L
.Lost Angel.
Гостин
Пред некој ден седев со братучетками и правев муабет и ми раскажа како нејзиниот сегашен маж не е истиот како и пред бракот дека досте има се сменето од кога се во брак. во првите 3-4 години било онака све како сјајно супер но работите се влошиле последниве години. Не е тоа што бил и сл. да не навлегувам премногу него сакав да ве прашам вас вие што се во брак дали е вистина дека мора еден партнер да се смени (навиките на животот ) значи на пр. како непомаѓање во кујната и во врска со децата како тоа што само он оди на работа а другите работи секогаш остануваат на негова жена и не толку обврнување на внимание на жената како на пр пред бракот запазување на важни датуми итн. или пак обратно жената е смената и сл.
Што мислите вие како е кај вас? дали се сменети премногу работи или исто е како пред бракот?
Ако не е доликува оваа тема у канта
--- надополнето: 21 август 2012 во 19:08 ---
--- надополнето: 21 август 2012 во 19:20 ---
Според мене мислам дека решението би било ова за да се види дали некој ќе се смени или едноставно е подруг кога ќе стапи во брак е најубаво да се живее заеднички едно 6 месеци па после ако се е ок да се стапи во брак
Што мислите вие како е кај вас? дали се сменети премногу работи или исто е како пред бракот?
Ако не е доликува оваа тема у канта
--- надополнето: 21 август 2012 во 19:08 ---
Еве еден едноставен и хумористичен пример:
Пред свадба
Тој: Ух, среќен сум! Конечно дочекав!
Таа: Сакаш да одам?
Тој: НЕ! Не ни помислив такво нешто!
Таа: Ме сакаш?
Тој: Секако!
Таа: Дали некогаш си ме изневерил?
Тој: Не! Зошто воопшто прашуваш?
Таа: Сакаш да ме бакнеш?
Тој: И тоа како!
Таа: Сакаш да ме удриш??
Тој: Нема шанси! Не сум јас таков човек!
Таа: Можам ли да ти верувам?
За после свадба, прочитајте го текстот од доле нагоре.
--- надополнето: 21 август 2012 во 19:20 ---
Според мене мислам дека решението би било ова за да се види дали некој ќе се смени или едноставно е подруг кога ќе стапи во брак е најубаво да се живее заеднички едно 6 месеци па после ако се е ок да се стапи во брак