LCD телевизори

Член од
2 јули 2007
Мислења
472
Поени од реакции
27
Се подновив со
SAMSUNG UE 32 EH 5000

го одбрав на лице место без гледање на нет се надевам вреди за парите и не се заебав :)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Се подновив со
SAMSUNG UE 32 EH 5000

го одбрав на лице место без гледање на нет се надевам вреди за парите и не се заебав :)
ај со здравје да го користиш од каде го зема што пари дај линк :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Извини не те разбрав баш ? зашто да пречи нормално движење ?
Пример, кога се движат актерите имаш:

ФИЛМСКО движење (она на кое си навикнат цел живот), на нормален телевизор/монитор
РЕАЛНО движење, како да е снимано со твојата домашна камера, како да гледаш театар (над 100Hz телевизори)

Член од
18 ноември 2010
Мислења
436
Поени од реакции
135
Sakam da kupam nov LCD tv ama ne znam koja golemina. Sirinata na sobata e okolu 4m. Na edniot kraj e trosedot a na drugiot kraj ke bide televizorot. Jas se dvoumam medju 42" i 46". Samo si mislam ovoj od 46" da ne e pregolem. Isto taka se dvoumam sto e podobro za isti pari: smart LED 42" ili LED 46". Sekoja sugestija e dobredojdena.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Sakam da kupam nov LCD tv ama ne znam koja golemina. Sirinata na sobata e okolu 4m. Na edniot kraj e trosedot a na drugiot kraj ke bide televizorot. Jas se dvoumam medju 42" i 46". Samo si mislam ovoj od 46" da ne e pregolem. Isto taka se dvoumam sto e podobro za isti pari: smart LED 42" ili LED 46". Sekoja sugestija e dobredojdena.
Многу ми е чудно кога некој за телевизор вика дека е преголем. Тоа е целта, да биде што поголем телевизорот, поубаво да гледаш, повеќе, померачки....
Јас да можам проектор на ѕид ќе си ставам во соба и целиот спротивен ѕид да биде перверзии (4х3 метри пример)

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Многу ми е чудно кога некој за телевизор вика дека е преголем. Тоа е целта, да биде што поголем телевизорот, поубаво да гледаш, повеќе, померачки....
Јас да можам проектор на ѕид ќе си ставам во соба и целиот спротивен ѕид да биде перверзии (4х3 метри пример)
Не е така мој другар има плазма 50 '' собата незнам точно колку е голема, кога одам кај него не се гледа на тој телевизор пошто е пре голем и не е убаво за око а иначе собата и не е баш мала сега бргу ми викаше дека ке зимал 46 или 42 за таа соба

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Не е така мој другар има плазма 50 '' собата незнам точно колку е голема, кога одам кај него не се гледа на тој телевизор пошто е пре голем и не е убаво за око а иначе собата и не е баш мала сега бргу ми викаше дека ке зимал 46 или 42 за таа соба
Јас немам таков проблем, уживам до максимум. Во огромна соба голем телевизор, не се ни приметува, како кога возиш со 200 на автопат од 6 ленти.
А во помала соба, поголем телевизор, е тоа е перверзии - возиш 150 во маалска улица :)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
ова телевизориве се чудо човек да незнае што да земе тој има ова оној нема она ..... :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.482
ова телевизориве се чудо човек да незнае што да земе тој има ова оној нема она ..... :)
За што ќе го кроистиш највеќе? мој личен избор секогаш би бил телевизор со IPS панел, наместо било кој VA-MVA, (во слилен ценовен ранк)

Херцажата секогаш би ја ставил во втор план, ако телвизорот кој се нуди не е со IPS матрица.

Мој другар има Panasonic од TX серијата, во моментов најдобрите телевизори во тој ценовен ранк, (потврдено од неколку сопоственици на еден македонски форум) и од неколку странски кои се ориентираат на HD филмови, и квалитетни плазми/LCD-а, IQ фанатици.

http://www.techradar.com/news/television/hdtv/10-best-37-inch-lcd-tvs-in-the-world-today-656837

Види колку се застапени на листата...

Член од
20 ноември 2011
Мислења
68
Поени од реакции
11
Сакам да купам телевизор 102 цм некаде, ако може некои предлози, помеѓу кои да бирам, мислам дека овие се мегу подобрите но кој да го изберам LG,Sony,Samsung,Philips , и ако може искуство од Мах ТВ на ЛЕД телевизор каква е сликата

Kajgana Shop

На врв Bottom