Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Па штознам, освен Мансини кој дојде на една позајмица од 5 месеци и не изгубиме ништо драстично скоро и во ниеден друг дил со комшиите не сме се заебале.
Само нека ви текне за најфамозниот трејд од сите...
Ајде бидна веќе, подобро Пацини него некое неблагодарно копиле кое нејќе да игра за тимот.

добро ќе беше да останеше касано а да дојдеше и пацини, да беа пола од тандемот во сампдорија ќе бевме прваци, али овака... којзнае што ќе биде, дали и еден гол ќе даде пацини. али останува да видиме што ќе биде, сепак ќе е толку лош играч - колку топки на глава ќе му наместиш - толку голови ќе даде :icon_lol:

и да, сеа не знам дали уште ќе го величите галијани, после овакви потези на трансфер маркетот.

мада ќе видиме и за ова, бар добра средина имаме - најдобра после златната генерација од пирло, сидорф, кака, гатузо, амброзини и тн (y)
сеа уште и кака да го вратат ќе биде добро, ваков - таков, способен е за 10 гола и исто толку асистенции, посебно у серија а... али ова ако е здрав :D

7 мил :eek: :eek: :eek:
А немаат 7 мил за Нијанг :tapp:

Не дека немаат туку нејќат да ги дадат за 17 годишен играч кој тешко дека и на клупа ќе биде.Не сме во позиција да фрлиме 7м за играч што 99% ќе игра за примавера тимот додека во првиот тим имаме едвај 3 напаѓачи.

Со трампава сум уште посигурен дека се ослободи место за КАКА....

stom fanovi na roma pocnaa da se smeat na milan, ondak stvarno nesto ne e u red....

друже од 2005год. па до 2010год. се си губевте од Рома, што во Куп што во Сериа А, така да фан на Рома можел и тогаш ремет да ви мава, тогаш Рома се бореше со Интер за титула а не Милан ... сепак како што кажа, нешто не е во ред со Милан кога фан на Рома се смее на трансферите кои ги прави Милан ..

јас одамна(можеби пред една година) имав напишано долг пост, каде ја објаснив ситуацијата на Милан, Интер, Рома и Јуве и кажав дека Милан највеќе заостанува зад овие 4-ри тима и тоа ќе биде така, се додека клубот не се продаде на некои нови и амбициозни луѓе

scaled.php

Додека нашите му даваа подршка у најтешките моменти еве што му правеа другите.

Поз4е Касано.

Кој кого насамарил во оваа трампа останува да видиме.

п.с Ќе биде интересно да се види што ќе понуди Курва Суд :)

грешка огромна, со нијанг фиксна ни беше серија а и италијаскиот куп, а со мала среќа и лш. дечкото растура во втора француска лига, дури 5 гола има на 30 натпревари. :oops:
Друго ми беше целта со ова, се ценкаат за секој играч не само за Нијанг туку и за М`Бива, Роландо и други. Плачат немале пари за лев бек и добар дмф.
А за Пацини одма фрлија 7 мил без размислување.
Па ако сака Касано кај нив нека оди нека ни дадат пари еве им го.
Овоа кризата доведе со ривалот да си менуваме играчи. :pos:

за сите оние што се плашат дека ќе им мавале ремет, или дека навивачи на Рома, ќе ги заебавале, што е можно побргу, нека поцнат да навиваат за Манчестер сити или некој друг арапски клуб и мирна ќе им биде главата

ПС. да не беше Берлускони, Милан никогаш немаше да биде голем клуб

Чудна работа праи ова карма што го викаат. :) Се створи таква црна енергија околу Милан после заминувањето на сенаторите, трансферот на Силва и Ибрахимович измешана со немото посматрање на трошењето на шеиците, што одма почнаа катаклизми да се предвидуваат, најцрни можни сценарија.

Некој на фан-клубов да ни го понудеше Пацини кога беше во Сампдорија, не така одамна, ќе го прифатевме мислиш Дрогба во најдобри денови. Ме мрзи да барам низ темите, а сигурен сум дека овде се свршуваше на Пацини. Дури и Анчелоти го бараше во Челзи, се сеќавам. Е сега кај нас иде во ситуација која ја опишав погоре, година-две постар, навивачите разочарани, снуждени, помирени со пропаст на екипата па бити.

За Запата е иста ситуација. Исто се свршуваше и на него, “ау да го имавме овој Запата, чудовишен играч, бла-бла...“, сега, дојден во ваква ситуација, на позајмица, ги праи навивачите незадовлни, депримирани, пак помирени со пропаста на Милан.

Како што рече Димче, медиумите вистина влијаат, ама влијаат и на еден друг начин. Влијаат така да више навивачите не се задовлни со играч купен за помалку пари, не дај Боже земен на позајмица или слободен трансфер. Влијаат така да некој побрзо би дал 7 милиони за некој Нијанг кој МОЖДА ќе стане класа играч, поседува само потенцијал, отколку за некој посигурен, барем кога се работи за Италијанско првенство.

Јасно ми е дека Милан во моментов не може да ги следи најдобрите во Европа, дека ова е и ќе биде многу тежок период, ама верувам дека даваат се што можат од себе за да се изборат со оваа ситуација.
Имаме многу појше просеци во тим, што би рекол Димче, ама јас сакам да мислам дека тие просеци ќе пркнат кај нас, затоа што и Гатузо и Пирло беа просеци коа дојдоа.

Се растури стариот Милан (по што и плачевме да бидеме искрени), се ствара нова генерација и ниту еден таков потфат не оди лесно, а камо ли во ваква ситуација во опкружувањето. Ќе биде заебано можда, ама барем ќе гледаме скроз нов Милан во изградба, сменет од темел, Милан кој ќе се надоградува.

друже од 2005год. па до 2010год. се си губевте од Рома, што во Куп што во Сериа А, така да фан на Рома можел и тогаш ремет да ви мава, тогаш Рома се бореше со Интер за титула а не Милан ... сепак како што кажа, нешто не е во ред со Милан кога фан на Рома се смее на трансферите кои ги прави Милан ..

јас одамна(можеби пред една година) имав напишано долг пост, каде ја објаснив ситуацијата на Милан, Интер, Рома и Јуве и кажав дека Милан највеќе заостанува зад овие 4-ри тима и тоа ќе биде така, се додека клубот не се продаде на некои нови и амбициозни луѓе

А чекај, што успех има рома од 2005та наваму па да си можел да реметиш? не сери ајде... ама те разбирам, нема живо куче на рома форумот па мора некаде да пишуваш, не?

Еве, се деси и ова, пацини ни дојде, колку да го заокружи подмладувањето на тимот, и насочувањето кон нови надежи. Ја бев за бендтнер највеќе, незнам од кај излезе пацини. Ај не е битно,Касано нек си јебе матер заедно со газдите наши. Лошо е само што дадовме доплата за пацини еј! па со тие пари ќе се исценкаа за некого. Не ми е јасно како очекувате бе вие 10,15,20 гола од пацини кога нема кој топки да му дава, јасно ли ви е? Он не се бори,не трча многу,само чека топки, повеќе-помалку класичен италијански шпиц. ... п.с честитки за интер, ни го ставија немиен со оваа трампа...
--- надополнето: 21 август 2012 во 12:30 ---
за сите оние што се плашат дека ќе им мавале ремет, или дека навивачи на Рома, ќе ги заебавале, што е можно побргу, нека поцнат да навиваат за Манчестер сити или некој друг арапски клуб и мирна ќе им биде главата

ПС. да не беше Берлускони, Милан никогаш немаше да биде голем клуб

абе синко мајчин... тоа беше колку да покажам до кој степен дојде овој милан, а ја ниту се плашам ниту бегам од ремет... Сум и ќе останам за милан без разлика која лига и кое место ќе се на табелата, а за тебе незнам ...

:pos:
А чекај, што успех има рома од 2005та наваму па да си можел да реметиш? не сери ајде... ама те разбирам, нема живо куче на рома форумот па мора некаде да пишуваш, не?

Еве, се деси и ова, пацини ни дојде, колку да го заокружи подмладувањето на тимот, и насочувањето кон нови надежи. Ја бев за бендтнер највеќе, незнам од кај излезе пацини. Ај не е битно,Касано нек си јебе матер заедно со газдите наши. Лошо е само што дадовме доплата за пацини еј! па со тие пари ќе се исценкаа за некого. Не ми е јасно како очекувате бе вие 10,15,20 гола од пацини кога нема кој топки да му дава, јасно ли ви е? Он не се бори,не трча многу,само чека топки, повеќе-помалку класичен италијански шпиц. ... п.с честитки за интер, ни го ставија немиен со оваа трампа...

Јасно ми е дека сите сте изнервирани од ова шо се дешава али дај бе да почекаме до 31ви,знаеш дека тогаш се најмерачките трансфери на Галијани,сигурно би пробал да смени нешто.

Јбг,еве дојде таа смена на генерации што толку ја баравме? Дојде,епа зошто сега повторно се буниме?

Сезона-две ќе поминат додека да се средиме и после ќе видиме како ќе биде.

А за Касано верувај дека кога би имало некој да плати за него тогаш таму би го шитнале,ама нема пеер.

Кој у денешно време ти купува проблематичен играч кој има проблеми со срце и година ипол нема изиграно поеќе од 60 минути?
Искрено никој,искористија прилика да се дошлепаат до шпиц и ќе видиме како ќе биде.

Мене Пацини ми е океј,барем не е Бориело бе,не можам да го смислам тој искрено.

Не може да се очекува многу нареднава сезона но со неколку трансфери у последни моменти можеме да си истераме добра сезона,еве јас мислам дека Кака ќе се врати и ќе биде полн погодок(Марли не се лути:pos:). Баш тоа му фали сега на Милан,лидер а Кака може да биде тоа,нешто на позиција ДМ да се донесе и евентуално ако се укаже шанса за тој Мбија последниот ден.

Правиме смена на генерација која требаше да биде сменета пред точно 5 години,зарем очекувате да не е комплицирано?

Galliani: M'Baye Niang would be part of the 1st team, he'd be Milan's fifth striker, not part of the Primavera squad.

Djamel Mesbah would join Palermo on a 1-year loan deal with an obligations (!!) to buy from Milan for €2m.

Giampaolo Pazzini's medicals at the Bustro Arzisio hospital are almost done. He'll be heading to Milanello now.

Алооо луѓе вие нафта пиете или што е работава?
Која смена на генерации бе??? Смена на генерации е ако место 35годишни олдтајмери дојдат надежни копиљаци со неполни 20години, за да се докажуваат, да ораат по терен, да имаат мотивација за нови победи, а не испукани пушки (читај никад не ни пукале зашто се просеци, па на 30години ќе градат кариера :facepalm: )...

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom