidejki site luge se isti koj i da go bucnes ke piotece krv,koj i da se rasplace solza ke potece....bidi mi pozdraven no mene mi pomagaat molitvite se hranam
Aj sega ne preteruvaj.Bog bil seciv tatko:)Moj sigurno ne e.A definitivno ne e tatko na crncinjata vo Afrika ili pak decata sto se ragaat so fizicki i mentalni nedostatoci.
Malku nelogicno e da se molis i da tvrdis deka Bog veke ima napraveno plan za se,zaludna molitvata ako e nasocena protiv bozjiot plan.

Член од
24 август 2012
Мислења
51
Поени од реакции
25
Aj sega ne preteruvaj.Bog bil seciv tatko:)Moj sigurno ne e.A definitivno ne e tatko na crncinjata vo Afrika ili pak decata sto se ragaat so fizicki i mentalni nedostatoci.
Malku nelogicno e da se molis i da tvrdis deka Bog veke ima napraveno plan za se,zaludna molitvata ako e nasocena protiv bozjiot plan.
xm verbata vo gospod i molitvata ne pravi da sme golemi vo dusata sekako deka e secij tatko kakva vrska ako ima nekoj nedostatok taka trebalo da bide,no toa neznaci da ne go sakame i veruvame vo nego kolku luge ima sto imaat nedostatoci i vsusnost sto podrazbiras pod nedostatok moze da gledas,a da si slep,moze da slusas,a za site da si gluv,moze da odis,a da ne pravis nisto...

M

Muranyi

Гостин
xm verbata vo gospod i molitvata ne pravi da sme golemi vo dusata sekako deka e secij tatko kakva vrska ako ima nekoj nedostatok taka trebalo da bide,no toa neznaci da ne go sakame i veruvame vo nego kolku luge ima sto imaat nedostatoci i vsusnost sto podrazbiras pod nedostatok moze da gledas,a da si slep,moze da slusas,a za site da si gluv,moze da odis,a da ne pravis nisto...
Подразбирам физичка и ментална хендикепираност!Кратко и јасно.Не подразбирам поезии за слепите кои гледале или глувите кои слушнале.
Колку само игнорантно ти звучи болдираното.А зошто така требало да биде?Зошто на сите да не им се дадени еднакви предуслови за да го проживает овој живот?Како едно дете со даунов синдром ќе се моли,ќе сакаш да ми објасниш?Жалам,но твојот Бог очигледно потфрлил,ништо од совршеноста и семоќноста.
И жалам,во заблуда си.Никаква верба во некој фиктивен лик не те прави поголема во душата,за големината на твојата душа говорат единствено твоите дела и тие се нејзин сведок.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom