Масони

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Овој од десно, масон ли е?
--- надополнето: 13 август 2012 во 18:49 ---
Kako sto se veli vo pravoto se dodeka ne se dokaze vinata ,postoi presumpcija na nevinost na osomnicenoto lice.Se dodeka nesto ne se dokaze so fakti i dokazi ,postoi presumpcija na nevistinitost.Kazi mi ajde koj od konspirativcite dokazal nesto za masonerijata osven kvazi pretpostavki i nelukrativni dijalozi na lokalnata TV.NIKOJ!!!.Drugarot Bodi me napadna deka sum bil platenik!.Paranojata megu lugeto e se pogolema i se e toa po zasluga na lugeto na koi im se voshituvate,onie koi bez dokazi go napagaat Masonskiot red.Koj dokazi tie gi imaat na raspolaganje ,a koi dokazi gi imaat prilozeno nekoi clenovi na temava (Zidarski na pr.).Toj dosega najfer i najtransparentno vi objasni nekoi raboti i vi gi odgovori site prasanja,a go napadnavte vie. Toa e zatoa sto kon se pristapuvate so predrasuda i so presumpcija na vina.Vie pretpostavuvate deka nesto se slucuva ,no nemate dokazi.A se dodeka nema dokazi ,vo pravoto velat ne postoi ni vina :)
Koга ќе наполниш 21 би бил масон?

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Toa toj neka ti kaze :)
Koга ќе наполниш 21 би бил масон?
Sekako deka bi bil.Inaku veke imam 21 godina ,no smetam deka ne e dovolno.Sega sum 4ta godina na fakultet i sekako kako i sekoj mlad covek seuste se gradam kako licnost.Smetam deka seuste ne e vistinskoto vreme da pratam aplikacija.Inaku da sekako deka bi mi bilo ogromna cest da sum Mason.
--- надополнето: 13 август 2012 во 18:57 ---
I uste nesto,slobodata na sekoj da si kaze sam dali e Mason jas ja pocituvam.Ne bi sakal da zagrozam nicie pravo,samo da bi prodaval pamet na temata.Dali e Mason samo Berluskoni moze da ti kaze ,dokolku cuvstvuva deka e potrebno.Ne sum seuste Mason ,no sum covek koj ne saka da nagaga i da koristi tugo ime za svoi celi.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545

Овој од десно, масон ли е?
Не пратиш тема. Одговорено е на прашањево. Берлускони бил член италијанската ложа П2 во која членувала тогашната италијанска политичка и финансиска елита. За инфо околу големиот скандал со оваа ложа скролај надолу.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Za toa nemam procitano,a ne sakav da nagagam :).Pravo na sekoj e da kaze dali e pripadnik na masonerijata
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:03 ---
.Ne znam dali navistina bil clen,ne bi sakal da nagagam.Dokolku toa go odgovoril nekoj od clenovite masoni(me mrzi da baram) togas bi drzelo voda da poveruvam vo toa.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Za toa nemam procitano,a ne sakav da nagagam :).Pravo na sekoj e da kaze dali e pripadnik na masonerijata
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:03 ---
Kako sto znam P2 ne bese regularna ,a Licio Gielli bese i osuden.Ne znam dali navistina bil clen,ne bi sakal da nagagam.Dokolku toa go odgovoril nekoj od clenovite masoni(me mrzi da baram) togas bi drzelo voda da poveruvam vo toa.
Pегуларноста на масонските ложи престанува кога ќе се откријат лајнениците (инстантно и магично!) Потоа следи ефектен масонски damage control. А ако не се откријат, масоните си тераат до сто и назад.

А тебе со ваква мрза за читање ептен ќе те биде за масон.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Za P2 lozata imam i otpoveke citano,a nikade ne sum go nasol imeto na Berluskoni.Toa sto nekoj se odmetnal od osnovnite nacela ,spored mene ne frla senka vrz celovkupnata organizacija ne ?
Inaku citam jas mnogu ama korisni informacii i dela,ne citam spekulacii.Edinstveno nesto sto dosega e potvrdeno e deka Licio Gelli e uapsen i deka postapuvale sprotivno od nacelata i principite na masonerijata.
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:13 ---
A i nemoj da se grizis za mene,citam jas dosta .Samo znam sto citam i sto me interesira okolu edna tema.Toa deka postojat lozi koi ja zloupotrebuvaat polozbata za svoi celi ,toa e druga tema.Ama ne frla ni malku temnina vrz moeto mislenje za masonerijata.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Za P2 lozata imam i otpoveke citano,a nikade ne sum go nasol imeto na Berluskoni.Toa sto nekoj se odmetnal od osnovnite nacela ,spored mene ne frla senka vrz celovkupnata organizacija ne ?
Inaku citam jas mnogu ama korisni informacii i dela,ne citam spekulacii.Edinstveno nesto sto dosega e potvrdeno e deka Licio Gelli e uapsen i deka postapuvale sprotivno od nacelata i principite na masonerijata.
Да не беше толку мрзлив, ќе кликнеше погоре на линкот и ќе го најдеше името на Берлускони во вториот ред на вториот параграф. Еве кљик. Википедија. Основен инфо. А сеа продужи да ни објаснуеш колку знаеш на темава и колку си прочитал.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
A od kade e tolku sigurno ,Wikipedia ja ureduvaat obicni luge koi dodavaat informacii.Go najdov imeto na Berluskoni da.
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:17 ---
Inaku procitaj go ova pa ke pravime maubet
http://www.dummies.com/how-to/content/debunking-common-myths-about-freemasonry.html:)
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:20 ---
including Silvio Berlusconi, who later became Prime Minister of Italy ete go delot.No,bez dokaz mene toa nisto ne mi znaci.Se dokaza deka Gelli bil clen na lozata preku golem broj na dokumenti koi bea objaveni.No,za Berluskoni jas nemam pronajdeno nitu eden dosega.Muabetot na Wikipedia sigurno ne e premnogu relevanten dokaz
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:21 ---
Za milioni poznati i bogati luge na google ili wikipedia pisuva deka se Masoni.Dali site tie se masoni?Ne veruvam :)
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:24 ---
A ona sto e najvazno e deka taa loza rabotela sprotivno od principite na masonerijata ,no toa ne frla senka i loso ime vrz celovkupnata organizacija.Ako kreiras mislenje za edna ogromna organizacija,samo vrz baza na ovaa loza togas toa e tvoe pravo:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не пратиш тема. Одговорено е на прашањево. Берлускони бил член италијанската ложа П2 во која членувала тогашната италијанска политичка и финансиска елита. За инфо околу големиот скандал со оваа ложа скролај надолу.
Голема е темава, тоа го немам читано....знам јас кој е, ама да проверам за другиве.
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:25 ---
Toa toj neka ti kaze :)
Sekako deka bi bil.Inaku veke imam 21 godina ,no smetam deka ne e dovolno.Sega sum 4ta godina na fakultet i sekako kako i sekoj mlad covek seuste se gradam kako licnost.Smetam deka seuste ne e vistinskoto vreme da pratam aplikacija.Inaku da sekako deka bi mi bilo ogromna cest da sum Mason.
--- надополнето: 13 август 2012 во 18:57 ---
I uste nesto,slobodata na sekoj da si kaze sam dali e Mason jas ja pocituvam.Ne bi sakal da zagrozam nicie pravo,samo da bi prodaval pamet na temata.Dali e Mason samo Berluskoni moze da ti kaze ,dokolku cuvstvuva deka e potrebno.Ne sum seuste Mason ,no sum covek koj ne saka da nagaga i da koristi tugo ime za svoi celi.
И зошто би бил ти масон?
Сакаш да му помогнеш на човечкиот род со тоа?

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
A od kade e tolku sigurno ,Wikipedia ja ureduvaat obicni luge koi dodavaat informacii.Go najdov imeto na Berluskoni da.
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:17 ---
Inaku procitaj go ova pa ke pravime maubet
http://www.dummies.com/how-to/content/debunking-common-myths-about-freemasonry.html:)
Да, така е. А кредибилитетот на изворов www.dummies.com ти вришти. За да ми поставуваш услови за праење муабет треба да имаш повеќе знаење и искуство од мене. Сигурен си дека е така?

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
Да, така е. А кредибилитетот на изворов www.dummies.com ти вришти. За да ми поставуваш услови за праење муабет треба да имаш повеќе знаење и искуство од мене. Сигурен си дека е така?
Siguren sum :)Barem za ovaa tema:)

И зошто би бил ти масон?
Сакаш да му помогнеш на човечкиот род со тоа?
Zosto jas sakam da bidam Mason ke odgovoram vo aplikacijata koga ke ja prilozam.Smetam deka masonerijata igra ogromna uloga vo gradenjeto na dobrite i moralni luge vo opstestvoto.No,jas ne ja percipiram masonerijata samo preku nejziniot fizicki oblik,tuku kako i organizacija koja nosi svoi duhovni vrednosti.Tie vrednosti se pravednost,moralnost,cesnost,koi ne se bas prikazani od lugeto vo denesniot svet.Masonerijata e privlecna za mene ne samo na edno tuku na poveke nivoa ,od edna strana cuvstvuvam deka masonerijata pridonesuva vo ponatamosnata ,,izgradba'' na licnosta i pridonesuva za prifakanje na povisoki moralni nacela.Smetam deka so stanuvanjeto na polnopraven clen na lozata i rabotata vo nea covek se gradi vo podobra licnost,licnost so povisoka svest za zivotnite situacii ...Masonerijata isto taka go razviva covek na poveke nivoa:
-Intelektualno
-Moralno
-Spiritualno
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:42 ---
Isto taka dava kuraz na nejziniot clen da bide podobar clen na opstestvoto.Toa e i moja cel.Znam deka ova
[Сакаш да му помогнеш на човечкиот род со тоа?/QUOTE]
Znam deka ova go kaza ironicno,no jas neironicno i nesebicno ke ti odgovaram.Da! Bidejki sekoj so porazvien moral i svest za etickite principi ke pomogne na coveckiot rod.Sekoj!!!Nema da pomogne vakvata bespolezna debata.Ke pomognat lugeto koi se moralni,cesni,nosat vistinski duhovni vrednosti.
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:46 ---
Isto taka site nie i pokraj nasite individualni razliki imame potreba eden od drug.Smetam deka site luge bez razlika na :konflikti,interesi,situacii ,site imame potreba od luge so razvieni moral i cest vo opstestvoto.Kolku poveke poedinci so razvien moral vo opstestvoto,tolku podobro opstestvo.:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Zosto jas sakam da bidam Mason ke odgovoram vo aplikacijata koga ke ja prilozam.Smetam deka masonerijata igra ogromna uloga vo gradenjeto na dobrite i moralni luge vo opstestvoto.No,jas ne ja percipiram masonerijata samo preku nejziniot fizicki oblik,tuku kako i organizacija koja nosi svoi duhovni vrednosti.Tie vrednosti se pravednost,moralnost,cesnost,koi ne se bas prikazani od lugeto vo denesniot svet.Masonerijata e privlecna za mene ne samo na edno tuku na poveke nivoa ,od edna strana cuvstvuvam deka masonerijata pridonesuva vo ponatamosnata ,,izgradba'' na licnosta i pridonesuva za prifakanje na povisoki moralni nacela.Smetam deka so stanuvanjeto na polnopraven clen na lozata i rabotata vo nea covek se gradi vo podobra licnost,licnost so povisoka svest za zivotnite situacii ...Masonerijata isto taka go razviva covek na poveke nivoa:
-Intelektualno
-Moralno
-Spiritualno
--- надополнето: 13 август 2012 во 19:42 ---
Isto taka dava kuraz na nejziniot clen da bide podobar clen na opstestvoto.Toa e i moja cel.Znam deka ova
Знаеш што му рекол Лао Це на Конфучие за моралот?
Само неморални луѓе се бават и зборуваат за морал. ;)

Интелектуално не ти треба помош, за 600 ден интернет го имаш целото знаење на планетава.

И на крај, таков скептик како тебе би му верувал на редот?
И зарем мислиш дека спиритуалноста е зелка па на пазар да ја најдеш :facepalm:

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
Ја согледав длабочината и информативноста на твоите постови, како и твојот рефлекс во реплицирање и сфаќам дека си апсолутно во право. Те молам продолжи да ја збогатуваш темата со твоиве информативни постови. Во тебе гледам огромен потенцијал за масон: разборитост, мудрост, обмисленост, животно искуство, и, над сé, ицрпни познавања од масонеријата. Со среќа.

Член од
10 јуни 2012
Мислења
129
Поени од реакции
23
И зошто би бил ти масон?
I posledno od mene za denes.Jas ne ocekuvam nikakvi materijalni pridobivki ako mislese na toa.Ocekuvam nesto daleku podlaboko,poduhovno i poizdrzano od moeto clenstvo vo masonerijata (koe se nadevam deka ke go ostvaram).

Ovoj sajt pretstavuva sublimat na razlicni dela koi se izdadeni na tema:Masonerija:)).Ovie gledista se kreirani ,pretpostavuvam po citanje na golem broj dela,istrazuvanja,razmisluvanje.Kako sto mozev da procitam !!!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
I posledno od mene za denes.Jas ne ocekuvam nikakvi materijalni pridobivki ako mislese na toa.Ocekuvam nesto daleku podlaboko,poduhovno i poizdrzano od moeto clenstvo vo masonerijata (koe se nadevam deka ke go ostvaram).
Аааааа ти го бараш ова....подлабоко не може да биде, а јас се надевав дека е за пари работата.....така ќе беше подобро за тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom