Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
брат...мисли што збориш и не трескај глупости...ајде најди една провокација од моја страна на темите за ислам и христијанство!

Значи христијанин си и веруваш во библијата? кажи си јасно и гласно...не се срами..

А сега...не знаете каде припаќам јас, во која религија, па ми е многу лесно да ве „рендам“...оти блага веза немате од религија
Море Гурџи, јас секогаш сум велел дека сум Христијанин. Секогаш и секаде.

Ама проблемот е што останатите Христијани не се како мене.

И прашањето е кој е вистинскиот Хриситјанин?

А ти у која религија припаѓаш е небитно. Она што го пласираш тука се провокации, финти од минатиот век на кои и 5годишно дете не паѓа, и празнен муабет.

Што значи рендање?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не. Глупо е. Исто како свест.
НЕ
...
Која е треата религија во светот?
Тогаш, што барате на овој подфорум.....РЕЛИГИЈА

Зошто сакате да ги негирате коранот и библијата.....а буда си го сакате.....и буда ВЕРУВАЛ....значи бил религиозен, а вие ако не ВЕРУВАТЕ , одете проучувајте наука малку..

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208

Зошто сакате да ги негирате коранот и библијата.....а буда си го сакате.....и буда ВЕРУВАЛ....значи бил религиозен, а вие ако не ВЕРУВАТЕ , одете проучувајте наука малку..
1. Разонода.
2. Не го сакам Буда.
3. Проучувам наука.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Буда е лузер. Ошо исто така. И сите слични на нив.

Винер е еден - Исус Христос.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921

Од кај знаеш бе ти кој во што верувал? Да не беше другар на Буда па да знаеш. Појма немаш ти кутриот не само од религија туку и од животот. Остај ти тоа кој дреме кој не, ти си исто тука со 10 никови.

Која е трета религија во светот? Знаеш или не знаеш? Очигледно не знаеш, седни и научи.

Јас брат знам која религија си, ниедна, само мрчиш и тресеш зелени по форумов

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Од кај знаеш бе ти кој во што верувал? Да не беше другар на Буда па да знаеш. Појма немаш ти кутриот не само од религија туку и од животот. Остај ти тоа кој дреме кој не, ти си исто тука со 10 никови.

Која е трета религија во светот? Знаеш или не знаеш? Очигледно не знаеш, седни и научи.

Јас брат знам која религија си, ниедна, само мрчиш и тресеш зелени по форумов
се реинкарнирам брат.....исто како тоа атеистиве што верувате во реинкарнација....
Далај лама ми кажа во што ВЕРУВАЛ буда....малку е покомпететен од тебе
--- надополнето: 24 август 2012 во 14:48 ---
Што има врска библијата у муабетов?

Не знам што е тоа нововерец.
Значи, по твое , библијата нема врска со Исус

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
се реинкарнирам брат.....исто како тоа атеистиве што верувате во реинкарнација....

Какав реинкаранција бе Гурџи:pos:
Абе приказни за мали деца е се тоа.

Далај лама:tapp:
Го заборавив во лузерите, арно ме потсети.

Море, рече дека си постар, не ти личат вакви мисли.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
--- надополнето: 24 август 2012 во 14:48 ---

Во тежок филм си дете, барај помош додека е време...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не те прашав да кажеш што е според мене, туку што има врска библијата со Исус.

Пошто ти си тој што не учи, па д ани кажеш, нели?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Затоа што се обидуваме да ги научиме другите како да мислат а не што да мислат. Многу едноставно нели.

Некои го сакаат Буда некои не, јас на пример го сакам.
Зошто ги негираме библијат и куранот зошто милиони луге страдале и страдаат поради нив.
Ако религиозноста за тебе значи верување во самиот себе дека можеш надминеш ограничувањата кои ти ги наметнува општеството тогаш ваљда по таа твоја логика дури и бебињата се религиозни.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Во тежок филм си дете, барај помош додека е време...
Абе пријател за вакви Lost in space случаеви никој не може да им помогне. :LOL:

Да да сигурно, сега ти поверувавме :pos:

Кажи бе која е Трета религија? Знаеш или не?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
gurdjieff

Ме интересира дали твојата "религиозност" и "освестеност", те донела до овој степен да секој твој пост и мисла наиде на еден куп неистомисленици, кои некојпат се обидуваат и мајтап да тераат со тебе, а ти кутриот мислиш дека си некоја уникатна персона поради таквиот сплет на околности?

До религијата ли е? До освестеноста?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Затоа што се обидуваме да ги научиме другите како да мислат а не што да мислат. Многу едноставно нели.

Некои го сакаат Буда некои не, јас на пример го сакам.
Зошто ги негираме библијат и куранот зошто милиони луге страдале и страдаат поради нив.
Ако религиозноста за тебе значи верување во самиот себе дека можеш надминеш ограничувањата кои ти ги наметнува општеството тогаш ваљда по таа твоја логика дури и бебињата се религиозни.
Општеството наметнува закони, за твоето понашање со надворешниот свет, додека религијата е само твое, интимен дел од тебе, никој не мозе да ти каже во што да веруваш
Ај сега објасни ми што е тоа верување?
Веруваш во нешто, затоа што не можеш да го докажеш, нема потврда дека такво нешто постои, ако можеш да доказеш тогај тоа го ЗНАЕШ и за тоа постојат факти и докази

Нели тоа атеистиве се фалефте дека ЗНАЕТЕ а НЕ ДА ВЕРУВАТЕ....

Реинкарнацијата е ВЕРУВАЊЕ или ЗНАЕЊЕ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom