Зошто девојките секогаш вeлат дека се неискусни?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
vo princip ne kazuvaat zenskite dali se iskusni ili ne.tie sto kazuvaat deka se neiskusni za maskoto da se oseti bolje i da mu vratat samodovetba i za da se podrudi malce.a inace kako ke poznaes dali e neiskusna ili ne ? dali imala 2,3 ili 10, 20partneri ?? po so poznavate po muabet po ponasanje po toa kolku ja biva?? dali nekoja sto e bomba vo krevet e kurva?? iskustvo se pravi vo dolga vrska a ne so razlicni partneri. aj obratno zasto maskite kazuvaat deka se iskusni ??? :)

aj obratno zasto maskite kazuvaat deka se iskusni ??? :)
Затоа што наводно женскиве, како што сами често знаат да објават на форумов, обожаваат искусни машки.
ПА оттука можеш да претпоставиш зошто машките би сакале женските да мислат такво нешто за нив.
Толку...
....просто ко точак.

kolega ne mi bese toa poentata :)) ne e rabotata da kazuvas deka si spel vcera so ovaa zavcera so onaa ( deka si iskusen ) rabotata e deka takvo nesto ne se kazuva. prav "fraer" ne kazuva takov nesto. :)se gleda koj so e kako e.

teorija i praksa razlicno e :)

kolega ne mi bese toa poentata :)) ne e rabotata da kazuvas deka si spel vcera so ovaa zavcera so onaa ( deka si iskusen ) rabotata e deka takvo nesto ne se kazuva. prav "fraer" ne kazuva takov nesto. :)se gleda koj so e kako e.

teorija i praksa razlicno e :)
Ахх... колешке.... немој да ми кажеш дека си на правен.

Значи, има разлика помеѓу перцепција и фактичка состојба. Ќе научиш дека заради перцепцијата на реалноста на група луѓе (порота), луѓе одат во затвор (некогаш и невини).

Значи поентава е: ја можам да се правам ептен искусен и таква репутација да имам. Тоа можеби ќе привлече внимание од страна на женските. Можда ќе ми ги дигне акциите на некој начин.
Обратно, ако некоја женска има репутација на „курва“ (for whatever that means), тоа може да придонесе таа девојка да биде третирана поинаку и машките поинаку да и пристапуваат.
Сеа во реалност дали тој е искусен, а таа курва, не е толку важно затоа што се додека владее тоа јавно мислење, таа перцепција, другите луѓе ќе се однесуваат како тоа да е реалност.
Затоа, можеш да разбереш зошто машките сакаат да остават впечаток дека се искусни, а женските дека се не-курви, што на чуден начин се едначи со сексуално неискусни.
Затоа цело време женскиве викаат абе втор си ми бе срц, жими тебе.
Ахххааааам.... да, ооообавезно.

ne se slagam so tebe za nekoj raboti :))) prvo so toa so ke kazuvas ebac sum nema da privleces vnimanie :) vtoro kako ke se spoznae covek kakov e ? preku toa kako te gledaat drugite da, megjutoa vazno e dali e nekoja/a iskusen poso spored toa se pravi mislenjeto nikoj ne zbori na pamet, zborime za javno mislenje. znaci ako si kurva iil ebac taka ke te gledaat ako ne si nema da te gledaat.(bez dokazi nishto ) pravdata sekogas pobeduva :wink:

Жените не кажуваат дека се искусни, бидејќи(како што можете и според горенаведените постови да утврдите), за мажите тоа значи дека се курви и лесни. За секој кој ќе сака да ми контрира, го упатувам на изминативе 7 страни. Епа, сањајте дека некоја ќе ви каже каква е. Сакате невини, а сакате да ебете шо поише. Контрадикторно е.

ne se slagam so tebe za nekoj raboti :))) prvo so toa so ke kazuvas ebac sum nema da privleces vnimanie :) vtoro kako ke se spoznae covek kakov e ? preku toa kako te gledaat drugite da, megjutoa vazno e dali e nekoja/a iskusen poso spored toa se pravi mislenjeto nikoj ne zbori na pamet, zborime za javno mislenje. znaci ako si kurva iil ebac taka ke te gledaat ako ne si nema da te gledaat.(bez dokazi nishto ) pravdata sekogas pobeduva :wink:
Е ова на крај стварно ме насмеа.
Ако правдата секогаш победуваше, немаше да има луѓе како нас да се борат за неа, нели? :wink:
Кон болдираното: не е секогаш така. Многу често репутацијата на луѓето не е базирана на факти. Многу често луѓе знаат да глумат и да изиграваат се и сешто, па добиваш погрешен впечаток за нив. Да, се тоа се проверува, но луѓето не проверуваат. Се ослонуваат на кажувања и впечатоци.
А тоа што викаш назад: „ne e rabotata da kazuvas deka si spel vcera so ovaa zavcera so onaa ( deka si iskusen ) rabotata e deka takvo nesto ne se kazuva. prav "fraer" ne kazuva takov nesto. :)se gleda koj so e kako e.“
Да, ама прав фраер, а колку се такви? На прсти да ги броиш.
Едноставно, сите позираат, тоа е факт.

Жените не кажуваат дека се искусни, бидејќи(како што можете и според горенаведените постови да утврдите), за мажите тоа значи дека се курви и лесни. За секој кој ќе сака да ми контрира, го упатувам на изминативе 7 страни. Епа, сањајте дека некоја ќе ви каже каква е. Сакате невини, а сакате да ебете шо поише. Контрадикторно е.
Не за сите мажи :очи_Ацо_Шопов::icon_lol:

Justise for all, ај реален биди. Фала.
Еј... види ја сеа. Озбилно. И реален сум. Значи да сметам девојка за курва ако има сексуално искуство....:tapp:нема смисла. Ја ко прво не го конциприам тој поим „курва“, не можам да кажам што точно значи тоа. Можеби девојка што иде со машки само за секс? Можеби тоа. Инаку, што сеа, си имала дечковци, си уживала девојката. Не гледам проблем во тоа.

Обратно, ако некоја женска има репутација на „курва“ (for whatever that means), тоа може да придонесе таа девојка да биде третирана поинаку и машките поинаку да и пристапуваат.
Сеа во реалност дали тој е искусен, а таа курва, не е толку важно затоа што се додека владее тоа јавно мислење, таа перцепција, другите луѓе ќе се однесуваат како тоа да е реалност.
Затоа, можеш да разбереш зошто машките сакаат да остават впечаток дека се искусни, а женските дека се не-курви, што на чуден начин се едначи со сексуално неискусни.
Затоа цело време женскиве викаат абе втор си ми бе срц, жими тебе.
Ахххааааам.... да, ооообавезно.
Морам да те побијам со твој пост. Енде.

Затоа што ако некоја каже дека е искусна инстантно и се лепи етикета "лесна",a никоја не го сака тоа.И покрај наводните либерални гледишата на денешниве мажи никоја не би ризикувала некој да помисли за неа такво нешто па секогаш постои опција да каже дека е неискусна за да го избегне тоа.

Токму одговорот е во болдираново. Денешниве мажи имаат само либерални гледишта кога пишуваат на форум, во спротивно сите сакаат да бидат првиот на девојката или во најкрајна мера втор(после долгата врска со бившиот дечко на девојката) се повеќе од тоа ја прави курва, лесна, промискуитетна или незнам што. И како што кажа некој пред мене ем сака прв, ем нечепната невина само негова, а кога ќе ја однесе во кревет да прави чуда ......епа ептен неиде. Девојките немаат потреба да кажуваат дали се искусни или не, оној што треба тоа да го знае ќе го знае т.е оној со кого ќе бидат сам ќе биде способен да процени.:pipi:

Еј... види ја сеа. Озбилно. И реален сум. Значи да сметам девојка за курва ако има сексуално искуство....:tapp:нема смисла. Ја ко прво не го конциприам тој поим „курва“, не можам да кажам што точно значи тоа. Можеби девојка што иде со машки само за секс? Можеби тоа. Инаку, што сеа, си имала дечковци, си уживала девојката. Не гледам проблем во тоа.
Убаво и идилично звучи стварно дефиницијава, ама знам дека е лигавење на форум, за да не делуваш премногу провинцијално и стереотипно. И ме интересира, како ти ќе знаеш дали идела она со машките само за секс? Она тоа ќе ти го каже?:tapp: Не! Пак ќе го слушнеш од мноштвото машки кои ќе ти го тоа кажат, ,,билдајќи си го егото и ебачкото у нив" дека ја легнале. Тужно бе, тужно.

Морам да те побијам со твој пост. Енде.
Ја незнам на кој начин тој пост ме побива. Јас тука кажував како размислуваат машките и женските, како се однесуваат за да се прилагодат на состојбата. Тоа не е мое лично мислење. Јас кажав, ако девојка имала повеќе партнери... не е курва за мене. Мислам, не гледам ништо лошо во тоа. Лошо, би било ако јас неа ја сакам ко за озбилно, а таа сака само да ме е*е. И тоа го прави постојано, од машко на машко.

И не почнувај со тоа како за машките се е подобро, тоа што кај женските го осудуваме, кај нас самите го величаме. Не е точно. Тие машки се викаат женкари. И ја не поштувам никое машко што искористило девојче да добие секс по пат на ветување љубов. Тоа е за мене покварено.

ne se slagam deka lugjeto se potpiraat na kauzvanja. taka ne se stvara mislenje i procenka za nekoj koj e i kakov e . jas mozam da se ponasam ko naomi kembel i da glumam deka sum taa pa nesamo so nema da mi veruvaat nego i ke me ismejavaat :) taka da pak ke go povtoram isototo ako si kurva ke te gledaat kako kurva ako si ebac ke te gledaat ko ebac. ali ima sekakvi lugje :)moze nekoj ke poveruva i naomi kembel deka sum :):))) a i bid malce objektiven i za ostanatite mislenja deka nema da ti smeta ako devojkati pola skopje ja pominalo i ke si reces samo abe so ima vrska si uzivala samo :)))) ps : i ti na nekolku navrati me nasmea kvalitetno :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom