Кој е Бог?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Четирите животни можат да опишуваат 4 човечки особини и доблести, може да означуваат и 4 различни земји, а можат да означуваат и 4 различни цивилизациски периоди во историјата :). Tоа е комплицираното кај симболиката, може да значи многу работи, и уште повеќе работи во зависност од тоа во кој контекст ќе се стават истите :).
--- надополнето: 15 август 2012 во 22:48 ---
Види,толкав лаик сум во темава па се пазам да не тропнам некоја глупост,но сретнав дека орелот е "повисока експресија" на шкорпијата според астрологијата,што и да значи тоа:)
Не знам дали е поврзано, но имам читано дека астрологијата се проширила во своето влијание откако се додадени сите соѕвездија што го сочинуваат небесниот свод (ги има точно 88), а дека дотогаш 13те знаци од Зодијакот, се сметале за "Небесната Круна" бидејќи така се поставени на небесниот свод, како еден круг. А "челниот дел" е местото каде е сместен 13от хороскопски знак - Ophiuchus (Или Змијоносецот - претставен симболички како човек кој е обвиткан со змија околу него), and whaddaya know, централниот дел на "Небесната Круна" освен Змијоносецот, го сочинува и Шкорпијата, сместена одма под знакот :D.

Во проширената астрологија 4те елементи стануваат атрибути и на останатите соѕвездија, што значи секој елемент е присутен кај 22 соѕвездија. Можно е Шкорпијата да има ист елемент, како послаба форма на Орелот (Aquila). Ова иде повеќе него само симболика, со орелот. Тука ја имаме и операцијата Алтаир. Сепак, ова со астрологијава и алхемија ми е ептен ново и мене, али сепак ме фасцинира и читам, истражувам. Само затоа што си лаик, нека не те спречува да формираш претпоставки и теории, од страв да не "треснеш" нешто. Здравје, сите грешиме и сме треснале по некоја, ништо лошо во тоа :D. Важно е темиве да се третираат.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Четирите животни можат да опишуваат 4 човечки особини и доблести, може да означуваат и 4 различни земји, а можат да означуваат и 4 различни цивилизациски периоди во историјата :). Tоа е комплицираното кај симболиката, може да значи многу работи, и уште повеќе работи во зависност од тоа во кој контекст ќе се стават истите :).
Како што и потенцирав предходно,даваат крила.:)
Можеш самиот да се увериш во твојот пост,каде све не отиде умот,кој за свое оправдување и крилата што ги доби (умот) ја посочува симболиката.
Бидејќи поединечниот периодот во кој постои(умот) специфичен само за него и е со одредени особини и доблести,не е во можност да излезе од својата перспектива на расудување,а тоа го кажува и Јован,токму тие имаат крила.;)

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Роберт е малку "ариевски" настроен :), треба тоа у предвид да се има....инаку Анунаки се крстени по Ану, таткото на Енки(Еа, по кого е крстена земјата) и Енлил кои се полубраќа.
Eве некое линкче во таа насока http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_danwinter08.htm
Кој е Роберт?

За Анунаките тие информации ги знам (и многу повеќе :) )

Инаку си најдов масовни паралели помеѓу Енки, Луцифер и Прометеј :). Чинам за еден ист лик се работи, само со тек на време различни детали се додавале и се изменила приказната кај различни народи.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Кој е Роберт?

Инаку си најдов масовни паралели помеѓу Енки, Луцифер и Прометеј :). Чинам за еден ист лик се работи, само со тек на време различни детали се додавале и се изменила приказната кај различни народи.

Aleluja:P

Сеа обиди се да најдеш паралела меѓу Ева и Пандора, на пример;)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кој е Роберт?

Роберт...https://www.google.com/search?q=Robert+Sepehr&sugexp=chrome,mod=8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 тој со сликите од анунаките од предходно.
Иначе да, можно е да се поврзани Енки, Луцифер и Прометеј ...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Aleluja:P

Сеа обиди се да најдеш паралела меѓу Ева и Пандора, на пример;)
Ги има доволно и таму :D

Роберт...https://www.google.com/search?q=Robert Sepehr&sugexp=chrome,mod=8&sourceid=chrome&ie=UTF-8 тој со сликите од анунаките од предходно.
Иначе да, можно е да се поврзани Енки, Луцифер и Прометеј ...
Не знаев за кој ми збориш, после ми текна дека сликата Диктатор што ја стави имаше човек на неа како посочува нешто :).

Фала за линковите.

Друго, чим сме на темата "Богови=Вонземјани?", да посочам дека преводите во врска со Атлантида се погрешни, во делот на нејзиното уништување. Можно е да е грешка направена од самиот Платон кога ја пишувал приказната. Атлантида не ја победуваат Грците, туку Грчките Богови. Адамантни се други извори дека Атлантида е уништена поради бесот на "боговите".

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Боди Дракула, то ест вампири постојат, постоеле или не?
Не треба да ги викаме вампири. И тие си се луѓе, само имаат сјебано мутирана верзија на вирус која предизвикува синдром на агресивна порфирија, кој се пренесува преку комарци :).

хахахахх синхронисити ефект
Слушав музика на јутуб....ми искочи ова
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=CNymkWXIZpk
Romulans-Романија-Alpha Draconis-Дракула-вампири-Queen = Asa Uru or female high dragon ........hahhahh
Алекс Колиер се согласува со ЗОТЕ (ако тоа беше неговото тврдење), дека Јахве бил огромен рептил, со крилја :P

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Боди Дракула, то ест вампири постојат, постоеле или не?
Има може некоја вистина у приказната со грофот, иначе жртвите поврзани со крвта се непобитен факт за некое напајање со енергија. Ако не можат сами да се хранат, ја црпат од други. До сега се жртвувани милијарди битија...не ќе да е случајно.
--- надополнето: 16 август 2012 во 01:36 ---
Алекс Колиер се согласува со ЗОТЕ (ако тоа беше неговото тврдење), дека Јахве бил огромен рептил, со крилја :P
На јахве мајка му е од Орион.....high winged dragon - http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_danwinter07.htm
спрема информациите на Дан Винтер, а он има преземено од Алекс, Гарднер, Роберт Морнинг Скај, виндмејкерс и т.н. :)
Полу братот Адонај(Енки) е од Сириус(кучињата кај Египќаните :)) Не ми е јасно птицата како е поврзана...Кукулкан(пердувестата змија) може да е он Тот, крвно сврзан со Енки...можеби и син да му е.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
На јахве мајка му е од Орион.....high winged dragon - http://www.bibliotecapleyades.net/ciencia/ciencia_danwinter07.htm
спрема информациите на Дан Винтер, а он има преземено од Алекс, Гарднер, Роберт Морнинг Скај, виндмејкерс и т.н. :)
Полу братот Адонај(Енки) е од Сириус(кучињата кај Египќаните :)) Не ми е јасно птицата како е поврзана...Кукулкан(пердувестата змија) може да е он Тот, крвно сврзан со Енки...можеби и син да му е.
Де бе, кој е симболот на Анунаките? Колкаво знаење имаш на темава, зар тој мал детал ти избега? :)

Инаку, Орион е широк поим - а Сириус, имам доволно истражувано да знам дека културолошка матрица ни е крчкана од тамошници, барем делум. Вака испаѓа и генетски (зошто Енки користел ДНК од својата ложа).

Kajgana Shop

На врв Bottom