Реинкарнација

Верувате ли во реинкарнација?

• Да

Гласови: 274 58,4%
  • Не

Гласови: 128 27,3%
  • Не сум размислувал/а ...

Гласови: 67 14,3%

• Вкупно гласачи
    469

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е демонска работа, и господ исус христос го спомнува тоа.

Матеј:

17:10 И Неговите ученици Го прашаа, говорејќи: „Зошто тогаш книжниците велат, дека Илија најнапред мора да дојде?”
17:11 А Тој им одговори и рече: „Навистина Илија иде и ќе обнови сè.
17:12 Но, ви велам, дека Илија веќе дојде, и не го познаа, туку му направија како што сакаа. Така и Синот Човечки ќе пострада од нив.”
Аха демек велиш болдот е класична реинкарнација директно кажана од устата на самиот Христос?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Аха демек велиш болдот е класична реинкарнација директно кажана од устата на самиот Христос?
Епа што кажува? Дека илија бил а не го познале. Има многу докази дека животот не е еден. Сепак буда го постигнал тоа и до докажал. Иако тоа не е религија сепак за да го добиеш бог е потребно да ги споиш деловите кои некој кроз историјата ги разделил. истото важи и за куранот. И таму има божја мудрост, и тоа е пишуван од истито извор од која е пишувана библијата, и од која буда добил просветлување.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Мастер винду ти не си безобразен туку бесмислен,разликата е огромна.

Нејсе да те прашам нешто,ОШО или патлиџани(френки) имаат ли некакво тврдење за реинкарнацијата или став?

И второ прашање дали мора реинкарнацијата да значи преоѓање во друга животна форма то ест дали е можно да се реинкарнираш во нежива материја на пример карбуратор?

Јас второто го сметам за поверојатно.
Можно е ти од карбуратор па да реинкарнираш у карбуратор....евентуално у моноинџекшн....а за аншприц тешко веројатно.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Епа што кажува? Дека илија бил а не го познале. Има многу докази дека животот не е еден. Сепак буда го постигнал тоа и до докажал. Иако тоа не е религија сепак за да го добиеш бог е потребно да ги споиш деловите кои некој кроз историјата ги разделил. истото важи и за куранот. И таму има божја мудрост, и тоа е пишуван од истито извор од која е пишувана библијата, и од која буда добил просветлување.

Аии сеа тотално ме збуни, или сам се збуни пријателе.

Јас не можам да те пратам у муабетов.

И Буда и Ислам и Библија се у еден кош.

Што постигнал Буда? Реинкарнација ли?

Викаш Јахве ги диктирал и Куранот и Библијата?

Мислиш дека има навистина мудрост во Куранот, кој е лоша копија на Библијата, која е лоша копија на Тората, која е лоша копија на.....итн.?

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Дежа ву е исто така доволен доказ дека не е еден живот, а верувма дека на секого барем еднаш им се има случено. Мене тоа ми се случило повеќе пати, ама еднаш најако а прв пат бев на тоа место.
Дежаву мислам дека е повеќе феномен како резултат на мултидимензионалната природа на универзумот. Највеќе во смисла на временски линии (термин како дел од квантна механика). Со секој направен избор, времето кое ти е потребно да го направиш (а и ненаправен избор), хронолошката линија на настани и дејствија по која се "движиш напред" се "кине" на нови временски линии (како гранки) а твојата нулта временска линија се менува и "криви". Дежа ву феноменот мислам дека е последица кога два, или повеќе "ти" ќе се најдат во иста или слична ситуација, во исто или слично место, и резултатот е мултидимензионален "Аха! момент". Некој вид себе-реализација. Потврда. Затоа ти се чини местото, околностите, ситуацијата/настанот се исти или "веќе искусени".

Некои научници сметаат дека паст лајф мемори е всушност меморијата на нашите предци која е пренесена во нашата ДНК

Ова лаички парафразирано :)
Можно е. Знам дека имам голем број сеќавања од нешта кои јас не сум ги искусил во овие 23 години живот. А процесот по кој ми оди мозокот кога ги мислам е истиот кога се обидувам да се сетам нешто, многу, многу одамна што се случило, такво чувство имам за време на процесот на сеќавање.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Аии сеа тотално ме збуни, или сам се збуни пријателе.

Јас не можам да те пратам у муабетов.

И Буда и Ислам и Библија се у еден кош.

Што постигнал Буда? Реинкарнација ли?

Викаш Јахве ги диктирал и Куранот и Библијата?

Мислиш дека има навистина мудрост во Куранот, кој е лоша копија на Библијата, која е лоша копија на Тората, која е лоша копија на.....итн.?
Прво господ никој не знае како се вика, второ куранот не е копија на библијата туку е продужеток. Буда се разбудил, ја дознал вистината дека не е еден живот. Кога некој би имал свест за тоа тогаш не би се убивале во името на религија луѓето. Ама тие се прости и лесно се манипулираат.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Прво господ никој не знае како се вика, второ куранот не е копија на библијата туку е продужеток. Буда се разбудил, ја дознал вистината дека не е еден живот. Кога некој би имал свест за тоа тогаш не би се убивале во името на религија луѓето. Ама тие се прости и лесно се манипулираат.

Па кој вели дека има име?

Што е Јахве, Алах?

А колку животи дознал дека има Буда?

Ај за мачките знаеме дека имаат 9 животи. А ние луѓето?

Како бе Куранот продужеток на Библијата?

У колку продужетоци ќе иде тоа до крајот?

Е да за болдот со две раце потпишувам.

O

Orion.

Гостин
Спирос роднина да не ти е? :)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Па кој вели дека има име?

Што е Јахве, Алах?

А колку животи дознал дека има Буда?

Ај за мачките знаеме дека имаат 9 животи. А ние луѓето?

Како бе Куранот продужеток на Библијата?

У колку продужетоци ќе иде тоа до крајот?

Е да за болдот со две раце потпишувам.
Толку е, нема више продужетоци, мухамед е последниот пророк.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Толку е, нема више продужетоци, мухамед е последниот пророк.
Мухамед пророк:eek:

Што тој јадник прорекнал?

Да речеш Нострадамус пророк да те разберам, баба Ванѓа исто. Ама МУхамед?

Откај сеа тој централна фигура испадна?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Мухамед пророк:eek:

Што тој јадник прорекнал?

Да речеш Нострадамус пророк да те разберам, баба Ванѓа исто. Ама МУхамед?

Откај сеа тој централна фигура испадна?
Ако си го читал куранот ќе видиш дека има и таму пророштва за крајот на светот и за она што треба да се случи во иднина.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ако си го читал куранот ќе видиш дека има и таму пророштва за крајот на светот и за она што треба да се случи во иднина.
Ех, како не сум го читал Куранот. Неколку пати се обидов да си вдахнам мудрост од таа света книга, ама не успеав.

Не знам поради што, ама не успеав.

Дали дека нема мудрост, или па ја не можам да ја согледам мудроста, којзнае. ТИ што мислиш?

За да тие пророштва од куранот бидат релевантни треба д аима некои претходни пророштва кои се оствариле веќе.
Има ли такви?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ех, како не сум го читал Куранот. Неколку пати се обидов да си вдахнам мудрост од таа света книга, ама не успеав.

Не знам поради што, ама не успеав.

Дали дека нема мудрост, или па ја не можам да ја согледам мудроста, којзнае. ТИ што мислиш?

За да тие пророштва од куранот бидат релевантни треба д аима некои претходни пророштва кои се оствариле веќе.
Има ли такви?
Куранот е света книга напишана од господ. Твоја воља е што ти не го признаваш тоа. Јас ги немам сите одговори затоа што сум човек.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Куранот е света книга напишана од господ. Твоја воља е што ти не го признаваш тоа. Јас ги немам сите одговори затоа што сум човек.
Некои велат дека лично Станата ја диктирал. Којзнае што е точно.

Kajgana Shop

На врв Bottom