Телефон без сим слот, има ли можност да се користи во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата -MAXIMUS-
  • Време на започнување Време на започнување
pa objasni sto treba posle da se prai, sto e toa hits sto se pravi so nego

ajde da objasnam. e ovaka sea ( od iskustvo) odis na mturk i si praves prof. ke ti bara socijalen bor, od tie sto gi ima vo amerika za toa odis na google na sliki i guglas :P social number. ke ti dade nekoi karti i si izbiras koj ti e simpaticen i si pisuvas. treba kompletno da se vnesat site podatoci (mail zip code.... svasta :/ ) otkako ke go napravis seto toa odis na profil i potoa na HITs, tamu ke ti iskocat rabotite. ima svasta, od psiholoski testovi :S pa do pravenje na reklami... sega treba malku trpenie, mozno e da cekas nekoj den za da ti gi odobrat hitovite ali se isplakja :d

od dosada napravis nekoja para :)
--- надополнето: 22 август 2012 во 03:40 ---
Членот има мака, а вие наместо да помогнете го замарате со глупости.
Користи го гугл, побарај на форумов, веќе имаат објаснето за тој сајт.

vo red e :) i taka dosadno :D
eeee.... da si bev sega vo makedonija ke si odev nekade na burek :D

Си купил CDMA телефон. Америчка мрежа. Најверојатно ти се видел евтин па затоа си го купил. Поевтини се од GSM телефоните.

Е арно ама кај нас има само GSM мрежа,така да CDMA можиш да си го користиш како се друго освен како телефон :)

купив телефон преку нет, и пишуваше дека има сим слот но кога стигна, испадна дека нема.

Ако сакаш да го продадеш пошто и така неможеш да го користиш дај ми инфо по ПП.

Стави му едно врвче и накити го на елка.
Треба плоча да му смениш, а тоа ти е ѓавол ипол а и дали ќе најдеш. Зошто треба да ти растурат здрав телефон да ја извадат плочата и да ја стават на твојот. Не си ни прв ни последен што му се случило ова. Затоа во иднина внимавајте што купувате од Америка. На тие телефони сим картичките им се во операторот и тие ги ставаат во едно апаратче за да функионираат. Ако можеш врати го назад.

Не може! Од кој оператор го имаш земено?
Јас имав ваков без сим картица, го купив од Америка пред 3 години и таму си го користев ок ми беше, а во МК не ми се ни уклучуваше!
21LlhU3So0L._SL500_AA300_.jpg

Ех Америка... :rolleyes:

купив телефон преку нет, и пишуваше дека има сим слот но кога стигна, испадна дека нема.
Ако имаш некој број од мобилен,тој број може компјутерски да се програмира и телефонот ќе ти биде со тој број.Во бугарија мислам го прават тоа.
Нај убаво ти е да се распрашаш по мобилариве.
--- надополнето: 22 август 2012 во 12:58 ---
Царина ти земаа нешто?
При увоз на производи како физички лица нема царина и данок
--- надополнето: 22 август 2012 во 12:59 ---
Стави му едно врвче и накити го на елка.
Треба плоча да му смениш, а тоа ти е ѓавол ипол а и дали ќе најдеш. Зошто треба да ти растурат здрав телефон да ја извадат плочата и да ја стават на твојот. Не си ни прв ни последен што му се случило ова. Затоа во иднина внимавајте што купувате од Америка. На тие телефони сим картичките им се во операторот и тие ги ставаат во едно апаратче за да функионираат. Ако можеш врати го назад.
Компјутерски се програмира со број,какви апаратчиња какви картички бре.

Ако производот е поскап од 45 евра се плаќа.
Како физичко лице сум купувал производи поскапи од 200 евра и не сум платил ништо,додека како правно лице за истите производи данок обавезно се плаќа,а царина ако подлежи на неа.

Нема шанси ..ми донесоа Blackberry од USА, се јавив во Т-Мобиле и ми рекоа " ниту сега, ниту во иднина " ..

Ако имаш некој број од мобилен,тој број може компјутерски да се програмира и телефонот ќе ти биде со тој број.Во бугарија мислам го прават тоа.
Нај убаво ти е да се распрашаш по мобилариве.
--- надополнето: 22 август 2012 во 12:58 ---

При увоз на производи како физички лица нема царина и данок
--- надополнето: 22 август 2012 во 12:59 ---

Компјутерски се програмира со број,какви апаратчиња какви картички бре.

Епа добро де како и да е. Знам дека така нешто беше.

Телефонот мсилам дека беше околу 80 долари, ниту царина ниту ц :), прашав во словенија (каде што моментално сум, инаку брат ми е во македонија) и ми рекоа да го донесам ке се обидат да го конфигурират на нивна мрежа. така да ке видеме. инаку сега планирам некој iPAD да зимам.
--- надополнето: 24 август 2012 во 15:26 ---
Царина ти земаа нешто?
Телефонот мсилам дека беше околу 80 долари, ниту царина ниту ц :), прашав во словенија (каде што моментално сум, инаку брат ми е во македонија) и ми рекоа да го донесам ке се обидат да го конфигурират на нивна мрежа. така да ке видеме. инаку сега планирам некој iPAD да зимам.

--- надополнето: 24 август 2012 во 15:26 ---

Значи не го продаваш дефинитивно?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom