ова гомното мердашко манчини, треба да се срами бе, незнам како можат да му дадат на располагање толку пари на еден тиквар ..
еве ги зборовите на манчини доколку е точна информацијата:
"Ovo ti je poslednji voz da postaneš veliki šampion! Ako ostaneš u Romi, proći ćeš kao Toti koji nije osvojio ništa"
Латвик, што ако отиде Де Роси во Сити, ќе освои можеби 2 ПЛ и една ЛШ, тоа ти е некој максимум, но едно Скудето со Рома е повеќе вредно од овие титули .. трофејот е вистински доколку го освоил со срце а не со пари !!!
На Тоти му фали само трофеј во ЛШ, можеби нема да го освои, но ќе биде повеќе запамтен од сите играчи на Сити на чело со серкото манчини, сите еден до еден платеници !!!
манчини изгледа не знае што значи зборот голем шампион, кој голем шампион играл во Сити до сега ?? да одиш во просечен тим во Англија не се станува шампион, попрво би отишол во Арсенал, во клуб со традиција и тренер кој има реноме и почит, а не оваа гнида !!
--- надополнето: 19 август 2012 во 20:41 ---
http://zuzutelevision.tk/
http://www.asromastreaming.net/2012/08/19/as-roma-vs-aris-salonicco-diretta-streaming/
кој сака да гледа
--- надополнето: 19 август 2012 во 21:36 ---
Народ има повеќе одколку на последната дерби утакмица со Интер

... 1-0 водиме, Освалдо !!
--- надополнето: 19 август 2012 во 22:45 ---
Победа од 3-0 со прекрасна игра, како и во напад така и во одбрана,стрелци на головите Освалдо,Бредли и Дестро .. новите играчи ме импресионираат, еве дебитираше и Додо, екстремно брз и ексползивен играч, Пирис одличен десен бек, посебно во дефанзива, човек не минува, исто и Кастан одличен, нападот беспрекорно функционира, сите добри, единствено Бредли не ми се многу свиѓа, иако даде гол сепак не ми беше нај нај, често губеше топки, можеби најдобро е да биде замена за деструктивец, а не да игра поофанзивно во средина, бидејќи Таксидис и Флорензи се одлични и би требало во секој случај пред него да играат .. едвај чекам да започне првенството, имаме една од најспремните екипи во Италија !! Форца Рома !!!
--- надополнето: 19 август 2012 во 23:01 ---
De Rossi message in Roma win
Pablo Osvaldo, Michael Bradley and Mattia Destro scored in Roma’s win over Aris Salonika, but all eyes were on Manchester City target Daniele De Rossi at the Olimpico.
The last couple of days were dominated by talk of a Manchester City offer for the ‘Future Captain,’ so the 40,000 fans chanted his name and unveiled a banner that read: ‘Hands off De Rossi!’
The midfielder was introduced to the crowd with the speaker’s words: “He chose Roma for life. Our most important signing – Daniele De Rossi.” Еве пред почеток на утакмицата беа презентирани новите играчи, а спикерот кажа дека Де Роси ја одбрал Рома за цел живот и дека неговото останување е нашето најголеми засилување, вајда не се толку гадни па да ја заебат работата .. значи Де Роси останува !!!
--- надополнето: 19 август 2012 во 23:28 ---