OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
Што дека направат подземни контијнери кога цело скопје смрди... смрди на гомна од шахтине... Фак дет... напрајте ги шахтите прво...

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Заради тоа што е големо село, затоа го земате Скопје за пример и репер, затоа што гледате другите што прават а не гледате вие што правите затоа ќе се удавите од ѓубре , а со општинските пари од Тетово што правите вработувате до трето колено рамковни и градите споменици за Учк и правите табли со докажани балисти на местото на македонските херои и после сте немале пари важно имате рамковен градоначалник и град со украсни рамковни мотиви, важно го најдовме кривецот Скопје за се што не чини во државата криво е Скопје, да не е Скопје државава Швајцарија ќе биде по вашата 2 грамска логика![]()
Уште фали да направат по воздух да одиме, а од друга страна да ни го наплаќаат воздухот. Поубаво парите што ќе ги дадат за контијнерите да ги раздадат на бездомците, барем една (единствена) хумана работа ќе направат.
А Охрид море шо море велеград да не да не требит Скопјанишчана од Охриѓанине да зимет пример море.хаха па и јас се согласувам дека Скопје е едно големо село. Градот ми е многу хаотичен и несреден. Треба да се отепаш за да се снајдеш. Урбанистички многу лошо распореден.
И ако го споредите со Белград на пример не можит ни да се споредит. Тоа е град со 2 милиони жители .. а да се снајдиш во во тој голем град е најлесната работа.
Белград го зедов како пример зошто Македонија можит да се споредит со Србија т.е Скопје со Белград на некој начин. Ама Скопје со Њујорк богами не мојш на никој начин да го споредиш. Инаку ни сум била на учење во Скопје, ни сум работела а и не планирам. Јас кажувам за мене лично што мислам за Скопје. Има и добри и лоши страни на Скопје. И не реков ништо против Скопјаните или дека Охрид е велеград.А Охрид море шо море велеград да не да не требит Скопјанишчана од Охриѓанине да зимет пример море.
Инаку колку за твоја инфромација Скопје има подобра инфраструктура од Белград од причина што Скопје после земјотресот има изградено многу нови и пошироки улици , и е поурбанистички граден. И Белград не 2 милиои туку е 1,5 милион е. Инаку ако вие Скопје село што курац идете во Скопје да работите да учите итн, седете си во ваштите велеградови со едвај 40 000 жители и изгиравајте метропола , и палете се на Белград и јас се палам на други градови ама јас се палам на Њујорк не на Белград јакиот велеград , така да тешко на оваа држава на луѓе што подалеку од Белград не гледаат![]()
Ај ти како експерт за Скопје без разлика на тоа што нити си работела нити живеела тука а експерт стана за Скопје, кажи што е полесно да се снајдеш во Белград отколку во Скопје, и кажи зошто е Скопје несреден и хаотичен според тебе ама со примери не со приказни за деца.Белград го зедов како пример зошто Македонија можит да се споредит со Србија т.е Скопје со Белград на некој начин. Ама Скопје со Њујорк богами не мојш на никој начин да го споредиш. Инаку ни сум била на учење во Скопје, ни сум работела а и не планирам. Јас кажувам за мене лично што мислам за Скопје. Има и добри и лоши страни на Скопје. И не реков ништо против Скопјаните или дека Охрид е велеград.
Охрид не е велеград ама е многу убав град. А кога би одбирала да живаеам во некој велеград тоа ќе биде сигурно надвор од Макдеонија. Најбиску ми е Белград. Мене ми се допаѓа како град што не мора на некој друг да му се допаѓа. Но не е мал и светов има мноогу градови кои се убави и добри за живот.
Сум била и во Скопје и во Белград и многу полесно е да се снајдеш во Белград. И тука не мислам за широки улици.. Што ако имат широки улици кога не е се останато добро распоредено.
И не беше мојата намера да навредам некого со тоа што реков дека Скопје е несреден и хаотичен. Тоа не е за навреда.
И да не бидме оф топик. Темата не е кој е поубав град
Крај на оваа дискусија![]()
кога се поставени тие во Белград?Браво за идејава.. само што треба да ги има во сите градови во Македонија.
Во Белград веќе имаат подземни контејнери и морам да кажам дека е илјада пати подобро отколку со обичните контејнери. Првата позитивна работа е што има помлаку смрдеа, а потоа што збира повеќе ѓубре и не мораат комуналците да го собираат ѓубрето многу често (и тоа е некоја заштеда според мене)
--- надополнето: 20 август 2012 во 15:40 ---
хаха па и јас се согласувам дека Скопје е едно големо село. Градот ми е многу хаотичен и несреден. Треба да се отепаш за да се снајдеш. Урбанистички многу лошо распореден.
И ако го споредите со Белград на пример не можит ни да се споредит. Тоа е град со 2 милиони жители .. а да се снајдиш во во тој голем град е најлесната работа.
a што ќе се случи со тротоарите (оние кои ги има)А што ќе се случи кога некој ќе ги запали контењерите ?
Офф господе, што се запна толку бре чоече аман. Немам намера везден да објаснувам. Си кажав само мое мислење. Не сум живеела во Скопје ама сум престојувала. Едноставно Белград е подобро распореден.. не знам како да ти кажам. И нема шанси да се загубам таму. Лесно е да се запамети патот до каде било. А во Скопје кога ќе појдам со некого до некаде после не знам како сум дошла таму.Ај ти како експерт за Скопје без разлика на тоа што нити си работела нити живеела тука а експерт стана за Скопје, кажи што е полесно да се снајдеш во Белград отколку во Скопје, и кажи зошто е Скопје несреден и хаотичен според тебе ама со примери не со приказни за деца.
Добро ако ти немаш интелегенција или меморија да запамтиш кај одиш и ако во живот немаш отворено google map што ти е криво Скопје. Инаку контрадикторна си викаш дека Белград е поголем а Скопје село а ти во помалото село не можеш да се снајдеш а таму можеш не знам кого фарбаш, инаку за твоја информација Белград е пораштркан и е како коцка ама поголема Скопје има форма на правогалник и е потесен но подолг има неколку главни булвари што го поврзува западно скопје од источно Скопје за разлика од Белград кој освен исток запад има и север југ булевари распространети инаку по површина Белград е поголемо од Скопје и од кај виде дека Скопје е пораштркано од Белград стварно не знам ај да не сум бил во Белград па да ме фарбаш. Спомнуваш Софија ти си била ли да видиш дека поглупо граден град од Софија од цела источна Европа град нема, тоа не само мој заклучок ама ти си знаеш спомнуваш Атина си видела ли дека цела Атина е на камен со тесно улици од памти век тарапана во сообраќај со неподнслива клима во лето итн, ај да ми спомнеше Прага , Будимпешта, Виена за метрополи ќе те сватеф ама овие 3 гради дека имаат нешто којзнае што повеќе од Скопје не се согласувам. за Парис Лондон Њујорк не ги ни спомнувам се знае кој се и што се . Патем како Зара во ОхридЕве како излгедаат и од каде ке се фрла ѓубре во нив
![]()
![]()
Времето ќе покаже дали ке бидат добри или не.
А изгледа во Белград се покажале добро зошто планираат да стават такви конетејнери во сите градови
http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/304996/Podzemni-kontejneri-u-svim-opstinama-do-kraja-2013
Се затвораат херметички и има специјална опрема за нивно празнење.
Сега дали ќе биде добро ке видиме. Али мене ми е подобра оваа варијаната на подземни контејнери. Мислам дека ке биде почито. но тоа се зависи од културата на луѓето.
--- надополнето: 20 август 2012 во 20:19 ---
Офф господе, што се запна толку бре чоече аман. Немам намера везден да објаснувам. Си кажав само мое мислење. Не сум живеела во Скопје ама сум престојувала. Едноставно Белград е подобро распореден.. не знам како да ти кажам. И нема шанси да се загубам таму. Лесно е да се запамети патот до каде било. А во Скопје кога ќе појдам со некого до некаде после не знам како сум дошла таму.
А и Скопје и не е баш некоја метропола што се фалиме толку со него ако се спореди со Атина, Софија, Белград итн..
Едноставно така е за мене и готово,... за други не е и така![]()
Иронија луѓе како тебе што живеат во село за Метропола со над 750 000 луѓе каде што се најголемите копмании , каде што се сите политичко културни и спортски збиднување и каде што се најдобрите факултети и институти итн за вас Скопје е село а вашите села што немаат ни 40 000 жители што немеаат ни 5% од тоа што Скопје го има мислите којзнае во кој град живеете како од Њујорк да сте не од село и летаате во облаци тоа се вика искомлексиранот и фрустрација на луѓе со пониска вредност и селски менталитет. Инаку грешка си уштеднаш ама тоа ти прави неписменост поблиску е Скопје од Солун во однос на Охрид. Кога ќе видам вакви како тебе дека се жители на Охрид јасно ми станува што се помалку туристи од Скопје идат во Охрид имате многу гаден селски менталитет.Инаку и порано Скопје и други градови имало објекти со барокен стил ама тоа ти ти прави неинформираност и несписменост.Ауу бре човек аман бре што се запали толку . Реков дека Скопје е едно големо село и готово. Тоа е мое мислење - други не се сложуваат со тоа и точка. Едноставно не ми се допаѓа Скопје и КРАЈ!!!!Или па сега со Скопје 2014 ќе стане светска метропола. Не се изградиле објекти во барокен стил кога требало па сега ќе градиме. Наместо да одиме напред со времето ние ќе се враќаме напред.
И ги зедов тие градови за пример зошто се најблиски до нас.
Е па тоа е финтата ем е помал ем потешко да се снајдеш
Иначе кога сме кај google map господ здравје да му дајт
Иначе Солун ми е најблиску за пазарење
Не аргументирам повеќе на оваа тема.
Како прво во Скопје не влегуваат населени места како драчево на пример а драчево е поблиско каде каде од Кондово, а сите од драчево учат и работат во Скопје реално е населба на Скопје а на карта друга општина и не се бори нивното население во Скопје ова е само еден пример има повеќе пример, инаку Скопје има според пописот од 2002 повеќе од 500 000 луѓе без овие општини што ги спомнав, знаеш ли во Скопје колку деситици илјади жители од друго градови на Македоиај работат во Скопје и живеат а се водат како да живеат во нивните градови, знаеш ли колку илјадници студенти од други градови студираат и работат тука а не се вклучени во официјалната бројка, знаеш ли колку странци од амбасади ,преставништва, од странски компании живеат и работат во Скопје а не водат во официјалните статистики, а ако гледаш во работни денови со ислучок на летотот Скопје сигурни има 1 000 000 циркулација на луѓе. инаку еве ти нешто за Скопје повеќе да прочиташ пред да се истакнеш обрати внимание на популацијата http://mk.wikipedia.org/wiki/СкопјеОва изјава на успешен бизнисмен ли е или на некое разгалено дете.
Метрополата Скопје па за земја како нашата и метропола е но во Европа Скопје си е како ти што споредуваш со овие салата што велиш од провинцијата.
Скопје имало 750 илјади со кој со Европските населби Сарај,Кондово и Арачиново ли.
Скопје 2002 година на последниот попис има 395 илјади урбано население.2012 можеби има 450 000 илјади.
уште колку време бе... уште колку .. пола скопје албанско е.. арно ви прават, ве ебаваат на класичен начин.. за уште некоја година и цел ќе го земат.. кој населби ви останаа карпош центар и аеродром?Иронија луѓе како тебе што живеат во село за Метропола со над 750 000 луѓе каде што се најголемите копмании , каде што се сите политичко културни и спортски збиднување и каде што се најдобрите факултети и институти итн за вас Скопје е село а вашите села што немаат ни 40 000 жители што немеаат ни 5% од тоа што Скопје го има мислите којзнае во кој град живеете како од Њујорк да сте не од село и летаате во облаци тоа се вика искомлексиранот и фрустрација на луѓе со пониска вредност и селски менталитет. Инаку грешка си уштеднаш ама тоа ти прави неписменост поблиску е Скопје од Солун во однос на Охрид. Кога ќе видам вакви како тебе дека се жители на Охрид јасно ми станува што се помалку туристи од Скопје идат во Охрид имате многу гаден селски менталитет.Инаку и порано Скопје и други градови имало објекти со барокен стил ама тоа ти ти прави неинформираност и несписменост.
П:С Инаку чим не ти се свига Скопје те молам направи ни услуга на сите жители на Скопје и во никој случај не доаѓај во Скопје па макар се работело и за ургентни медицински ситуации иди си во Солун зошто како кажа ти таму ти е поблиску поздрав и се надевам дека што помалку вакви суштества како тебе ќе има во Скопје.
Како прво во Скопје не влегуваат населени места како драчево на пример а драчево е поблиско каде каде од Кондово, а сите од драчево учат и работат во Скопје реално е населба на Скопје а на карта друга општина и не се бори нивното население во Скопје ова е само еден пример има повеќе пример, инаку Скопје има според пописот од 2002 повеќе од 500 000 луѓе без овие општини што ги спомнав, знаеш ли во Скопје колку деситици илјади жители од друго градови на Македоиај работат во Скопје и живеат а се водат како да живеат во нивните градови, знаеш ли колку илјадници студенти од други градови студираат и работат тука а не се вклучени во официјалната бројка, знаеш ли колку странци од амбасади ,преставништва, од странски компании живеат и работат во Скопје а не водат во официјалните статистики, а ако гледаш во работни денови со ислучок на летотот Скопје сигурни има 1 000 000 циркулација на луѓе. инаку еве ти нешто за Скопје повеќе да прочиташ пред да се истакнеш обрати внимание на популацијата http://mk.wikipedia.org/wiki/Скопје