Прашања за Исламот II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Офф

Ластовица овде сокол, религија да, ама прочитај горе на сликата шо е напишано.
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:22 ---

Ти сакаше да го анализираме Тесла како личност и човек не да зборуваме за наука. Мене лично од психологија ме интересира само однесување на масите, не и психолошкиот профил на точно определени личности. Ако сакаше да зборуваме за Тесла како историска личност, пак не ме интересира, глупо ми е, има веќе се запишано, остатокот е шпекулации. Ако сакаш да зборуваме за нака и научни достигнувања, слободно, ама бар да е потврдено со факти.
П.С.
Нели ти побарав да ми објасниш некоја,точно одредена теорија, негова теорија пред да почнам да дискутирам со тебе за Тесла?
Сигурен ли си дека знаеш на кој подфорум пишуваш?
Ова е подфорум религија....нема врска со наука..
Тесла е во подфорум мистерии..исто нема врска со наука...
Ама ти реков...ако бидеш добар и ке пробам да ти објаснам....бистро момче си ти..можеби и ке сватиш...
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:27 ---
Не знаеш повеќе што зборуваш. Главен мајтап си на подфорумот. Скроз ти избега топчето, религија, атеизам, хаос...

:confused:
Ти беше тој што највеке беше банирам нели?
Се попита зошто....од логика и знаење?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти беше тој што највеке беше банирам нели?
Се попита зошто....од логика и знаење?
Абе каква врска има тоа што јас бев баниран со твоите глупости? Гледаш дека ти се смеат на форумот? Поим немаш од ништо. Се бламираш како мало дете, уште малку ќе почнат да те избегнуваат како чума да имаш. Напорен си, неписмен, и неверојатно ограничен...

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.395
Поени од реакции
5.021
Абе каква врска има тоа што јас бев баниран со твоите глупости? Гледаш дека ти се смеат на форумот? Поим немаш од ништо. Се бламираш како мало дете, уште малку ќе почнат да те избегнуваат како чума да имаш. Напорен си, неписмен, и неверојатно ограничен...
Брат му на Игорче...
Запнал Тесла па Тесла, а една негова книга нема прочитано. Неговото (не)знаење за Тесла потекнува од конспираси-религиски сајтчиња.
Има само една позитивна карактеристика - смешен е.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Оф топик

Абе пред некој месец му кажаа дека будизмот е атеистичка религија и сега мисли и дека атеизмот е религија и со тоа будизам=атеизам.
Јбг логика :pos:
Ај сега ке те молам објасни ми ја вашата логика....
Будизмот, атеистичка религија ли е?:confused:

Вас ни Тесла не може да ве свати...:P

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Тесла е во подфорум мистерии..исто нема врска со наука...
Ама ти реков...ако бидеш добар и ке пробам да ти објаснам....бистро момче си ти..можеби и ке сватиш...
Ако е во мистерија се' што ќе биде кажано ќе биде шпекулација, рекла-казла, изм'кнато од г'з, зелено истресено од ракав, мислам каде е поентата ? Ти ќе кажеш дека е бил светец, јас ќе кажам дека е бил Кардашјанец и од докажи се после тоа.
Поздрав од мене, извинете што какав на темава.
Зен Зен, кога ќе имаш нешто солидно да кажеш само тагирај ме, до тогаш пази да не ти се избеда трипот.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Брат му на Игорче...
Запнал Тесла па Тесла, а една негова книга нема прочитано. Неговото (не)знаење за Тесла потекнува од конспираси-религиски сајтчиња.
Опаа.....ајде брат да те видам ти колку си го разбрал Тесла
Па такви тражам јас...како тебе што го разбираат...
Трчи на тема Тесла и да видиме што си разбрал од него...ке има смеење

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Брат му на Игорче...
Мене Игорче ми е сто пати поинтересен. Знае од време на време да напише забавни и интелигентни постови, знае да стави некој интересен линк. Дури не би имал против и да го запознаам и по едно пиво да испијам со него. Овој е жив напор. Глуми расветлена личност, се расправа со кој ќе стигне, го дрви за Тесла :vozbud: во секој втор пост, а основни поими не му се јасни. Овој не би сакал ни на улица да го видам...

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
ало франкфурт...
трета религија на светот е будизмот...не се просеравајте со тоа атеистичката логика по форумов...демек пуцате од логика и наука...:pos:
Игнорирано.
Нема потреба да одговарам на ликови кои не знаат да читаат. Ајде да го прочиташе како Antenna некако да те сфати човек, али Atheist да го прочиташ како Buddhism е надвор од секој здрав разум.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
а кој тврти тоа...не религија....тоа религиозните атеисти да не го тврдат?...:tapp:
--- надополнето: 12 август 2012 во 16:16 ---

Види вака ако нешто згрешиш најдобра одбрана не е повторниот напад со глумење лудило од типот што го напиша, туку повлекување и консолидација на борбените редови т.е. барање на контра аргументи. Се надевам дека ова ке мозес да го сватиш чисто онака од стратешки аспект за да не ти се смеат.

Иначе сликата е направена од детален графикон на ООН со одредена генерализација.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Види вака ако нешто згрешиш најдобра одбрана не е повторниот напад со глумење лудило од типот што го напиша, туку повлекување и консолидација на борбените редови т.е. барање на контра аргументи. Се надевам дека ова ке мозес да го сватиш чисто онака од стратешки аспект за да не ти се смеат.

Иначе сликата е направена од детален графикон на ООН со одредена генерализација.
Брат, остај нека ми се смеат...тоа ке биде мој проблем.
Него не можам да трпам невистини....тоа што ти го даде како статистика се мисли на БУДИЗМОТ, како трета религија во светот...а сега тоа што на тебе, и на многу други како тебе, не им е јасно што е будизам а што атеизам ...тоа не е мој проблем

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Темава отиде во погрешен правец уште одамна. Клуч.
Ќе смислите вие покреативна дискусија...

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Како е можно Аллах од бог на месечината да стане бог на се т.е. единствениот бог? Зошто муслиманите ги преземале некои работи од паганизмот и другите религии (христијанство, јудаизам, хиндуизам)? И како муслиманите се сигурни дека куранот/коранот не претрпел измени, а светата книга на христијаните и евреите, Библијата, претрпела човечки измени - за политички, религиозни и други причини?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom