Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
22 декември 2011
Мислења
2.322
Поени од реакции
5.358
Може да гледате и на каналите 361 до 369. Самто треба да го рестартирате ресиверот

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Зашто мислиш дека нема да функционира?Јас имав две телефонски линии една на телеком и една од Оне (две посебни линии)се додека не се откажав од телеком. а еве и деновиве ке имам повторно две се додека не ги откачам Оне на 15 септември поради мене познати причини
А Макств-то? Ќе треба и рутер за Максот и рутер за Оне интернетот. :D Не знам, уште не сум се јавил на 171 за да прашам. Ај ако сакаш кажи ми како двата броја(телефонски) ти функционираа, односно како ти беа поврзани(на еден штекер ли ти беа двете линии)?
--- надополнето: Aug 22, 2012 6:21 AM ---
web.MaxTV.mk

Пријави се со твојот стандарден user name/password што го користиш за проверка на сметката во Мој Телеком.

Еве што пишува на страницата:
Пристапот до оваа страница е овозможен само за интернет корисници од Р. Македонија. За да ги следите преносите мора да се најавите со Вашите Мој Телеком корисничко име и лозинка. Само корисници на Македонски Телеком може да регистрираат Мој Телеком профил и да ги следат натпреварите.
Доколку пристапувате од Р. Македонија, а не можете да го следите преносот, испратете ја вашата IP адреса и детален опис на проблемот на support@t-home.mk
А може ли јас да се регистрирам пошто не сум корисник?

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
2.106
А Макств-то? Ќе треба и рутер за Максот и рутер за Оне интернетот. :D Не знам, уште не сум се јавил на 171 за да прашам. Ај ако сакаш кажи ми како двата броја(телефонски) ти функционираа, односно како ти беа поврзани(на еден штекер ли ти беа двете линии)?
--- надополнето: 22 август 2012 во 08:21 ---

Не. Само оние кои се корисници.

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
Мене ми се пуштаат каналиве на вебмакств, али само има промо. Да не се пуштат само кога ќе има фудбал?
Каналите од вебмакств нормално дека ќе работат (зборувам за оние македонските), додека пак за спортските т.е. арена каналите мора прво да се најавиш со корисничко име/лозинка, а за да го направиш тоа мора да си нивни корисник :)

Инаку, еве информација околу SK Prime каналот (најверојатно Т-Хоме се еден од двата оператори кои преговараат со спортклуб):
- Aleksandar, се работи на прашањето кое е често поставувано односно се работи на воведување на каналите SK Prime. Кога ќе имаме официјални информации околу тоа ќе бидете известени преку сите наши медиуми.

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Каналите од вебмакств нормално дека ќе работат (зборувам за оние македонските), додека пак за спортските т.е. арена каналите мора прво да се најавиш со корисничко име/лозинка, а за да го направиш тоа мора да си нивни корисник :)

Инаку, еве информација околу SK Prime каналот (најверојатно Т-Хоме се еден од двата оператори кои преговараат со спортклуб):
- Aleksandar, се работи на прашањето кое е често поставувано односно се работи на воведување на каналите SK Prime. Кога ќе имаме официјални информации околу тоа ќе бидете известени преку сите наши медиуми.
Т-хоум и Оне изгледа се. И од Оне викаат дека се расправаат со оваа работа.

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
--- надополнето: 22 август 2012 во 08:21 ---

Две посебни линии ти се потребни ,претходно имав линија од Телеком имав и АДСЛ од Он нет оној Соло 101 на истата линија ставив уште една дополнителна за Он нет- Дуо Екстремот тоа беше во самиот почеток па телеком ми ја поставуваше линијата односно си купив дополнителна од телеком па потоа Он нет ја префрли кај нив чекајки добри 6 месеци .Јависе на 171 чинам си во Т.Поле па прашај дали има можност на Оптика ако си во зградите сигурно има .Ете сега од ОНЕ сум до 15 септември и чекам деновиве телеком да ми постават Оптика и чао Оне

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Две посебни линии ти се потребни ,претходно имав линија од Телеком имав и АДСЛ од Он нет оној Соло 101 на истата линија ставив уште една дополнителна за Он нет- Дуо Екстремот тоа беше во самиот почеток па телеком ми ја поставуваше линијата односно си купив дополнителна од телеком па потоа Он нет ја префрли кај нив чекајки добри 6 месеци .Јависе на 171 чинам си во Т.Поле па прашај дали има можност на Оптика ако си во зградите сигурно има .Ете сега од ОНЕ сум до 15 септември и чекам деновиве телеком да ми постават Оптика и чао Оне
Мислам не фаќа оптиката до Топанско, мислам само фаќа околу школото Васил Главинов, ама и многу скапо ќе ми биде. И ОНЕ и Т-хоум не можам да ги плаќам, а посебно оптика...

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.616
Поени од реакции
767
Мислам не фаќа оптиката до Топанско, мислам само фаќа околу школото Васил Главинов, ама и многу скапо ќе ми биде. И ОНЕ и Т-хоум не можам да ги плаќам, а посебно оптика...
http://www.telekom.mk/optic/rezultati.htm?grad=Скопје
Провери тука барем по мапава скоро цел Топанско има

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
Сакам да си го проверам сообраќајот ама нешто промениле на страната па заборавив што пишуваше после корисинчкото име @.... ако може некој да ми помогне

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.838
Поени од реакции
2.106
Знае ли некој кои натпревари ке ги даваат денеска од лига европа?

Член од
22 април 2011
Мислења
323
Поени од реакции
105
Сакам да си го проверам сообраќајот ама нешто промениле на страната па заборавив што пишуваше после корисинчкото име @.... ако може некој да ми помогне
@t-home.mk вака после корисничкото име

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
Пробав така ама ми вика погрешно :/
не треба да имаш ништо @ блабла зар нели го гледате дека е испишано веднаш после текст боксот за username?
си памтиш барем username?
барај во договорот го пишува... на крај краева, јави се на 0800 12345 ќе ти средат ама мислам дека ќе ти побараат некој конто број или што и да беше што го пишува на сметките од т хоум

Kajgana Shop

На врв Bottom