Протести против поскапувањата на струјата, парното, бензинот...животот! [вторник, 18 ч.]

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
А што има врска ако опозициски членови учествуаат на протестот?
Едноставно, народот е незадоволен и излегува на протест. Тоа е прилика кога опозицијата може да собере екстра глас на тој начин што ќе застане зад народот и ќе го разгорува протестот. Од друга страна, доколку Владата сака да ја задржи позицијата и да ја спречи опозицијата во намерата, ќе бара солуции на проблемите на граѓаните за да ги стиши протестите. Цел свет функционира на тој принцип. Не знам што вие очекувате тука?
Ало, луѓе! Народот ги бира нив, не не бираат они нас. Ај освестете се.

H

HITCH

Гостин
Еве Toni нека каже во Тетово дали немало членови на опозиција???
Ауф, демек тие не се луѓе и за нив трошоците се помали??? Ова е протест за народот да се обедини против високите сметки. Стандардот ни е многу мал, наплатата е никаква, а „давачките“ се се` поголеми. Народот не може да издржи повеќе. Сите треба да ја поддржат иницијативата.

Ова не е партиски бунт!

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Ауф, демек тие не се луѓе и за нив трошоците се помали??? Ова е протест за народот да се обедини против високите сметки. Стандардот ни е многу мал, наплатата е никаква, а „давачките“ се се` поголеми. Народот не може да издржи повеќе. Сите треба да ја поддржат иницијативата.

Ова не е партиски бунт!
И кое е решението на народот?

Ај баш сакам да слушнам како ќе ја поправите ситуацијата ?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Стварно ве разбирам и се тоа фино не ви одговараат протести во филмот розите цветаат, али немој те молам оваа тема да ја труеш со глупости од овој тип. ЕЈЈЈ го виде ли Мишо има партиска книшка и стоел во протестот голем ТИТ ако биле на протест, кога протестот е граѓански!
Никој не рече дека розите цветаат него напротив состојбата во држава е на работ од целосен колапс(политички).Е ме нервира тоа што некој во протестиве гледа да просперира на грб на обичниот граѓанин.Пример на протестиве со двајца другари се одлучивме да одиме на протестов лично јас бев избркан од собирното место со навреди и дофрлање од типот:Што идеш ти овде,ти немаш право да бидеш овде,уште малце и ќе ве пикнеме взатвор сите и други сељачки работи.Одпрвин ги ставив на игнор но потоа се прелеа чашата кога се собраа едно 20-25души све партиски војници и им реков само ова :Затоа Македонија пропаѓа,заради луѓе како вас и си заминав:LOL:
Од група собрани 20-25души собрани на протестот отиднаа само 7души;)

H

HITCH

Гостин
И кое е решението на народот?

Ај баш сакам да слушнам како ќе ја поправите ситуацијата ?
Еве, Ристо јас тебе ќе те понудам на боговите како жртвена свиња, па ќе почекаме боговите да ни се смилуваат.

Штом имаш вишок пари ќе ти ги пратам и моиве сметки да ги платиш.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Еве, Ристо јас тебе ќе те понудам на боговите како жртвена свиња, па ќе почекаме боговите да ни се смилуваат.

Штом имаш вишок пари ќе ти ги пратам и моиве сметки да ги платиш.
Тоа е и финтата немате ништо.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Никој не рече дека розите цветаат него напротив состојбата во држава е на работ од целосен колапс(политички).Е ме нервира тоа што некој во протестиве гледа да просперира на грб на обичниот граѓанин.Пример на протестиве со двајца другари се одлучивме да одиме на протестов лично јас бев избркан од собирното место со навреди и дофрлање од типот:Што идеш ти овде,ти немаш право да бидеш овде,уште малце и ќе ве пикнеме взатвор сите и други сељачки работи.Одпрвин ги ставив на игнор но потоа се прелеа чашата кога се собраа едно 20-25души све партиски војници и им реков само ова :Затоа Македонија пропаѓа,заради луѓе како вас и си заминав:LOL:
Каде ова?

Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.281
Поени од реакции
273
Не наведувам место од безбедносни причини :cenzura:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.401
Поени од реакции
16.631
Не наведувам место од безбедносни причини :cenzura:
Не се плаши да кажеш дека у Тетово ти се десило ова, само ме интересираше кој поконкретно се излајал.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.927
Поени од реакции
12.499
Лажиш!
Затоа што ова што ко кажа е во судир со законите на физиката и логиката. Ти да бидеш таму на протест на есдеес ем им одговара во секоја можна космичка смисла, не ради некоја возвишена причина туку дека им оди во прилог, дури можно е и на телевизија да ве пофалат како тоа демек во стил: Шокантна вест!!! Симпатизери на власта се повеќе се присутни на протестите итн...
Туку никој нема, затоа што се плашат и има зошто да се плашат...работни места се вложуваат добиени со макотрпно долгогодишно трчкарање :pipi:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шо прашуваш за џабе, во оваа држава никој нити слушнал нешто ниту видел. Се собрале партиски полтрончиња со бележник и гледале кој дошол од другата страна и си се плукале. Абе како нема да ги налепат со катран и пердуви да им стават и да испаднеме сите да ги измаваме за сва времена. Мислам дека до овој степен дојдовме само и само од поддржувачите кои рака на срце се накотија како муви. Сите се со партија на чело. Само стап и тепај, кога веќе неможеш по оние горе, барем овие доле да го јадат стапот.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еве истото само место српски македонски народ :icon_lol:.

Kajgana Shop

На врв Bottom