Дим4е брате, нема потреба да дискутираме околу истите работи, губиме време, енергија, а знаеме дека нема ни цел. За најголем дел се согласувам со
Hm_Hm ..
Ти ја сфаќам и поентава со медиумските спинови на Берлускони, ама ти имаше Марли поназад изјава на Касано, а и не го видов засега Касано да изјави нешто спротивно од тоа што ноќеска го кажа Галијани.
Ипак Галијани е човек со искуство и со педигре, не верувам дека спинува во ситуацијава, а Касано сите го знаеме каков е, се покажал многупати, така да во оваа конкретна ситуација нема никакво оправдување за Касано според мене.
Му ги читавме изјавите на Касано таму за време на првенството и знаевме дека ќе дојде до ова, а на тоа никој не го натера.
Немој молим те да ми кажуваш дека Галијани го излажал и изманипулирал Касано и му ветил некои ствари и слично. Кој е тој Касано и кој беше тој Касано во периодот пред да дојде во Милан за да му се ветува нешто? Да не зависеше Милан тогаш од Касано? Тој уопште не е ѕвезда на која треба нешто да му се ветува. Во таа ситуација Милан му се појави као спасител, да го извади од гомната во кои САМ влезе во Сампдорија и да му понуди да игра фудбал на високо ниво, па и му гарантираше Европско првенство на некој начин.
Ти прашуваш зошто тогаш не бил интераш. Ај јас ќе те прашам нешто затоа што мислиш дека на Касано му биле ветени планини, а тој сеа не гледа иднина во Милан.
Каква иднина глеа во Интер сеа Касано? Што му ветил Интер на Касано појше од тоа што го имаше во Милан моментално? Мудингаи? Во скоро иста ситуација се Интер и Милан. Не гледам појше перспектива во тимот на Интер отколку во овој на Милан. Каде ја видел па Касано?
За разлика од тоа, сите во Милан, во Касано гледаа потпорен ѕид на новиот Милан па каков и да е тој нов Милан. Гледаа предводник во него како еден од најискусните и можда најталентиран.
Ќе повторам. Не се согласувам со сите потези на управата. Далеку од тоа. Ниту некогаш сум рекол дека подобро Милан без Тијаго Силва, Ибрахимович, Агуеро, Фалкао, Чаби Алонсо и слични, отколку со нив. Само пробувам да бидам позитивен, затоа што така ми е многу полесно. Не мора да значи дека добар тим се прави со многу пари и никој нема да ме разубеди во врска со ова.
Знам дека управата прави се што може, затоа што ним најмалку од сите им одговара слаб Милан. Нема зошто да не работат за доброто на клубот. Нема логика.
Далеку сум од презадоволен летово со трансфеите на Милан. Далеку од тоа дека Запата и Ачеби боље од Неста и Силва. Ќе почекам уште 10ина дена за тансферите и барем уште 3-4 месеци за да ги оценам. Ама сега сме тука каде што сме, Милан е уште мојот тим и секако ќе се нервирам и радувам секоја утакмица.
За ситуацијава од Касано, нема шанси да прифатам дека некој дуг е крив освен него. Човекот сака да си оди, можда е од Х причини, ама се негови и крај.