Општи вело муабети, прашања, совети

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Мислев на налепница со име :) ти кажа дека имало во дебар маало и јас те прашувам што пари идат да купам :) Прашав на едно место таму за 500 денари ти прават какво сакаш а на друго место ми даваат за 200 денари налепница sprint :facepalm:
Аха ок, значи за цена не знам зошто никогаш не ми требало такво нешто. Тие цени што тие ти ги кажале и не се толку страшни ако веке си се решил да ги менуваш. Најубаво од кога ке ги ставиш да ги испрскаш со безбоен лак за да не ти станат лом како предходните. Само внимавај да не ги стопиш со лакот и најубаво прашај кај што ке ти ги прават со каков лак да прскаш или дај на професионалец тоа да го направи. :)

Член од
30 јули 2011
Мислења
589
Поени од реакции
246
човек human Еве ти линк значи за 50 евра повеќе можеш да си земеш далеку подобар точак на пр. овој http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=182811
Или пак можеш да земеш scott за 140 евра
http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=399305

:)
добра сугестија,незз велосипедите спринт дали ги бива Бугарски мислам се

Член од
25 јуни 2012
Мислења
8
Поени од реакции
1
Здраво дечки ме немаше долго време. Отидов да поцрнам. :D Има ли некој утре за една добра тура до козјак пред да почнат горештините пак

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Off season има попусти?
Да, има попусти, зависи каде, де движат од 30-50 %. Инаку и сега имаш попуст од 20-30 % во Пробајк во Кисела вода и мислам дека трае до 1-ви септември. Провери и во Бајкмаркет кај фонтана секогаш даваат попуст за нов велосипед. :)

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Тешко дека ќе најдеш про продавниците за бајк. Најубаво е да поминеш во Мазохем на рампа и да си земеш за неки 3-5 денари по штраф

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Дечки, го продавам Polar-от. Се продава поради тоа што ќе земам нов точак. Поларот е сеуште под гаранција, негребнат.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Колку има од Ново Лисиче до Марков манастир со точак? И дали се исплати да се иде? Никогаш не сум бил натаму, а сега деновиве се договараме да идеме натаму... Треба нешто плус додатно да земам, како на пример гума? Каков е патот и колку километри е?

L

.Lost Angel.

Гостин
Колку има од Ново Лисиче до Марков манастир со точак? И дали се исплати да се иде? Никогаш не сум бил натаму, а сега деновиве се договараме да идеме натаму... Треба нешто плус додатно да земам, како на пример гума? Каков е патот и колку километри е?
Мислам дека има едно саат до саат ипол од зависност на возењето твое или пак на групата со која ќе возиш Инаку да секогаш носи си резервна гума или пак сет за лепење гума а ако немаш можеш да го купиш. 150 денари ти е а инаку носи си повеќе наменски клуч ако имаш од постарите велосипеди :) А инаку патот асфалт ти е и супер е за возење

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Мислам дека има едно саат до саат ипол од зависност на возењето твое или пак на групата со која ќе возиш Инаку да секогаш носи си резервна гума или пак сет за лепење гума а ако немаш можеш да го купиш. 150 денари ти е а инаку носи си повеќе наменски клуч ако имаш од постарите велосипеди :) А инаку патот асфалт ти е и супер е за возење
А слушам имало и некоја угорница натаму. Тешко се извозува? И отприлика има таму нешто или џабе ке идеме? Кое е најдобро време да се тргне? И дали би можел со СКОТ АСПЕКТ 50 да извозам

L

.Lost Angel.

Гостин
А слушам имало и некоја угорница натаму. Тешко се извозува? И отприлика има таму нешто или џабе ке идеме? Кое е најдобро време да се тргне? И дали би можел со СКОТ АСПЕКТ 50 да извозам
Другар ти таму ќе одиш за да видиш нешто ? или да уживаш во возењето? :D нвм ти си знаеш а инаку па има да ... ама незнам колку имаш кондиција и сл. а инаку ако толку не можеш во прва брзина и ќе ја искачиш (y) :D а ако не можеш ни така симни се и туркај го Па да би можел со тој точак да извозиш а инаку сам планираш да одиш или?

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Другар ти таму ќе одиш за да видиш нешто ? или да уживаш во возењето? :D нвм ти си знаеш а инаку па има да ... ама незнам колку имаш кондиција и сл. а инаку ако толку не можеш во прва брзина и ќе ја искачиш (y) :D а ако не можеш ни така симни се и туркај го Па да би можел со тој точак да извозиш а инаку сам планираш да одиш или?
Со друштво ке идам, ама мислев околу пола саат има до таму, сега искрено ке видам. Иначе 2ца идат со слаби точаци, највероватно кинески, еден со Sprint ќе оди (валда добар му е, иако спринт сите знаеме какви точаци се), еден со specialized Hardrock SE (или некој сличен ваков), еден со GIANT, еден со Capriolo, 2ца со мотор, и јас со SCOTT ASPECT 50

Kajgana Shop

На врв Bottom