M
Muranyi
Гостин
До нешто друго е - we don't give a fu*k, attention whore.
До нешто друго е - we don't give a fu*k, attention whore.
Ќе да е нешто друго во прашање Не сте доволен предизвик вие „религиозните“По укинување на темите за ислам и христијанство се смири подфорумот религија...
Дали затоа што немате кого да провоцирате или е во прашање нешто друго?
Мислат дека е филозофски поимДа ги прашам овие атеистиве....уште ли сметаат дека свеста е епифеномен?
Oстај ја филозофијата на оние што сакаат да млатат празна слама. Ова е ствар пред се на лично искуство, а потоа и на науката секако.....псевдо науката де хахахаххахахаххМислат дека е филозофски поим
Некои од нас де.
И шо вели твоето лично искуство? И што мислат агностиците (кои патем се или ваму или таму) по тоа прашање?Oстај ја филозофијата на оние што сакаат да млатат празна слама. Ова е ствар пред се на лично искуство, а потоа и на науката секако.....псевдо науката де хахахаххахахахх
Like the empty sky it has no boundaries,И шо вели твоето лично искуство? И што мислат агностиците (кои патем се или ваму или таму) по тоа прашање?
Абе ај шо збориш, не те прашав што мисли Ошо, ти што мислиш кажиLike the empty sky it has no boundaries,
Yet it is right in this place, ever profound and clear.
When you seek to know it, you cannot see it.
You cannot take hold of it,
But you cannot lose it.
In not being able to get it, you get it.
When you are silent, it speaks;
When you speak, it is silent.
The great gate is wide open to bestow alms,
And no crowd is blocking the way.
Не е од Ошо, од ChengТao Ke е.Абе ај шо збориш, не те прашав што мисли Ошо, ти што мислиш кажи
Абе ај шо збориш, не те прашав што мисли Ошо, ти што мислиш кажи
Има подлабока вистина у ова него што би помислил на прв погледПа то ти е исто.
master Yoda. HmmmmИма подлабока вистина у ова него што би помислил на прв поглед
Назнам што би рекол мастер Yoda на ова....
Не млати тогаш празна слама.Oстај ја филозофијата на оние што сакаат да млатат празна слама.
Аccording to whom? Некој си философ што млати празна слама? Јаааааааааааааак доказИнаку свеста не е епифеномен на материјата(маter-мајка-maya-илузија на санскрит) туку е нормално обратно.
Што е предизвик за атеистите...провокации?Ќе да е нешто друго во прашање Не сте доволен предизвик вие „религиозните“
ахахахаха, ти да рендаш некого? Немаш познавања доволно за религиите, оди седни научи прво која е трета религија во светот (не рачунајќи го атеизмот).Што е предизвик за атеистите...провокации?
Ајде брат, предизвикај ме за религија, да те видам дали ке ја јавнеш змијата...
Лесно е да ги провоцирате светите книги на монотеистичките религии, кои не ги ни разбирате.
Оди на темата кој е Бог? или на темата Тесла, или на која сакаш тема за религија, да те „ рендам“ малку...