- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
А да прашаш ти денес како им е на 350/400 000 невработени ,што велиш за тоа а?Ти девеести ако си бил шверцер сигурно добро си живеел,па си купувал куртони за 500 и по кафани си частел пички..Прашај 200 и кусур иљади што за неколку години како од цунами беа избркани од фабриките како живееле.. Немој дете ти мене,пошто бев доволно стар и памтам како беше,немаше човек кој не се жалеше,депресија на секоја страна..со години немаа многумина плати земано.. Ја не викам дека денес е добро,само ме нервира пеликани како тебе што го бранат тоа време црно транзициско..лажи некој друг,деца мали лажи,не нас што многу добро го памтиме тој период.
Гледам голем успех на влиделот,и не ми е јасно како може некој со 10 11 годинки толку убаво да се “ сеќава“ .
Ај јас сега да ти набројам неколку скопски фирми што се затворија откако дојде на власт влиделот ти а во кој што имаше државата удел.
Авто Гума скопје 1200 вработени. Коце Металец скопје 900 вработени, Пролетер Скопје ( гигант во македонскиот авто префвоз ) 2450 вработени, Глорија скопје 1500 вработени.Пилко 600 вработени,,Термо Монтажа 200/300 вработени ( зависна вработуваа и сезонзски ) ЗК Скопско Поле, 2000 стално вработени+ 1500 секоја сезона за берење грозје,копање лозје.Ете ти одма 10 350 невработени уште во првите две години од владеењето само во скопје а ова не се ни еден 1% од фирмите кој што се затворени од тогаш до сега. Свед Милк нема ни да го спомнувам,свесен ли си колку хипотеки се активирани поради свед милк ? Ти кажав еднаш ти кажувам уште еднаш не рипај ко ороспија на тврд кур.
И не ,не бев шверцер можеби да бев шверцер сега ке бев во влада или парламент.