Македонско фудбалско првенство 2012/2013

Кој ќе биде новиот шампион?

• Вкупно гласачи
    325
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 ноември 2008
Мислења
1.026
Поени од реакции
682
Повторно Стружани се собраа да го гледаат Караорман како во старите добри времиња.. скоро полн стадион и почна мечот, кога во 5 мин Нестороски од одсвртување
постигна убав гол за 1-0 за Металург.До крајот на првото полувреме Металург се замислуваа дека се барселона и си се додава со голманот и на половината на
теренот без да пробаат да постигнат гол (иначе играа во полн состав).Младите деца на
Караорман како да беа уплашени во првото полувреме и само се бранеа но заврши и тоа полувреме без шанси и тапа фудбал....
Почна второто полувреме а стадионот беше се посиполнет....
Металург како да почна да се повлекува, а Караорман почна да игра со топката...
Почнаа да се губат и Аломеровиќ, Димоски, Љамче а за Игњатов и Нестороски не правам муабет, не се склопија со топката...почнаа долгите топки од Кралевски и виде и Христов дека не оди и го стави и Крстев
Караорман почна да се заканува и напаѓачот излезе 1на1 со Павловиќ но овај со врвот на прстите ја исфрли во корнер...почнаа да осеќаат притисок Металург...
При секој гол-аут Павловиќ задржуваше време и ја иритираше публиката
Просто да не ти се верува дека Металург задржува време против третолигаш
а не оди да им даде уште 2-3 гола на деца кои играат за без пари...
И се така до 84 мин кога при еден центаршут напаѓачот на Караорман со глава го матираше Павловиќ на општа радост на публиката...Металург беше во ШОК...
Христов почна да вика по сите и само шеташе покрај аут линијата....
5 мин го делеа Караорман од пенали...на трибини лудило
87 мин наивен прекршок крај аут линијата и цел Металург е во 16 метри на Караорман..
Слаб центаршут а голманот се исплаши да излезе па таа стигна до Крстев кој никој не го чуваше и од 5 метри со глава да гол за 2-1..
Се радуваа како титула да зеле....
Пресуди неискуството на Караорман..толку блиску а толку далеку од пеналите
Сепак заминавме задоволни бидејќи децата изгинаа на теренот и ако играат така сигурно ќе влезат во 2ра лига....

Е сеа не можам да разберам како Металург мисли да е шампион???
2 шанси направија против Караорман за 90 минути...БРУКА
Да беше Минчо на стадион и да видеше на кого му дава по 2-3000 евра плата
ќе имаше што да види...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.524
Поени од реакции
29.026
Никогаш го немам прочитано да каже дека Вардар бил подобар, особено е критички настроен кога не ја гледал утакмицата :)
Баш затоа и го прашав, стандард по негово е дека сме тепале незаслужено, местена била утакмицата и сл. Тоа е ти е сите се против нас, ама некои и претерале :)

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
barem taka rece kapitenot od Rufeja.

Ne bev vo stadion da gledam, nitu ne znam kade se igral natprevarot. Samo kako sto on mi kaza deka sudite ne sudija 2 cisti penali za niv.

Inace sakav da potenciram deka od deneska Artim Shaqiri i oficialno e nov trener vo nashiot klub.
I denovite se ceka da potpisuvat 2 igraci Mensur Kurtishi i Shaqir Rexhepi.
Dvete igrale nadvor od nashata liga.

a so ovie 2ca novi igraci vaka ke izgleda nashiot tim:

M.Kurtishi M.Ejupi

A.Pollozhani

I.Emini N.Nexhipi M.Useini

A.Cuculi S.Berisha Sh.Rexhepi M.Neziri

Nikov

i

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
barem taka rece kapitenot od Rufeja.

Ne bev vo stadion da gledam, nitu ne znam kade se igral natprevarot. Samo kako sto on mi kaza deka sudite ne sudija 2 cisti penali za niv.

Inace sakav da potenciram deka od deneska Artim Shaqiri i oficialno e nov trener vo nashiot klub.
I denovite se ceka da potpisuvat 2 igraci Mensur Kurtishi i Shaqir Rexhepi.
Dvete igrale nadvor od nashata liga.

a so ovie 2ca novi igraci vaka ke izgleda nashiot tim:

M.Kurtishi M.Ejupi

A.Pollozhani

I.Emini N.Nexhipi M.Useini

A.Cuculi S.Berisha Sh.Rexhepi M.Neziri

Nikov

i
Абе ватерполист само лупаш глупости еј

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Пристигна и Артим Шаќири. А излезе и веста дека Менсур Куртиши е играч на Шкендија, официјално.

te-ultra

ILLYRIAN
Член од
17 октомври 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
1.100
objektivno i ne navivacki gledano po iminja i po kvalitet,borbata za titula ke bide megu Skendija i Vardar ,mozebi i metalurg da se vmesa nekako....
vo polza na Skendija osven zvucnite zasiluvanja(poslednite 3) odi i toa deka 27 boda(tretina) ke se resavat na tetovskiot stadion kako domakin ili gost(drita,renova,tetex) a go znaeme ucinokot na Skendija doma...toa ni vleva optimizam pokraj se

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.842
Е да со Менсур Куртиши и Шаќир Реџепи мора да се признае дека ќе имате доста респектабилен тим, рамо до рамо со нашиот. Само незнам како ќе се снајде Артим како тренер, дома ви се загарантирани бодовите, ама на гости потешко...
Другите екипи против Вардар и Шкендија играат како да им е финале на ЛШ, а Металург е тука во голема предност...
Плус веќе ни бегаат 3 бода на нас, 5 на вас... :D

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Денеска Артим првпат одржи тренинг со Шкендија. Голем професионалец е Шаќири така да не се сомневам дека ќе ја врши работата како што треба.
Имаме супер среден ред, голема е конкуренцијата, Неџипи, Положани, Демири, Усеини, Емини, Таипи, Алиу, Шабани, Селмани, Е.Реџепи.
Со Менсур Куртиши и нападот ни е супер бидејќи покрај него го имаме солидниот Ејупи па и Ертан Хасан.
Одбраната е малце проблем, ако се официјализира трансферот на Шаќир Реџепи тогаш добри ќе бидеме и назад ако се знае дека и Ертан Демири може да игра во одбрана. Според мене единствена слаба точка на овој тим ќе биде десната бековска позиција каде го имаме само Незири, а и тој не е некој искусен играч. Покрај него тука е Мурати, но тој е сеуште млад.

Металург така со мртва игра, со тесни победи ќе остане во конкуренција до крај. Иначе Шкендија со овој тим има можност да остварува победи на секој гостински терен.
Вардар се знае дека е главен фаворит за титулата, но да видиме како ќе ги води новиот тренер.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Интересно ќе е Вардар и Металург добиваат сериозна конкуренција. Шкендија собра играчи кои тука беа јаки а не се снајдоа надвор од земјава. Зеде и тренер кој како фудбалер беше одличен, за тренер ќе видиме.
Ама се додека домашен терен покрај со 11 играчи се брани и со секири, палки, шипки, камења итн нема да ни ја бива лигава.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Интересно ќе е Вардар и Металург добиваат сериозна конкуренција. Шкендија собра играчи кои тука беа јаки а не се снајдоа надвор од земјава. Зеде и тренер кој како фудбалер беше одличен, за тренер ќе видиме.
Ама се додека домашен терен покрај со 11 играчи се брани и со секири, палки, шипки, камења итн нема да ни ја бива лигава.
Стварно доста со овие филмови!! Тоа дека имало притисоци порано имало, но сега откако влезе австриецот во Шкендија како спонзор не се случило таква работа. Тоа што со Охрид влегоа на терен 2 навивачи, тоа беше испад. Прашај било кој фан на Шкендија и ќе ти каже дека е против таквите работи.

Лично јас те поканувам тебе или било кој е заинтересиран да види како течат работите во Тетово кога Шкендија е домаќин, нека дојде кај мене гостин и заедно ќе го гледаме натпреварот!?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Стварно доста со овие филмови!! Тоа дека имало притисоци порано имало, но сега откако влезе австриецот во Шкендија како спонзор не се случило таква работа. Тоа што со Охрид влегоа на терен 2 навивачи, тоа беше испад. Прашај било кој фан на Шкендија и ќе ти каже дека е против таквите работи.

Лично јас те поканувам тебе или било кој е заинтересиран да види како течат работите во Тетово кога Шкендија е домаќин, нека дојде кај мене гостин и заедно ќе го гледаме натпреварот!?

Добро е кога сами си се пронаоѓате, а не сте именувани. А не очекувам фан на Шкендија да пише нешто релевантно на овој муабет.
Впрочем муабетот ми е за целата лига, поготово за втората, не само за Шкендија.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Добро е кога сами си се пронаоѓате, а не сте именувани. А не очекувам фан на Шкендија да пише нешто релевантно на овој муабет.
Впрочем муабетот ми е за целата лига, поготово за втората, не само за Шкендија.
Ти мене ме цитираше и го кажа тоа. Јас најмалку од вас очекувам дека ќе кажете нешто реално во врска со Шкендија.

Што сакаш порелевантно да ти кажам дека признавам дека имаше порано притисоци, тетовскиот тунел беше познат....но сега сменети се работите. Да имаше такво нешто сите екипи ќе се жале на приемот, ќе имаше на сите весници, но тоа е една ваша фантазија во лик на фобија ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom