ANDROID (OS и телефони) vs APPLE (iOS и iPhone)

Кој (според вас) е подобар?

• Android

Гласови: 154 78,2%
  • Apple iPhone

Гласови: 43 21,8%

• Вкупно гласачи
    197
Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Другари забегавте малку, малку повеќе. Значи не можеш да убедиш човек со вавкви муабети. Секој од вас одбрал една платформа и за истиот таа функционира одлично. Ако сакате да бидеме конструктивни, можеме да дискутираме за некои опции како се вршат на iOS а како кај Android. Да видиме кај кој оперативен систем е полесно да се стигне до некоја опција, кај кој ОС е полесно да хакнеш некоја ствар, да дојдеш до некој податок и слично. Вака само со напаѓање си стварате аверзија еден кон друг и муабетот е тотално неконструктивен.
Вчера читав една многу интересна тема, за тип што користи iPhone па ги прашува Андроид-циве како тоа иде на андроид. Погледнете ги коментарите, многу солидни информации има.
http://www.theverge.com/2012/8/20/3254971/what-is-an-android-power-user

Хаха, еден коментар што ме насмеа:
Think of it like the Matrix: Jailbreaking is comparable to what Morpheus could do. He could bend the rules of the system to overcome certain restrictions, but was still bound to its rules. Rooting is what Neo could do. Not only could he bend the rules, he could completely break them“.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Ако сакате да бидеме конструктивни, можеме да дискутираме за некои опции како се вршат на iOS а како кај Android. Да видиме кај кој оперативен систем е полесно да се стигне до некоја опција, кај кој ОС е полесно да хакнеш некоја ствар, да дојдеш до некој податок и слично.
jas toa go predloziv nekolku strani nazad, ama ne e izgleda taka interesno za poveketo clenovi na ovaa tema. taka da ke zgasne temata :).

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
jas toa go predloziv nekolku strani nazad, ama ne e izgleda taka interesno za poveketo clenovi na ovaa tema. taka da ke zgasne temata :).
Тоа ќе биде убитачен муабет за вас.

Гуглате и наоѓате наводен баг или недостаток на iOS, Корун ви го спукува одма во фаца со 20 секунден твик од Cydia.

Он после наоѓа баг кај Андроидов, вие викате дека треба нов ром.

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
Тоа ќе биде убитачен муабет за вас.

Гуглате и наоѓате наводен баг или недостаток на iOS, Корун ви го спукува одма во фаца со 20 секунден твик од Cydia.

Он после наоѓа баг кај Андроидов, вие викате дека треба нов ром.
Ete gledas nema sto so vakvi da komentiras.
Korun spukaj go na pola svet sto vika deka android e super i sto go koristat, nemaat vrska ludjevo, treba Mac)) da im objasni nekoi raboti.
Za Korun sekoja cest i mu drzat muabetite, ti mlatis prazna slama.
Postot ti e bez vrska.
Nema sto poveke da komentiram ovdeka, posebno na komentarite na "strucnjakot" Mac)),
osven ako nekoj ne pocne stvarno ok diskusija.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Ама немој така, Mac)) е магистар, он повеќе знае :p
За муабетов погоре, не сме ние тој менталитет, поинтересно ни е да си ги мериме.
Ниту јас ќе докажам на закоравен ifan дека андроид е подобар , ниту он може мене да ми докаже за IOS , поготово зошто го имам користено и ги знам недостатоците.
Нормално дека секој својот коњ си го фали, ама дај им СГС 2 или СГС 3 на Ifan-овиве, да видиш како друга песна ќе пеат тогаш.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ама немој така, Mac)) е магистар, он повеќе знае :p
За муабетов погоре, не сме ние тој менталитет, поинтересно ни е да си ги мериме.
Ниту јас ќе докажам на закоравен ifan дека андроид е подобар , ниту он може мене да ми докаже за IOS , поготово зошто го имам користено и ги знам недостатоците.
Нормално дека секој својот коњ си го фали, ама дај им СГС 2 или СГС 3 на Ifan-овиве, да видиш како друга песна ќе пеат тогаш.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
"Никој не може да докаже ништо, ама битно јас сум во право" муабет.
"Он мене ми збори за андроид, а нема користено" муабет.
"Дај им јак Андроид да видиш како ќе се сменат одма" муабет.
"Секој ајфон јузер е уствари тежок дебил што спичкал пари само за јаболкото" муабет.
"Секој ајфон јузер на ново го купил телефонот додека бил 1000 евра" муабет.

Епа со вакви муабети, тешко е да правиш муабет со Андроид-џија. Сега сфаќате зашто ги терам на ремет моите постови?
Дискусија со вас нема, така да зашто би се мачел?

Мислам дека можеш и да го тргнеш тоа "Sent from Tapatalk", сфативме дека пишуваш од телефон. Пред 4 години се курчевте сите за "sent from my iphone", ама сега пак друга песна правите - всушност како и секоја работа со Андроид телефоните.

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
Еве ќе го тргнам потписот, гледам те совладува фрустрацијата, па да не те нервирам повеќе.

Еве поздрав од мене пошто немаш намера веќе да дискутираш, а и нешто многу нервозен си па можам и ќотек да однесам... :p

Пази ја само постапката на менување на рингтон, па треба да си нереален и да кажеш дека ајфон има подобри опции

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Еве ќе го тргнам потписот, гледам те совладува фрустрацијата, па да не те нервирам повеќе.

Еве поздрав од мене пошто немаш намера веќе да дискутираш, а и нешто многу нервозен си па можам и ќотек да однесам... :p

Пази ја само постапката на менување на рингтон, па треба да си нереален и да кажеш дека ајфон има подобри опции
Ау, се вративме на муабети за можностите на iPhone 3G?
Потсети ме на Андроид телефоните во тоа време...

Да се вратиме на ултимативниот фејл на Андроид - што ако го повеќе пати утнеш lock pattern?

http://www.droidforums.net/forum/droid-general-discussions/19406-forgot-lock-pattern-phone-not-recognizing-google-account.html

Треба да го внесеш јузерот и пасот од google account-от, но поради баг не го препознаваше во системот.

За рингтонот, постапката е прелесна, само не ти ја кажувам и ќе те оставам сам да ја најдеш, заедно со "другарчето" кое те лајкува бидејќи нели он користел ајфон исто така.

После овој пост, вие стварно очекувате дискусија овде демек?
Се лажете самите себе исто како што HTC што ве лаже со официјални апдејти за ромовите. :icon_lol:

П.с. Да не си клон на zocc? Бидејќи гледам дека ги вртиш истите муабети со нервози, фрустрирања, магистратури...
Ако мислиш дека нешто постигнуваш со тоа, си пукаш во нога, бидејќи само исфрустриран и нервозен човек кој нема асални аргументи линкува слика стара 4 години, преоѓа на лични напади и бара по youtube докази за "лошиот iOS". Колку да се пише нешто, нели. :)

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39

Да се вратиме на ултимативниот фејл на Андроид - што ако го повеќе пати утнеш lock pattern?

http://www.droidforums.net/forum/droid-general-discussions/19406-forgot-lock-pattern-phone-not-recognizing-google-account.html

Треба да го внесеш јузерот и пасот од google account-от, но поради баг не го препознаваше во системот.

За рингтонот, постапката е прелесна, само не ти ја кажувам и ќе те оставам сам да ја најдеш, заедно со "другарчето" кое те лајкува бидејќи нели он користел ајфон исто така.

После овој пост, вие стварно очекувате дискусија овде демек?
Се лажете самите себе исто како што HTC што ве лаже со официјални апдејти за ромовите. :icon_lol:

П.с. Да не си клон на zocc? Бидејќи гледам дека ги вртиш истите муабети со нервози, фрустрирања, магистратури...
Ако мислиш дека нешто постигнуваш со тоа, си пукаш во нога, бидејќи само исфрустриран и нервозен човек кој нема асални аргументи линкува слика стара 4 години, преоѓа на лични напади и бара по youtube докази за "лошиот iOS". Колку да се пише нешто, нели. :)
Ti toa go pravis so postiranje na videa i go zboris samo toj quad core, zasto stavile pa zasto...ej da go doznaes odgovorot na toa ke prestanes da postiras gluposti ovdeka?
Kazav deka ne komentiram poveke ama me spomna vo postot pogore...da ne ti smeta sto udriv lajk..? Mi se svidja slikata so ciglata :).

SaLt

symbian & iOS master & android
Член од
2 април 2005
Мислења
291
Поени од реакции
85
Ајј ама интересна дискусија, па ова крај нема...
Еве јас ќе нафрлам уште нешто:
Како еден голем symbian маниак мора да признаам дека симбијанот во моментов е мртов(Nokia) затоа престанете да си ги фалите " коњите" без аргументи.
Според мене оној којшто има iphone а не направил џеилбрејк е обичен копук со парички. Он у рака држи обичен телефон од времето на нокиа 3310 и телефонот му служи за курчење видете ме луѓе имам ајфон ќе му мењам надворешни футроли у разни бои плус со циркони.

Корисник на телефон со android платформа ( htc,samsung,lg,SE...) без Root на телефонот иста работа како погорното објаснување. Во рака држите обично телефонче за курчење и покажување колку пари кошта а фактички само можеш да се јавиш и да примиш/пратиш смс

Вистинските вредности и можности на телефонот не сте ги искористиле. Џабе фрлени пари.

За да му лапнат дел од колачот на аппле ја развиваат и пуштаат андроид платформата бесплатно, девелопмент на апликации бесплатно. Апдејт на аппликации бесплатно, да качиш лично направена апликација на андроид маркет бесплатно.... а аппле за сето ова поединечно наплаќа и од фирмата девелопер и од корисникот.

А со меѓусебната борба на овие две платформи ја уништија Нокиа

Се извинувам за вулгарниот речник, но тоа е излив на емоции:cool:

П.с. корисник на 3-те платформи

Sent from my X8 using Tapatalk 2

Член од
6 февруари 2010
Мислења
882
Поени од реакции
923
BTW како корисник на 3те платформи која би ја издвоил како најдобра ?

П.С. Тргни го потписот додека не го видел Mac)) :P
--- надополнето: 21 август 2012 во 20:35 ---

Држиш volume down,power and home и враќаш бекап.
Кога сме кај фаил, антената на ајфон 4 ? и тоа цел еден гигант знае точно на каков хардвер ќе му работи софтверот и пак да го утне ? како тоа ќе го оправиш? Ќе држиш со лева рака ?
Абе за рингтон да смениш мораш да пратиш упатаства преку нет, нотификации немавте до сега, за најосновни работи треба да го џаилбрејкуваш телефонот. Оди покриj си ги ушите со дипломата и чекај некој андроид на попуст :P

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
BTW како корисник на 3те платформи која би ја издвоил како најдобра ?

П.С. Тргни го потписот додека не го видел Mac)) :P
--- надополнето: 21 август 2012 во 20:35 ---

Држиш volume down,power and home и враќаш бекап.
Кога сме кај фаил, антената на ајфон 4 ? и тоа цел еден гигант знае точно на каков хардвер ќе му работи софтверот и пак да го утне ? како тоа ќе го оправиш? Ќе држиш со лева рака ?
Абе за рингтон да смениш мораш да пратиш упатаства преку нет, нотификации немавте до сега, за најосновни работи треба да го џаилбрејкуваш телефонот. Оди покриj си ги ушите со дипломата и чекај некој андроид на попуст :P
Значи враќаш бекап ако сјебеш зашто не работи лозинката од google account-от. И ти очекуваш јас дискусија со тебе да правам? :)

Барем за фејлот на ајфон 4 никој не пререкува, катастрофална грешка и пропуст од нивна страна. Не идеме ние со глава во ѕид како вас, бранителите на Андроид.
За рингтон менување, ти пишав да читаш на нет зашто не си држел ајфон во рака и не си користел Cydia. Ако сакаш бесплатни рингтонови, поедноставно амин. Тоа дека има одредени рестрикции на ајфонот никој не одрекува, ама не го тупете дека е "комплицирано" да надминеш било која од нив.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ete gledas nema sto so vakvi da komentiras.
Korun spukaj go na pola svet sto vika deka android e super i sto go koristat, nemaat vrska ludjevo, treba Mac)) da im objasni nekoi raboti.
Za Korun sekoja cest i mu drzat muabetite, ti mlatis prazna slama.
Postot ti e bez vrska.
Nema sto poveke da komentiram ovdeka, posebno na komentarite na "strucnjakot" Mac)),
osven ako nekoj ne pocne stvarno ok diskusija.
Не само стручњак и магистер, членот Mac)) познат е и под псевдоним Mr. Complex. :noze:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не само стручњак и магистер, членот Mac)) користи и псевдоним Mr. Complex. :noze:
Искрено не знам кој од вас тројца е најинтересен.

Дали си тоа ти, со твоите константни и очајни обиди за ремет, мислејќи дека нешто лично ми влијае тоа и по цел ден поминувам нервирајќи се за твоите "навреди".

Или пак тоа е 159159, кој мисли дека ако купил S3, сега автоматски има најголема стручност за оваа област и огромен кредибилитет, па се што ќе каже треба да се прочита 15 пати, бидејќи е толку вредно.

Но, можеби е zelenkoto, кој мисли дека ако добива лајкови од вас двајца автоматски му вреди секој пост, па затоа се сили со нови и бесмислени постови.
Со секој ваш пост имам нов фаворит, штета што ќе бидете бришени за офтопици па вашиот "ремет" нема да остане вечно на темава, за сите нови генерации.

За крај, бидејќи еден по еден почнавте сите офтопик да идете, ќе ве оставам со еден јасен заклучок - и ајфонот (iOS) и андроидите имаат свои мани. Разликата на темава е во тоа што со корисниците на едната платформа не може да се прави муабет, бидејќи имаат стереотипно мислење дека корисниците на другата се ботови невидени, па автоматски се што они ќе кажат мора да е чиста глупост.
Кој разбра, фино, кој не...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Искрено не знам кој од вас тројца е најинтересен.

Дали си тоа ти, со твоите константни и очајни обиди за ремет, мислејќи дека нешто лично ми влијае тоа и по цел ден поминувам нервирајќи се за твоите "навреди".

Или пак тоа е 159159, кој мисли дека ако купил S3, сега автоматски има најголема стручност за оваа област и огромен кредибилитет, па се што ќе каже треба да се прочита 15 пати, бидејќи е толку вредно.

Но, можеби е zelenkoto, кој мисли дека ако добива лајкови од вас двајца автоматски му вреди секој пост, па затоа се сили со нови и бесмислени постови.
Со секој ваш пост имам нов фаворит, штета што ќе бидете бришени за офтопици па вашиот "ремет" нема да остане вечно на темава, за сите нови генерации.

За крај, бидејќи еден по еден почнавте сите офтопик да идете, ќе ве оставам со еден јасен заклучок - и ајфонот (iOS) и андроидите имаат свои мани. Разликата на темава е во тоа што со корисниците на едната платформа не може да се прави муабет, бидејќи имаат стереотипно мислење дека корисниците на другата се ботови невидени, па автоматски се што они ќе кажат мора да е чиста глупост.
Кој разбра, фино, кој не...
Многу едноставно, ако не се фрустрираш нема да реплицираш. :) И сети се на времето кој почна да вреѓа па после збори. Kако што гледам овде сите ги "изремети". :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom