Помош, софтверски проблеми и совети

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.976
Поени од реакции
8.315
Да прашам тука да не знае некој кај може да најдам слични програми како Rocket dock и нешто по интересно како што се часовникот,календарот,временската пргноза (gadgets се викаа) на Windows 7, несакам овие стандарни да ми бидат сакам некој по интересно во дизајн за да го освежам декстопот после мојот формат и инсталирање на Windows 7

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Да прашам тука да не знае некој кај може да најдам слични програми како Rocket dock и нешто по интересно како што се часовникот,календарот,временската пргноза (gadgets се викаа) на Windows 7, несакам овие стандарни да ми бидат сакам некој по интересно во дизајн за да го освежам декстопот после мојот формат и инсталирање на Windows 7
Тоа што ти треба, пиши го на Google и додај Windows 7 Gadget и имаш избор

Јас од тука ги земам тие што ми требаат, за температури, трансфер, проток, простор...

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
И овде на девианарт имаш голем избор

Член од
13 декември 2010
Мислења
351
Поени од реакции
146
Ве молам дајте линк за некој добар антивирус да симнам,макар и пробна верзија

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ве молам дајте линк за некој добар антивирус да симнам,макар и пробна верзија
http://download.cnet.com/Avast-Free-Antivirus/3000-2239_4-10019223.html?part=dl-85737&subj=dl&tag=button

Селектирај free верзија цело време, не trial колку и да имаш известувања.

И да пред тоа избриши го стариот антивирус, и регистрирај го Аваст 7 (внеси рандом мејл) кога инсталацијата ќе заврши.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Помош драги кајганџии...

Имам пдф документ кој е во кирилица, а ако се обидам со copy-paste добивам како ова долу, како да го ископирам во кирилица?

È äâåòå ìîðè»à íå ñå åäíàêâè: åäíàòà âîäà å ïèâêà, ñëàòêà, ïðèjàò-
íî ñå ïèå, à äðóãàòà, ïàê, å ñîëåíà è ãîð÷ëèâà.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.976
Поени од реакции
8.315
И овде на девианарт имаш голем избор
мене ми треба нешто вака да ми биде декстопот

ги најдов овие на еден друг форум сликиве ,јас сум видел и појаки направени со google search на декстопот и имаше едно со информации вести ставено ,така некако сакам и јас да го направам
а и сакам некако да ги средам иконите да не стојат вака да фаќаат простор да се гледа убаво позадината

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Помош драги кајганџии...

Имам пдф документ кој е во кирилица, а ако се обидам со copy-paste добивам како ова долу, како да го ископирам во кирилица?
оди овде
http://newyork.mashke.org/Conv/
пастирај го текстот во полето
стисни convert
????????
PROFIT!!!

p.s. за некои букви како њ, љ, може да ти праи проблеми. јас тој проблем го решавам со find and replace опцијата во word/notepad ама сигурно има и некое боље решение.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.976
Поени од реакции
8.315
фала кога ќе го средам PC-во ќе пробам да го направам вака :) само што е зезнато за работање додека го средиш како што сакаш

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Koga go startuvam Windows-ot redovno mi pojavuva:
"open file - security warning"
Kako da go trgnam?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Си се потрудил, но не ја врши работата, уште кога ќе копирам на страната се тие истите букви, некои други решенија?
значи кога го копирав текстот што го даде за пример го добив ова

И двете мори╩а не се еднакви: едната вода е пивка, слатка, приjат-
но се пие, а другата, пак, е солена и горчлива.

Ај пробај копирај го првин во ноутпад па после на страницата
и осигурај се дека е селектирано кругчето automatically into KOI8
и доле дека е селектирано кругчето Text Below

Koga go startuvam Windows-ot redovno mi pojavuva:
"open file - security warning"
Kako da go trgnam?
Чудно, тоа се дешава кога стартуваш некое .exe кое е блокирано
ај дај скриншот
можно е и вирус да имаш па да пробува да се старта некое .exe

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.976
Поени од реакции
8.315
Мислам дека тоа што го бараш се гугла као Rainmeter или поточноRainmeter, desktop customization tool и негови модификации овде
го инсталирав го пробав се снајдов ,сега го пробувам но има некој работи кој не знам да наместам
дали знаеш ли или некој друг кој знае како да си ја наместам временската прогноза за мојот град ? ,weater-от да ми биде за мојот град Тетово а не за New York ,Paris ... и кој и да е

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.655
Поени од реакции
7.504
го инсталирав го пробав се снајдов ,сега го пробувам но има некој работи кој не знам да наместам
дали знаеш ли или некој друг кој знае како да си ја наместам временската прогноза за мојот град ? ,weater-от да ми биде за мојот град Тетово а не за New York ,Paris ... и кој и да е
У Regional Settings ти е наместено МК а wether-ot од таму чита па блокира МК, стај го привремено на US у Регионал.....намести си Тетово у weatherot.... па пак врати го на МК u regional.

Kajgana Shop

На врв Bottom