Зошто светот оди по ѓаволите ?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од Америка бе брате од златна америка... where all your dreams come true, because you have to be asleep to believe it...
Ја би отишол и подалеку и би рекол дека почнува на буквата О и има 5 букви. :)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.659
Поени од реакции
8.660
Ако сакаш да го промениш светот прво почни од себе си...

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Многу лесно е да ставиш некој на игнор... работава е .. се обидувам да ти кажам нешто, да дојде до твојата усијана глава.. али изгледа попусто е ..
Ништо нема да добиеш со таков однос... само тоа е како совет од мене
Не планирам да земам совети у пракса од некој рандом член на кајгана. Изјасни се на подруг начин, разбирам некој коа ти антипатичен на тастатура.

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Не планирам да земам совети у пракса од некој рандом член на кајгана. Изјасни се на подруг начин, разбирам некој коа ти антипатичен на тастатура.
Јас немам антипатични на тастатура... само гледам како некои луѓе се обидуваат да бидат интересни со тоа што вреѓаат други членови, мислејќи дека така ќе изгледаат многу по зрело пред постариве членови на кгн...
Ако друг некој не ти дал забелешка за твоите коментари не значи дека не го мисли тоа... едноставно или не те смета за човек и мисли дека си некое попалено детиште или мисли дека си некој кој е премногу искомплексиран па си наоѓа начин да си ги лечи своите комплекси на рандом особи кои немаат никаква вина.
ТОлку од мене...

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Светов оди курбан и тоа како... Кој не го гледа тоа нека се потруди да прогледа... Да почнам од децата...девојчиња посебно...Што правеа повеќето девојчина на 12 години порано? Играа надвор и ни на крај памет не им беше дечко или мување или шо ти знам шо друго...Што прават сега? Пеат "prvi poljubac davno zaboravljen" ... Некои одат и толку далеку што се ебат на 12 години? Абе ајде... Машките...пуши од 10 години...дува од 12-13... Дете од 6 години има фб и наместо да излегува надвор да се дружи и социјализира тоа седи на фб... Плус како поминува времето луѓето стануваат се понетолерантни, по не морални и сето тоа... Се согласувам со тоа ако сакаш да го промениш светот почни од себе...ама ретко кој почнува...тоа е проблемот...сите сакаат да се покажат пред "Другарите" (вистински другари ги нема баш во голем број пошо секој гледа некако да те заебе) прават глупи работи пошо мислат дека изгледаат кул... Мислат дека ако запалат цигара на 10-11 години се некој и нешто а уствари се најголемите идиоти... Штета шо касно созреваат... Едноставно светот повеќе нема чувство за морални вредности...тие се изгубени...нема никаков друг проблем...
А и родителите...се повеќе и повеќе се изневеруваат меѓу себе...легнала со комшијата...ја плеснал колешката, се запил со другарите и иди дома ќор пијан и почнува да пцуе а некогаш и мава... Жените...Треба да им напишеш писмена молба, заверена на нотар и со печат од адвокат за да ги натераш да зачистат барем еднаш неделно (не сите) Не им текнува каков пример им даваат на своите деца кои копираат од нив и затоа се повеќе и повеќе се расипуваат...

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Ако си паметен дечко ти препорачувам енергијата да ја вложиш максимално во образование и во градење партиска кариера (ако мислиш да останеш во мк). Потоа кога ќе догураш до некој положај ќе можеш да одбереш. Или ќе промениш еден мал дел од ‘‘светот‘‘ што ќе е под твоја власт или пак ќе имаш функција и бенефиции од функцијата. и нормално власт (бај д веј Италјаните имаат една многу добра поговрка викаат власта е послатка од секс). Трето нема.

Мхм партиска кариера ? И после со секое менување на власта леташ и ти од работа, или во најдобра рака мењаш/смалуваш положај ?

В

Вештерот

Гостин
Иако ми се чини дека видеото беше за други работи, а не за политики и избрзав со постот сепак ќе ти одговорам. Се надевам авторот ќе ми прости што малку го менуваме курсот.
Мхм партиска кариера ? И после со секое менување на власта леташ и ти од работа, или во најдобра рака мењаш/смалуваш положај ?
Подобро толку отколку ич. Напишав тоа што е во овој момент најповолно знаејќи какво е опкружувањето. Во последниве 20 години мислам дека тоа беше најпрофитабилниот план. Ако имаш подобра идеја бујрум да дебатираме.
Е сега да не се разбереме погрешно и мене ми е смачено од политики и слични глупости, а верувај и на многу од тие што граделе кариери со партии им се гади и не го сакам тој начин, но засега нема друг.

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Свесна сум дека така функционираат работите нажалост. Можеби сопствен бизнис или работа во некоја странска фирма например ? А секогаш е тука и приватниот сектор. Зашто некој да ти диктира и одлучува за тебе, едноставно зошто да зависиш од тие таму ? Јас лично барем така мислам сега не би зела кннишка од ниедна партија, зашто не сакам, не верувам во ниту една, а ако веќе земам тоа би било кога сум убедена во нешто и навистина верувам во нивната политика. Нема да станам член ради реда, да им го лижам г... макар тоа ме коштало во животот и би ме кочело во мојот напредок.

Ezekiel

Андерковер Шабан
Член од
21 август 2012
Мислења
22
Поени од реакции
16
Свесна сум дека така функционираат работите нажалост. Можеби сопствен бизнис или работа во некоја странска фирма например ? А секогаш е тука и приватниот сектор. Зашто некој да ти диктира и одлучува за тебе, едноставно зошто да зависиш од тие таму ? Јас лично барем така мислам сега не би зела кннишка од ниедна партија, зашто не сакам, не верувам во ниту една, а ако веќе земам тоа би било кога сум убедена во нешто и навистина верувам во нивната политика. Нема да станам член ради реда, да им го лижам г... макар тоа ме коштало во животот и би ме кочело во мојот напредок.
Јас сум во вмро и многу напреднав одкога земав книшка. Во зависнот од тоа како изгледаш, можам да ти средам да плаќаш пониска членарина. Придружи ни се, нема да зажалиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom