Сервиси за поправка на фотоапарати

• Креатор на темата Креатор на темата TDM
  • Време на започнување Време на започнување

TDM

Член од
5 јули 2012
Мислења
67
Поени од реакции
11
Се јавува потреба од ваква посебна тема, каде сите ние ќе можеме да ги споделуваме нашите искуства, знаења и информации во врска со фотоапаратите на кои им треба стручна поправка.

Споделете ги вашите искуства.
Еве јас имам NIKON S3000, има проблем со механизмот на објективот (изместен е) и сега се отвара, но сликата е дефокусирана и после 2 секунди се затвора и пишува "Lens error" .

Дали знаете каде да го однесам мојот мил апарат за да ми го поправат квалитетно брзо и ефикасно?

Бев вчера во Рефот, беа многу непрофесионални.
Ми кажаа дека објективот чинел 95 евра, додека нов апарат е 75 евра.
Кога се обидов на таа таму да и објаснам дека механизмот не е оштетен, туку само расштиман, таа почна да се тресе од нервоза...
Покрај тоа Рефот не се овластен претставник од NIKON, тие се претставник т.е. соработуваат претставништвото на NIKON во Србија.

Провери дали Пиксплус има своји сервисери или ги носи Никоните во Рефото а Каноните во генел. Јас мислам дека за објектииви имаа набавено некоја машина за подесување на фокус пошто имав таков проблем ми рекоја дека можат таму да го средат али не појдов кај нив пошто ми еше под гаранција и од друго место земен, инаку Канон си има свој претставник и овластен сервис во Скопје - Генел додека за Никон мислам дека иди 2 пати месечно сервисер од Београд да сервисира апаратите.

Провери дали Пиксплус има своји сервисери или ги носи Никоните во Рефото а Каноните во генел. Јас мислам дека за објектииви имаа набавено некоја машина за подесување на фокус пошто имав таков проблем ми рекоја дека можат таму да го средат али не појдов кај нив пошто ми еше под гаранција и од друго место земен, инаку Канон си има свој претставник и овластен сервис во Скопје - Генел додека за Никон мислам дека иди 2 пати месечно сервисер од Београд да сервисира апаратите.
А, кој сервис има таква машина набавено? Рефот или Генел?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom