Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  • Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Новиот план на исхрана - маса 2012/13

Оброк 1
- 3 дозерки Mutant Mass
- 10 гр креатин монохидрат

Оброк 2
- 6 цели јајца, 100 гр нискомаслено сирење (испржено во тава)
- 200 гр кафеав леб
- витамини и минерали

Оброк 3 - PWS
- 3 дозерки Mutant Mass
- 10 гр креатин монохидрат

Оброк 4
- 100 гр кафеав ориз
- 250 гр телешко (печено без зејтин, со зачини)
- витамини и минерали

Оброк 5
- 100 гр кафеав леб
- 200 гр пилешко (печено без зејтин, со зачини)
- 250 мл свежо цеден сок

Оброк 6 - (2 часа пред легнување)
- 150 гр туна
- 3 гр омега 3
 
Новиот план на исхрана - маса 2012/13

Оброк 1
- 3 дозерки Mutant Mass
- 10 гр креатин монохидрат

Оброк 2
- 6 цели јајца, 100 гр нискомаслено сирење (испржено во тава)
- 200 гр кафеав леб
- витамини и минерали

Оброк 3 - PWS
- 3 дозерки Mutant Mass
- 10 гр креатин монохидрат

Оброк 4
- 100 гр кафеав ориз
- 250 гр телешко (печено без зејтин, со зачини)
- витамини и минерали

Оброк 5
- 100 гр кафеав леб
- 200 гр пилешко (печено без зејтин, со зачини)
- 250 мл свежо цеден сок

Оброк 6 - (2 часа пред легнување)
- 150 гр туна
- 3 гр омега 3

Можеш да пишеш друга варијанта,за болдираното ? со храна мислам...ќе лета гејнерот многу брзо со 6 дозерки...за мене зборам..

и ова е за толку калории колку што ми кажа ?
 
Можеш да пишеш друга варијанта,за болдираното ? со храна мислам...ќе лета гејнерот многу брзо со 6 дозерки...за мене зборам..

и ова е за толку калории колку што ми кажа ?

Сеуште немам пресметано нутритивна вредност. Од понеделник почнувам.
Грубо пресметано има ~4000 калории.
За замена, искористи некој од оброците што се подолу.
 
Сеуште немам пресметано нутритивна вредност. Од понеделник почнувам.
Грубо пресметано има ~4000 калории.
За замена, искористи некој од оброците што се подолу.

И,одговори ми ако можеш на прашањава,пошто гледам и ти сам готвиш..

1.Дали може без масло да се вари/пече ? ако не,какво масло ставаш ти ?

2.Какво-од каде-колку пари зимаш телешко ?
 
И,одговори ми ако можеш на прашањава,пошто гледам и ти сам готвиш..

1.Дали може без масло да се вари/пече ? ако не,какво масло ставаш ти ?

2.Какво-од каде-колку пари зимаш телешко ?

Јас прв пат слушам дека месо се вари со зејтин, за печење и пржење знам дека може, но јас избегавам, а јајцата ги пржам на тефлонска тава.

Телешкото е ~320 денари за килограм, од Мик.
 
И,одговори ми ако можеш на прашањава,пошто гледам и ти сам готвиш..

1.Дали може без масло да се вари/пече ? ако не,какво масло ставаш ти ?

2.Какво-од каде-колку пари зимаш телешко ?
1.Можеш да вариш и да печеш без масло се ,па дури ако не ти се верува и месо да испечеш и испржиш без масло
2.Телешкото секаде ти е горе долу иста цена
 
Јас прв пат слушам дека месо се вари со зејтин, за печење и пржење знам дека може, но јас избегавам, а јајцата ги пржам на тефлонска тава.

Телешкото е ~320 денари за килограм, од Мик.

ама и компир/ориз/грашок/грав/пченка/зеленчук мешавина/тестенини ? исто без ништо се варат ?

значи сакаш да кажеш дека можеш да печеш без зејтин ? а помфрит сигурно неможе без зејтин...пржен мислам :D
 
ама и компир/ориз/грашок/грав/пченка/зеленчук мешавина/тестенини ? исто без ништо се варат ?

значи сакаш да кажеш дека можеш да печеш без зејтин ? а помфрит сигурно неможе без зејтин...пржен мислам :D

За тоа што знам и сум пробал пишав, за другото ќе прашаш некој готвач :icon_lol:
 
1.Можеш да вариш и да печеш без масло се ,па дури ако не ти се верува и месо да испечеш и испржиш без масло
2.Телешкото секаде ти е горе долу иста цена

а како го пржиш/печеш месото бе брат ? така го оставаш ? на скара како правите месо ?
 
Како на пареа ??

20 калории,20,се си има свое :D

нејќам ништо,НИШТО лошо да внесувам...мислам,со такви,да речам,споредни работи :D
--- надополнето: 18 август 2012 во 16:36 ---
И едно прашање...од каде-какво-колку пари зимате телешко месо ? мајка ми зима само бут без коска,и бифтек...ама сигурно има поефтино нешто од тоа...не дека мене ми смета,ама ипак :D
Многу арно не е на арно.
готвење на пареа, имаш тенџере, додаток за готвење на пареа (изгледа како тенџере со разрешетано дно) и капак. Вода доле, јадењето на решетката, капакот горе. :)

башка, стварно е идиотизам да се размислува на калориите од зејтинот при варење :)
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:14 ---
ама и компир/ориз/грашок/грав/пченка/зеленчук мешавина/тестенини ? исто без ништо се варат ?

значи сакаш да кажеш дека можеш да печеш без зејтин ? а помфрит сигурно неможе без зејтин...пржен мислам :D
значи вака, зејтин се става...за да не загори доле што и да е тоа што го вариш
ако мешаш убаво, и ако ти е убаво тенџерето, нема да загори (а и најчесто нема да загори и онака)
иначе печење значи без зејтин
не можеш да пржиш без зејтин (океј моеш ако “печеш“ нешто мрсно па да си пушти маснотија самото и да пржиш)
а моеш да печеш у тава без зејтин ако имаш квалитетна тава
а како го пржиш/печеш месото бе брат ? така го оставаш ? на скара како правите месо ?
не на скара, у тава, иам делимано тави со нелеплива подлога
 
Многу арно не е на арно.
готвење на пареа, имаш тенџере, додаток за готвење на пареа (изгледа како тенџере со разрешетано дно) и капак. Вода доле, јадењето на решетката, капакот горе. :)

башка, стварно е идиотизам да се размислува на калориите од зејтинот при варење :)
--- надополнето: 18 август 2012 во 18:14 ---

значи вака, зејтин се става...за да не загори доле што и да е тоа што го вариш
ако мешаш убаво, и ако ти е убаво тенџерето, нема да загори (а и најчесто нема да загори и онака)
иначе печење значи без зејтин
не можеш да пржиш без зејтин (океј моеш ако “печеш“ нешто мрсно па да си пушти маснотија самото и да пржиш)
а моеш да печеш у тава без зејтин ако имаш квалитетна тава

не на скара, у тава, иам делимано тави со нелеплива подлога

10 иљади биле цел комплет тие а :D

добро,ај да скратиме сеа-значи можам да варам што било,без зејтин,ако мешам убаво ?

можам да печам без зејтин,ако имам асални тави,така ?
 
10 иљади биле цел комплет тие а :D

добро,ај да скратиме сеа-значи можам да варам што било,без зејтин,ако мешам убаво ?

можам да печам без зејтин,ако имам асални тави,така ?
-технички да, лично не сум пробал, пробај нишо не губиш, али сепак навивам за да го намастиш дното со капка зејтин
-да
 
Кога веќе толку запнавте со зејтинот, може ли некој да ми каже приближен број на калории или било каква штетност, од нормално спржен стек во нормално наполнета тава со зејтин? За каква разлика дискутираме уствари?
 
Кога веќе толку запнавте со зејтинот, може ли некој да ми каже приближен број на калории или било каква штетност, од нормално спржен стек во нормално наполнета тава со зејтин? За каква разлика дискутираме уствари?
не е за калориите бе друже
чим нешто е пржено во зејтин = не е здраво
зејтинот при загревање го мења својот тип на маснотии од помалку штетен во многу штетен
 
не е за калориите бе друже
чим нешто е пржено во зејтин = не е здраво
зејтинот при загревање го мења својот тип на маснотии од помалку штетен во многу штетен

Знам дека не е многу здраво, ама прашував КОЛКУ всушност е штетно? Сигурно не е како благо или газирани сокови. Како и да е, за моите доручоци и вечери и така не користам зејтин, единствено користам во ручеците како грав, грашок, стек или евентуално тестенини за било кој дел од денот. Според мене има безброј работи на кои треба да се внимава. Ако све друго ни е средено, и е дојдено до некои 20мл зејтин, супер е.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom