Форматирање на Виндовс 7

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување

Zakon4eto

ПОЧЕСЕН ЧЛЕН
Член од
27 август 2011
Мислења
1.377
Поени од реакции
292
Локација
Скопје, Карпош
Сакам да го форматирам хард дискот на Виндовс 7 Ултимејт, ама ми го вика ова на сликава и нејќе:

Capture.PNG

Сакам да го форматирам хард дискот на Виндовс 7 Ултимејт, ама ми го вика ова на сликава и нејќе:

Прегледај го приврзокот 47748

од тоа не се форматира, башка ти вика дека на таа партиција ти е сегашниот виндовс.вади што ти треба, и инсталирај на ново.

Па нормално дека не можеш така да го форматираш. Ти сакаш да го форматираш дискот на кој што имаш виндовс. Ако сакаш да го форматираш треба да најдеш цд со вин7 и да го форматираш на тој начин преку биос.

Јбг. :D Сакав да го форматирам зашто имав инсталирано 32-бит, а сега еве симнувам 64бит. Дали ќе можам при инсталацијата да форматирам?
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:36 ---
А да не отварам нова тема, дали можам некако да исклучам за да не се префрлат старите програми од виндовсот на новиот во windows.old?

Јбг. :D Сакав да го форматирам зашто имав инсталирано 32-бит, а сега еве симнувам 64бит. Дали ќе можам при инсталацијата да форматирам?

Треба да го изрежеш на цеде и да го бутираш преку биос.

Треба да го изрежеш на цеде и да го бутираш преку биос.

Ма немам ЦД со толку меморија. :D Директно го пуштам преку Даемон Тулс iso-то и инсталирам. :D

Ма немам ЦД со толку меморија. :D Директно го пуштам преку Даемон Тулс iso-то и инсталирам. :D
15 денари е...ај разбирам да не ти се плаќа 200 денари на локалниот “махер за компјутери“ да ти инсталира виндоус, али чим немаш акал - купи бар едно цеде да му е*ам матер...

Да не е фајлот 20GB случајно? Обично DVD од 4.7GB ќе заврши работа.

15 денари е...ај разбирам да не ти се плаќа 200 денари на локалниот “махер за компјутери“ да ти инсталира виндоус, али чим немаш акал - купи бар едно цеде да му е*ам матер...

Абе не е за парите, ама не ми се иде на пазар. :D
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:44 ---
Да не е фајлот 20GB случајно? Обично DVD од 4.7GB ќе заврши работа.

Не знам, нешто нејќеше на прошлиот виндовс. Ќе пробам сега, фајлов е 3,34GB.

епа немоеш другше да немаш windows.old
а не знам ни дали ќе моеш да инсталираш 64 битен врз 32битниот без да го изрежеш

епа немоеш другше да немаш windows.old
а не знам ни дали ќе моеш да инсталираш 64 битен врз 32битниот без да го изрежеш

Ќе пробам да го режам на DVD-R, тие од обичните имам, ваљда ќе го собере 3,34BG. :D

--- надополнето: 18 август 2012 во 18:44 ---

Не знам, нешто нејќеше на прошлиот виндовс. Ќе пробам сега, фајлов е 3,34GB.

Аман де нема ништо комплицирано, burn на iso-то на DVD-то преку CDBunrerXP (или нешто друго, јас ова користам цело време) и готово.

Иначе немај гајле ќе го собере лол, обично DVD е со капацитет од 4.7GB :D

Да не треба да го режам со Неро, јас го режам со Windows Burner(тоа обичното од виндовс за режеше)?
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:48 ---
Ама како да избришам некои фајлови што има на DVD-R-то? Го форматирам , ама не се бришат.

Да не треба да го режам со Неро, јас го режам со Windows Burner(тоа обичното од виндовс за режеше)?
Ама како да избришам некои фајлови што има на DVD-R-то? Го форматирам , ама не се бришат.

На DVD-R не можеш да бришеш, само на DVD-RW. Најди друг диск.

НЕ СЕ БРИШАТ ФАЈЛОВИ АКО СИ СНИМАЛ НА ДВД-ТО ПРЕТХОДНО!!!
најди ново :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom