СРАМНО: Офицери на АРМ се поклонија на споменикот на УЧК

Статус
Затворена за нови мислења.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
M

MrzaRules

Гостин
Во НОРМАЛНА држава, досега на ваквите гнаси како овие, ќе им беа одземени функции и ќе им летнеа главчињата!Ама овоа е СМОКВА држава!Не е ни држава!

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Најверојатно сакаат да кажат дека министерот е појден таму во приватна посета, не како официјален претставник на АРМ.
Башка не разбирам што сака да каже со тоа - лицата во придружба на министерот се од составот на министерството за одбрана -? Има посебни припадници на МО посебни на АРМ?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Ццццц.....ова стварно боли еј...министер за одбрана се поклонува пред кучиња што пукале на државјани на државата на којашто е министер.

M

MrzaRules

Гостин
Башка не разбирам што сака да каже со тоа - лицата во придружба на министерот се од составот на министерството за одбрана -? Има посебни припадници на МО посебни на АРМ?
Па и да има, тоа Министерство за одбрана е на Република Македонија, не е на некоја друга држава...шо значи пак е СРАМНО!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Една од причините поради која доколку утре пукне јас нема да одам во резервисти ниту да земам било какво учество во војната што не е дипломатија без разлика кој и да ме покани!
За време на војната бев малолетен, сите мои стриковци беа во резервистите, се бореа, ја бранеа македонија, пораснав со нивните пост-воени трауми, гледав како се тресат неможат да спијат навечер, стануваат параноични раскажуваат за војници што им паднале на раце, кажуваат како не им било дозволено да пукаат во таа политичка игра во 2001, со нивните малолетни деца седев кога незнаеа дали после гранатите што паѓаа над нивните бункери татковците ќе им се вратат живи дома, растев со нивните трауми, а нив никој фала не им рекол, никој не ги прашал ни апчиња дали имаат да си купат, дали се добро, и у болница несакаат да ги прегледаат психијатар ниту еднаш цела војна им немаат донесено, и парите им ги немаат исплатено и кога излегоа да штрајкуваат пред влада со палки ги растеруваа дома да идат, а тие за да стигнат до скопје се позајмуваа пари за карта да си купат.... затоа што како што не се почитува законот за работни односи кога тие гордо ја бранеа македонија со месеци на нивните места вработија други работници и од овие веќе немаа потреба, а и кој има потреба од истрауматизиран работник?
за споредба, војниците од спротивната страна поголем дел неписмени завршија во влада, со по 1000 евра почетна плата, директори, службени коли и телефони, дозовола од обична улица да наплаќаат паркинг, да собираат легален рекет со налепници за секјурити, да возат диви комбиња без ниту паркинг да плаќаат.... и уште државниот врв да им се поклони што убиле војници што ја бранеле својата држава и што оставиле млади вдовици дома!
Можеби со мојата прва реченица ме замисливте како предавник и не ме ни загрижува тоа, верувам дека доволно интелигентни луѓе ја сфатија мојата порака и знаат на што целам, треба прво да се заштитиме самите од себе па после да се штитиме и од надвор!!!

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
ГШ на АРМ се огради од чинот на Бесими во Слупчане

Како може АРМ да се оградува од акциите на министерот за одбрана?
Зошто немаат контрола затоа, ова се придобивките од рамковниот договор каде што малцинството го малтретира мнозинството замислете ситуација борци на учк да ги натерала да положат цвеќе на некој споменик на нашите погинати војници од 2001 па ѓраѓанска војна ќе настанеше. Утре нека им го дадат и Министерството за внатрешни работи, па тек тогаш ќе се осеќамее сигурно.
P.S
Правна држава сме биле не лажат 11 години, правната држава умре кога тие што убиваа, тепаа жигосуваа беа терористи ги амнестираа и станаа министри директори пратеници, и припадници на МВР и АРМ тогаш умре првната држава. Некој ке ограби прдавница ке украде 50 000 денари 5 години затвор ќе лежи овие толку зулуми направија и министри,пратеници и директори ги направија.

Член од
16 април 2012
Мислења
13
Поени од реакции
38
Што доживе Македонијо, Господ нека ни е напомош.Министер во влада и со придржба кого тој застапува бре а?!!
Што не им ја дадете целата држава на Албанците и со тоа да ни ги скратите маките, ти ебам и власт и опозиција продадени души , вакво понижување на хероите што загинаа во 2001 бранејќи ја Македонија и на нивните семејства ни во во османлиско немало ова е ШЛАКАНИЦА за цел Македонски народ , МАКЕДОНЦИ СВЕСТЕТЕ СЕ СУДБИНАТА Е ВО ВАШИ РАЦЕ, БОЈКОТ НА СИТЕ ИЗБОРИ !! И ДВЕТЕ ПАРТИИ ИМ СЕДАТ ВО СКУТ НА БАЛИСТИВЕ ЗА ФОТЕЉА И РОДЕНА МАЈКА ЌЕ ПРОДАДАТ БЕСРАМНИЦИ ЕДНИ!!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
СТРАМОТА...мене сеуште не му се верува за ова..сеуште неможам да поверувам значи министер за одбрана и луѓе ставени на функција да ја водат државата положуваат цвеќе и одаваат почит на личности кои се бореле против истоимената држава..господеее па ова да се случи во Хрватска,Србија,Словенија па и Босна граѓаните ќе излезат лично и ќе ги стрелаат на сред плоштад како Чаушеску во Романија а кај нас сите молчат бидејќи не сме сложни..ова е резил,брука......каква гнасна смрдена полу=држва сме ние јне ми се верува..за власт и пари под кирија газот си го дадовме на планинарите и сегаќе ни прават што сакаат..не ми се верува дека само кај нас ова го има....:facepalm:

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Една од причините поради која доколку утре пукне јас нема да одам во резервисти ниту да земам било какво учество во војната што не е дипломатија без разлика кој и да ме покани!
За време на војната бев малолетен, сите мои стриковци беа во резервистите, се бореа, ја бранеа македонија, пораснав со нивните пост-воени трауми, гледав како се тресат неможат да спијат навечер, стануваат параноични раскажуваат за војници што им паднале на раце, кажуваат како не им било дозволено да пукаат во таа политичка игра во 2001, со нивните малолетни деца седев кога незнаеа дали после гранатите што паѓаа над нивните бункери татковците ќе им се вратат живи дома, растев со нивните трауми, а нив никој фала не им рекол, никој не ги прашал ни апчиња дали имаат да си купат, дали се добро, и у болница несакаат да ги прегледаат психијатар ниту еднаш цела војна им немаат донесено, и парите им ги немаат исплатено и кога излегоа да штрајкуваат пред влада со палки ги растеруваа дома да идат, а тие за да стигнат до скопје се позајмуваа пари за карта да си купат.... затоа што како што не се почитува законот за работни односи кога тие гордо ја бранеа македонија со месеци на нивните места вработија други работници и од овие веќе немаа потреба, а и кој има потреба од истрауматизиран работник?
за споредба, војниците од спротивната страна поголем дел неписмени завршија во влада, со по 1000 евра почетна плата, директори, службени коли и телефони, дозовола од обична улица да наплаќаат паркинг, да собираат легален рекет со налепници за секјурити, да возат диви комбиња без ниту паркинг да плаќаат.... и уште државниот врв да им се поклони што убиле војници што ја бранеле својата држава и што оставиле млади вдовици дома!
Можеби со мојата прва реченица ме замисливте како предавник и не ме ни загрижува тоа, верувам дека доволно интелигентни луѓе ја сфатија мојата порака и знаат на што целам, треба прво да се заштитиме самите од себе па после да се штитиме и од надвор!!!
Брале татко ми се уште живее со трауми од кога ги носел мртвите војници на раце од бојното поле до базата...

Хахахах не ќе одиш резервиста?? Ќе те видам за 2-3 години коа гејциве ќе ни објават војна шо ќе праиш ;)

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Кажете сега ова во споредба со антиќ кога кажа фиром, кој е поголем предавник?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
До вчера со ренџерите на преживување....денеска кај учковци на гроб.....каква интересна државичка сме ние моментално

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.231
Поени од реакции
3.830
Македонските државјани Исмаили и Џелал Љатифи, се осудени на по осум и седум години затвор за трговија со оружје во Чешка.

Како што пренесоа чешките медиуми, браќата Љатифи биле водачи на тринаесетчлена криминална група и, според доказите, продале најмалку 18 кратки пушки „Шкорпион“, еден воен пиштол и една автоматска пушка модел „59“ со муниција.

- Судот сметаше дека е неопходно да одреди релативно емотивни казни, поради тоа што се работи за оружје, за да не се осуди и некој друг да го стори тоа дело, изјави судијата Мирослав Чапек.

Според него, македонските државјани по одлежувањето на казната ќе бидат депортирани во Македонија.

Извор

Според имињава на момциве можам комотно да кажам :
За греота...ги наместиле!!! Они не се ништо криви!!! ГВУЈООО РЕАГИРАЈЈ!!! Невини деца ти гинет по затворине во чешка!

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom