За мене искрено беше ова очекувано од Дуи, но ако им дадат права и на УЧК тогаш грујо и компанија нека идат во 3 л.....матер, а ако Дуи излезе од владата а Вмро го истурка законот (ќе може ако се согласи СДСМ), и настанат предвремени избори очекувам победа на ВМРО со тоа што ќе освојат мнозинство во парламентот како што беше во 2008 повеќе од половина од пратениците беа на Вмро и имаа просто мнозинство во парламентот. Сега е вистинско време и лице да видиме кој се Вмро на мака се познаваат јунаците ќе видиме дали ќе бидат јунаци или бледа копија на СДСМ. Времето ќе покаже а народот ќе пресуди. Ебати патриотизмот со 100 споменика ако неможат еден закон да протуркаат.Висок функционер на ДУИ на брифинг за медиумите на албански јазик кажал дека доколку ВМРО-ДПМНЕ остане на истите решенија за законот за бранителите, тогашп ДУИ излегува од владата. ДУИ се незадоволни од решенијата за законот зашто тие се однесуваат само на правата на припаднците на македонските безбедносни сили, на загинатите и на нивните семејства.
ДУИ најавиле интервенција која ќе биде амандманска со тоа што сите права кои пратеничката група на ВМРО-ДПМНЕ ги предлага за македонските бранители би се однесувале и на припадниците на ОНА.
Исти амандмански решенија изготвува и пратеникот на Руфи Османи, Изет Зеќири, но тој чека прво да го види решението на ВМРО-ДПМНЕ. Предлог законот за бранителите треба да се најде пред пратениците следната недела.
Е уште ова да се деси срамота
албанците:Организирањето на нови парламентарни избори ќе не кошта поскапо него парите што би се издвоиле за припадниците на ОНА.
Нема врска ова е перење за срамот со АРМ и УЧК , да положеше Бесими пред 3 години цвеќе па и тогаш веднаш ќе го поднесоа законот. Од Авион се гледа, многу коинциднеции за кратко време не е коинциденција.Добар начин за дистракција од поскапувањата.
Тоа и јас викам де.Многу конциденции се наредија во последниов период некако. Хмммм, зошто би можело тоа да биде?Нема врска ова е перење за срамот со АРМ и УЧК , да положеше Бесими пред 3 години цвеќе па и тогаш веднаш ќе го поднесоа законот. Од Авион се гледа, многу коинциднеции за кратко време не е коинциденција.
Мириса на нешто можда ке паѓа владата или пак ВМРО ке се прави патриот за пред избори или ке направи грешка пред избориве ако изгласа да влезат терористиве во законот да му падне рејтинг и СДСМ да има власт после кој знае што ке се десиТоа и јас викам де.Многу конциденции се наредија во последниов период некако. Хмммм, зошто би можело тоа да биде?
Туку да не побара оштета за претрпен страв на американските инструктори од македонските сухои, или Ми. Имаат трауми.Сега тој АМериканцот од Амбасадата ке искочи на пресс и ке рече го поздравуваме потегот на терористите ОНА и УЧК да влезат во законот на бранители на РМ
Зошто треба да им се даде било какви бенефиции на припадниците на ОНА? Зарем заборавивте кои се тие??? Тоа се терористи! Да те потсетам на Вејце, Карпалак, Радуша, Рашче, Танушевци... Немате поим што барате!Организирањето на нови парламентарни избори ќе не кошта поскапо него парите што би се издвоиле за припадниците на ОНА.