Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
:pos::pos: ахахахаха, ти да рендаш некого? Немаш познавања доволно за религиите, оди седни научи прво која е трета религија во светот (не рачунајќи го атеизмот).
Јас дете змијата ја имам јавнато одамна, тебе ти фуфа, затоа си до таму до кај што си.
Оти....атезмот за религија го рачунаш?
Мислиш за атеистичките будисти?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Oстај ја филозофијата на оние што сакаат да млатат празна слама. Ова е ствар пред се на лично искуство, а потоа и на науката секако.....псевдо науката де хахахаххахахахх
Прво пропагираш дека личното искуство е валидна евиденција. Потоа дека науката која аргументирано го негира истото ја декларираш како псевдо. :unsure:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Оти....атезмот за религија го рачунаш?
Мислиш за атеистичките будисти?
Море философ, толку ли едно прашање не знаеш да одговориш. Треба да ти нацртам? Оти не го рачунам. Која е трета религија по бројност?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Да ги прашам овие атеистиве....уште ли сметаат дека свеста е епифеномен?
Хмм, заклучоков дека оние што ги нарекуваш атеисти, а јас велам дека не се религиозни, сметаат дека свеста е епифеномен, е лично твој според написите низ темите, или пак некои изричито тврдат такво нешто?

Чисто прашувам заради понатамошно следење на дискусијата.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Море философ, толку ли едно прашање не знаеш да одговориш. Треба да ти нацртам? Оти не го рачунам. Која е трета религија по бројност?
Абре смешен атеисту....цел ден дремеш на подфорумот религија а се декларираш атеист....не ме смеј ке те молам, многу е врукина, а и со срцето сум слаб..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Што е предизвик за атеистите...провокации?

Ајде брат, предизвикај ме за религија, да те видам дали ке ја јавнеш змијата...

Лесно е да ги провоцирате светите книги на монотеистичките религии, кои не ги ни разбирате.

Оди на темата кој е Бог? или на темата Тесла, или на која сакаш тема за религија, да те „ рендам“ малку...
Абре смешен атеисту....цел ден дремеш на подфорумот религија а се декларираш атеист....не ме смеј ке те молам, многу е врукина, а и со срцето сум слаб..

После јас сум ТЕ провоцирал.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тоа ли ти е најдобриот аргумент? Ad hominem? Жално за твоите години...... Внимавај на срцето, не ми се нервирај, да не те носам на душа

П:С. Познат си по немањето одговори и удри по човекот.... типично за религиозните....не ме чуди

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
После јас сум ТЕ провоцирал.
Те цитирав некаде?

Религија е ВЕРУВАЊЕ....што барате атеистиве на овој подфотум...во што ВЕРУВАТЕ вие? ...
само провокации....ради вас ги затворија двете теми за ислам и христијанство

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Математика од основно ми е покомплексен поим а воедно и поголем предизвик од каприците и фрустрациите на спиритуалците на форумов.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тоа ли ти е најдобриот аргумент? Ad hominem? Жално за твоите години...... Внимавај на срцето, не ми се нервирај, да не те носам на душа
Имате душа атеистиве,,,ВЕРУВАТЕ во ДУША?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Те цитирав некаде?

Религија е ВЕРУВАЊЕ....што барате атеистиве на овој подфотум...во што ВЕРУВАТЕ вие? ...
само провокации....ради вас ги затворија двете теми за ислам и христијанство
Не ме цитираше, благо мени.

Само да ти укажам дека твојот коментар дека ЈАС и останатите кои ти ги сметаш за атеисти те провоцираме, не држи вода.

Јас верувам во Исус Христос.

Темите ги затворија ради таквите како тебе и исламските верници, кои не знаат да врзат два реда дискусија.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Математика од основно одделение ми е покомплексен поим а воедно и поголем предизвик од каприците и фрустрациите на спиритуалците на форумов.
Брат..јас како религиозен не „чмаам“ по цел ден на подфорумот за наука...а ти како атеист „чмаеш“ по цел ден на овој подфорум....:pos:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не ме цитираше, благо мени.

Само да ти укажам дека твојот коментар дека ЈАС и останатите кои ти ги сметаш за атеисти те провоцираме, не држи вода.

Јас верувам во Исус Христос.

Темите ги затворија ради таквите како тебе и исламските верници, кои не знаат да врзат два реда дискусија.
брат...мисли што збориш и не трескај глупости...ајде најди една провокација од моја страна на темите за ислам и христијанство!

Значи христијанин си и веруваш во библијата? кажи си јасно и гласно...не се срами..

А сега...не знаете каде припаќам јас, во која религија, па ми е многу лесно да ве „рендам“...оти блага веза немате од религија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom